Από 1 μικρό κεραμοποιείο στην κατάκτηση της κορυφής!

Από 1 μικρό κεραμοποιείο στην κατάκτηση της κορυφής!

3.779 επισκέψεις στο άρθρο (05/04/2024)
Σχολιάστε

- Η ΧΑΛΚΙΣ έχει συμπληρώσει πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας
- Μία από τις σημαντικότερες ελληνικές βιομηχανίες ειδών κεραμοποιίας
- Εγγύηση Ποιότητας & Διεθνείς Πιστοποιήσεις
- Climablock Συνδετικό Κονίαμα: Τα 7 μεγάλα του πλεονεκτήματα

Το 1952, σε μια εποχή ανάτασης, αλλά και οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, μετά από μια ταραγμένη δεκαετία πολέμων, κατοχής, και οικονομικής δυσπραγίας, ιδρύθηκε η «Ε. Βαβουλιώτης – Δ. Μητάκης – Χ. Γούναρης Ο.Ε.» από τους Ευάγγελο Βαβουλιώτη, Δημήτριο Μητάκη και Χαράλαμπο Γούναρη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Από 1 μικρό κεραμοποιείο στην κορυφή του κλάδου!

Οι ιδρυτές ξεκίνησαν από ένα μικρό κεραμοποιείο, με αποκλειστικό αντικείμενο, αρχικά, την παραγωγή οπτόπλινθων. Η εταιρεία σύντομα μεγάλωσε με δυναμικούς ρυθμούς και αναπροσαρμόζοντας τους στόχους της σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες της αναπτυσσόμενης αγοράς δόμησης εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό παραγωγό του κλάδου.

Συνδυάζοντας την έμπνευση, το όραμα και τη συνέπεια των ιδρυτών της με το δυναμισμό, τον ενθουσιασμό και την προσήλωση του ανθρώπινου δυναμικού της, η ΧΑΛΚΙΣ κατέκτησε σύντομα την κορυφαία θέση στο χώρο της, παράγοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας και έχτισε ένα αξιόπιστο όνομα που χαίρει γενικής εκτίμησης στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Βασικά συστατικά της πολύχρονης πορείας της η προσήλωση στην ποιότητα των προϊόντων της και η τεχνολογική εξέλιξη. Η χρήση της τελειότερης τεχνολογίας στον τομέα της κεραμοποιίας και ο ηλεκτρονικός ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής σε όλα τα στάδια αποτελούν εγγύηση ποιότητας.

1 από τις σημαντικότερες ελληνικές βιομηχανίες ειδών κεραμοποιίας!

Σήμερα η ΧΑΛΚΙΣ, έχοντας συμπληρώσει πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας, είναι μία από τις σημαντικότερες ελληνικές βιομηχανίες ειδών κεραμοποιίας, με δύο εργοστάσια παραγωγής κεραμιδιών στο Βασιλικό Εύβοιας και ένα εργοστάσιο παραγωγής οπτόπλινθων στο Σχηματάρι Βοιωτίας, δυναμικότητας 150.000 κεραμιδιών και 900.000 τόνων τούβλων ημερησίως αντίστοιχα.

Με ένα πελατολόγιο που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες τεχνικών και κατασκευαστικών εταιριών, εμπόρων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και μεμονωμένων πελατών, η ΧΑΛΚΙΣ συγκαταλέγεται στην ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών εταιριών εγχώριας παραγωγής, που συμμετείχαν στην κατασκευή των μεγαλύτερων τεχνικών έργων των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία κατατάσσονται:

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μετρό Αθηνών, Κέντρο Επεξεργασίας Αποβλήτων Ψυττάλειας, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ολυμπιακό Χωριό, Ανάπλαση Ολυμπιακού Σταδίου (Ο.Α.Κ.Α.), Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας, Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού, Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων, Ολυμπιακό Γυμναστήριο Αρσης Βαρών, Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας, Ολυμπιακό Δημοσιογραφικό Χωριό, Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης και πολλά άλλα.

Εγγύηση Ποιότητας & Διεθνείς Πιστοποιήσεις!

Η ΧΑΛΚΙΣ σε συνεχή αναζήτηση της ποιότητας και παράλληλα με την παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου και τον διαρκή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 και ISO 14001:2015 για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων της, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για τον απόλυτο έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας σε όλα τα στάδια.

Τα προϊόντα της ΧΑΛΚΙΣ έχουν φτάσει στους υψηλότερους δείκτες αναφορικά με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων για τον έλεγχο της ποιότητας ψημένων κεραμιδιών και τούβλων από πηλό. Συνεχείς εσωτερικοί έλεγχοι αλλά και από πιστοποιημένα (για τον έλεγχο προϊόντων από πηλό) εργαστήρια, εγγυώνται πάντα την καλύτερη ποιότητα.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας συνοδεύονται από το πιστοποιητικό CE, το οποίο αποτελεί δήλωση ότι το προϊόν συµµορφώνεται προς όλες τις εφαρµοστέες απαιτήσεις και ότι έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι κατάλληλες διαδικασίες αξιολόγησης της συµµόρφωσης.

Προϊόντα

Στην εταιρεία ΧΑΛΚΙΣ θα βρείτε μεγάλη γκάμα κεραμιδιών (ολλανδικά, ρωμαϊκά, γαλλικά, αλλά και κορυφές και ειδικά τεμάχια), τούβλα με θερμο-ηχομονωτική ιδιότητα (κλασικά, ογκότουβλα, οριζοντίων οπών OIKOBLOCK, κατακόρυφων οπών και κατακόρυφων οπών CLIMABLOCK).

Θα βρείτε επίσης το Climablock Συνδετικό Κονίαμα, το οποίο αποτελεί μέρος του συστήματος δόμησης climablock και εφαρμόζεται σε όλες τις τοιχοποιίες με οπτόπλινθους (climablock, οικομπλόκ & κλασικά τούβλα).

Τα πλεονεκτήματά του με 1 ματιά!
  • Απλοποιεί και επιταχύνει τις εργασίες
  • Παρουσιάζει υψηλή αρχική και τελική ικανότητα συγκόλλησης
  • Διαθέτει άριστη εργασιμότητα
  • Χαρακτηρίζεται από σταθερή ποιότητα
  • Ειδικά διαβαθμισμένη κoκκομετρία αδρανών επιτρέπει στο κονίαμα να μην «κάθεται» από το βάρος της τοιχοποιίας
  • Κατάλληλο για εξωτερική και εσωτερική χρήση
  • Εύκολη, γρήγορη, καθαρή εφαρμογή
ΧΑΛΚΙΣ & σεβασμός στο περιβάλλον πάνε μαζί!

Η συνειδητοποίηση της σημασίας της αειφορίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας αυξάνει συνεχώς στις μέρες μας. Με τον όρο «αειφορία» εννοούμε τη λογική χρήση των πόρων, ανθρώπινα, φυσικά και οικονομικά.

Εκτός από τα δέντρα μπαμπού, τα οποία ευδοκιμούν μόνο σε περιορισμένες τροπικές περιοχές, ο πηλός είναι μακράν το πιο αειφόρο δομικό υλικό στη γη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πηλός επιλέχθηκε από τους περισσότερους πολιτισμούς του ανθρώπου ως το βασικό δομικό υλικό. Τα τούβλα και τα κεραμίδια από πηλό υπήρξαν πάντα οι πρωταθλητές του δεκάθλου στον ανταγωνισμού των οικοδομικών υλικών.

Στην εταιρεία XALKIS χρησιμοποιούν μόνο 100% καθαρό φυσικό πηλό για την κατασκευή των προϊόντων τους, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ικανότητα ανακύκλωσης με τα πρακτικά απεριόριστα έτη κύκλου ζωής στο σκελετό ή τη στέγη ενός κτηρίου.

Από το 2000 το εργοστάσιο του Σχηματαρίου έχει συνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου για την χρήση ενός από τα λιγότερο επιβαρυντικά για το περιβάλλον καύσιμα (με χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου).

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αέρια των φούρνων φιλτράρονται, ενώ φίλτρα έχουν επίσης εγκατασταθεί για τη συλλογή της σκόνης κατά τη διαδικασία ξήρανσης-άλεσης-λείανσης του χώματος και όλα τα απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας ανακυκλώνονται άμεσα στις εγκαταστάσεις.

Η ΧΑΛΚΙΣ από το 2005 κατέχει και Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001.

ΧΑΛΚΙΣ
Βασιλικού Ευβοίας  τηλ: 22210 55080
Σχηματαρίου  τηλ.: 22620 59412
Site: www.xalkis-sa.com