Η ομάδα του 4green.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους καλύτερους και πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης για το 2022!

Η ομάδα του 4green.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους καλύτερους και πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης για το 2022!

Όλες οι λύσεις για καλή & οικονομική θέρμανση το 2022

11.392 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ο φετινός χειμώνας είναι δύσκολος, καθώς η ενεργειακή κρίση επιμένει και προσπαθεί να μας αδειάσει την τσέπη. Η ομάδα του 4green.gr παρακολουθεί από κοντά το θέμα και συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους καλύτερους και πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης για το 2022!

Η εποχή άλλαξε. Πλέον δεν αγοράζεις με «κλειστά μάτια». Κάνεις τις πράξεις. Βλέπεις τι συμφέρει τι όχι. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι καιρικές συνθήκες και τα «κρύα» αγρίεψαν ενώ η παγκόσμια ενεργειακή κρίση «απογείωσε» τις τιμές, σαν καταναλωτής το ψάχνεις περισσότερο.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ψάχνεις την καλύτερη θέρμανση και φυσικά την πιο οικονομική λύση!

- Μονωμένο σπίτι, 80 τ.μ., τον χειμώνα, “καίει” ως 1.200 λτ πετρελαίου
- Α/C VS πετρέλαιο. 50% εξοικονόμηση (με inverter στους 23 βαθμούς)
- Κλιματιστικό “καίει” σαν αερόθερμο – Ζεσταίνει ως 4 φορές περισσότερο
- Αέριο & Σύγχρονος λέβητας. Γλιτώνεις 40%-70% (θέρμανση – μαγείρεμα)
- Αντλία θερμότητας, αλμυρή τιμή, αποσβέσιμη, λόγω μεγάλου οφέλους

Να ελέγξεις προτού επιλέξεις!

Προτού ξεκινήσουμε, καλό είναι να κάνουμε ένα μικρό, αλλά πολύ σημαντικό εισαγωγικό σημείωμα, για το οποίο όλοι οι υπεύθυνοι και πραγματικοί γνώστες της αγοράς θέρμανσης εκτιμούν πως είναι must (πρέπει δηλαδή να το λάβεις σοβαρά υπόψη). Για να τα λέμε απλά και ξεκάθαρα σημειώνουμε ό,τι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες θέρμανσης, δεν μένουμε στην ίδια περιοχή, δεν μένουμε στο ίδιο κτίσμα (μικρότερο ή μεγαλύτερο, παλαιότερο ή νεότερο κλπ). Αυτά δύσκολα θα τα ακούσεις από διάφορους «ειδικούς» που τα ξέρουν όλα, αλλά εσύ καλείσαι –κάθε φορά- να «πληρώσεις το μάρμαρο».

Επίλεξε τρόπο θέρμανσης με βάση τις δικές σου ανάγκες!

Προτού επιλέξεις τρόπο θέρμανσης, πρέπει να υπολογίσεις το τι πραγματικά σε συμφέρει, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.

Οι  ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού σου σε KWh,  η ποσότητα του καυσίμου που θα χρειαστείς κατά προσέγγιση για ένα χρόνο και η τιμή του επιλέξιμου καυσίμου, είναι τρεις από τους παράγοντες που πρέπει να εξετάσεις, προτού αποφασίσεις το σε ποια λύση θέρμανσης θα στραφείς.

Μιλώντας με ένα μηχανικό μπορείς εύκολα να υπολογίσεις τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου σου σε KWh, χωρίς να ξεχνάς τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως στη περιοχή σου, το επίπεδο μόνωσης του σπιτιού και άλλους παράγοντες, τους οποίους υπολογίζει ο μηχανικός σου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές των καυσίμων, είσαι σε θέση να γνωρίζεις τη κατανάλωσή σου και το ποσό που θα χρειαστεί να δώσεις για τη θέρμανσή σου. Για παράδειγμα, σε ένα καλά μονωμένο σπίτι 80 τ.μ. , η μέση κατανάλωση πετρελαίου για ένα χειμώνα υπολογίζεται από 800-1200 λίτρα.

Με αντίστοιχο τρόπο μπορείς να υπολογίσεις την κατανάλωσή σου για κάθε διαφορετικό τρόπο θέρμανσης! Πάμε λοιπόν να δούμε τις πιο οικονομικές λύσεις θέρμανσης για το 2022. Λύσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ερωτήσεις των αναγνωστών.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »