Tο φετινό χειμώνα το ενδιαφέρον για τη θέρμανση με ξύλο και πέλλετ είναι τεράστιο. Με την αερόθερμη σόμπα πέλλετ έχεις πολλή ζέστη και γλιτώνεις πολλά χρήματα.

Tο φετινό χειμώνα το ενδιαφέρον για τη θέρμανση με ξύλο και πέλλετ είναι τεράστιο. Με την αερόθερμη σόμπα πέλλετ έχεις πολλή ζέστη και γλιτώνεις πολλά χρήματα.

Ζεστασιά, οικονομία, υψηλή αισθητική με αερόθερμη σόμπα πέλλετ

10.805 επισκέψεις στο άρθρο (05/02/2024)
Σχολιάστε

- Αερόθερμη σόμπα πέλλετ με σούπερ απόδοση έως 92%
- Συνδέεις με τα κεντρικά σώματα & λειτουργεί ως μοναδική εστία θέρμανσης
- Πολλή & ποιοτική ζέστη, λίγα έξοδα, υψηλή αισθητική στο χώρο
- Προσοχή σε ισχύ & ποιότητα του ξύλου για χαμηλή κατανάλωση

MAXKONNIC TECH LTD - ROINTE

Υπάρχουν λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την επαρκή θέρμανση του σπιτιού, αλλά και να μην «κρυώσει» η τσέπη μας. Μία από αυτές είναι οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Αερόθερμη σόμπα πέλλετ για απόδοση έως 92%!

Οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ προορίζονται για τη θέρμανση ενιαίων χώρων και σε γενικές γραμμές μπορείς να υπολογίζεις ότι απαιτείται ονομαστική ισχύς 1 KW για κάθε 8  τετραγωνικά μέτρα. Ανάλογα με τη περίπτωση (πχ. μεγάλος όγκος δωματίου λόγω μεγάλου ύψους) υπάρχουν αποκλίσεις, τις οποίες θα πρέπει να λάβεις υπόψη.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας για μια αερόθερμη σόμπα πέλλετ με βαθμό απόδοσης 85% και θερμογόνο δύναμη για το πέλλετ 5 kwh/kg, προκύπτει ό,τι 1 kWh θερμικής ενέργειας απαιτεί 0,24 κιλά πέλλετ. 

Προσοχή στην ισχύ!


Αυτό που πρέπει να τονιστεί εδώ είναι ότι το παραπάνω νούμερο αφορά στο κόστος για κάθε κιλοβατώρα θερμικής ενέργειας. Αυτό που διαφέρει από σύστημα σε σύστημα είναι η ονομαστική ισχύς, η οποία θα καθορίσει τη κατανάλωση καυσίμου (σε κιλά στην περίπτωση των πέλλετ) που απαιτείται ανά ώρα.

Με απλά λόγια, ενώ το κόστος ανά μονάδα θερμότητας μπορεί είναι το ίδιο με άλλα μέσα θέρμανσης, μια σόμπα μέγιστης ισχύος 10 KW θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από μία άλλη ισχύος 7 KW, καθώς η πρώτη καλείται να καλύψει περισσότερα τετραγωνικά και να αποδώσει περισσότερη ισχύ για τον ίδιο χρόνο λειτουργίας.

Κατά μέσο όρο πάντως, μία αερόθερμη σόμπα πέλλετ ονομαστικής ισχύος 10 KW απαιτεί κατανάλωση 0.65 – 1.90 Kg/h.

Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ μπορούν να συνδεθούν με τα κεντρικά σώματα θέρμανσης μιας κατοικίας!

Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ μπορούν να συνδεθούν με τα κεντρικά σώματα θέρμανσης μιας κατοικίας και να λειτουργήσουν είτε σε συνδυασμό με το βασικό μας καύσιμο με συμπληρωματικό τρόπο, είτε να λειτουργήσουν ως μοναδικές εστίες θέρμανσης.

Η ονομαστική ισχύς που απαιτείται στη περίπτωση των σομπών καλοριφέρ πέλλετ, δεδομένου ό,τι προορίζονται για τη θέρμανση του νερού, το οποίο μέσω της κυκλοφορίας του στα θερμαντικά σώματα θα θερμάνει το σύνολο των χώρων του σπιτιού, είναι βεβαίως μεγαλύτερη.

Όπως και στη περίπτωση των αερόθερμων σομπών πέλλετ, η ισχύς των σομπών καλοριφέρ κυμαίνεται από 85% – 90% και το κόστος ανά kWh ενέργειας είναι το ίδιο. Αυτό που αλλάζει, αφού περνάμε σε υψηλότερα επίπεδα ονομαστικής ισχύος, είναι η ποσότητα του καυσίμου που καταναλώνεται την ώρα.

Μιλώντας δηλαδή με αριθμούς, μία σόμπα πέλλετ καλοριφέρ ονομαστικής ισχύος 15 Kw, η οποία μπορεί να καλύψει μία μέση κατοικία 100 – 110 τ.μ., μπορεί να απαιτεί κατανάλωση καυσίμου μεταξύ 1,2 – 4 kg / ώρα.

Τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σου θα δώσουν τη τελική απάντηση για το ποια είναι μακροπρόθεσμα συμφέρουσα λύση για εσένα!

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ό,τι οι παραπάνω υπολογισμοί αφορούν αποκλειστικά το κόστος της κατανάλωσης καυσίμου και όχι το συνολικό κόστος της θέρμανσης.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί τα επί μέρους χαρακτηριστικά της οικίας σου και των αναγκών σου θα δώσουν τη τελική απάντηση στο ποια λύση είναι μακροπρόθεσμα συμφέρουσα για εσένα.

Πάμε να το δούμε με ένα παράδειγμα:


Εάν κάποιος καταναλωτής έχει μικρές ανάγκες σε θέρμανση, τότε θεωρείται ασύμφορο να προβεί στην εγκατάσταση ενός συστήματος με μεγάλο αρχικό κόστος διότι πολύ δύσκολα θα κάνει απόσβεση.

Αντιθέτως, στην περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε πολλά τετραγωνικά και σχετικά μεγάλες ανάγκες σε θέρμανση, η αλλαγή καυσίμου μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να θεωρηθεί ακόμη και επιτακτική ανάγκη, καθώς η εξοικονόμηση είναι υψηλή και η απόσβεση γίνεται γρήγορα.

Πρόσεξε και αυτό!

Το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα. Στα νησιά και σε περιοχές που υπάρχουν ελαιώνες χρησιμοποιείται ευρύτατα η ελιά, που «κρατάει» αρκετά, καθώς δεν έχει μεγάλη φλόγα και καίγεται πιο αργά από άλλα ξύλα.

Εσύ τι θα επιλέξεις τελικά για τη θέρμανσή σου; Η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει αρκετά. Πως σου φαίνεται η λύση της αερόθερμης σόμπας πέλλετ;