Η έξυπνη επένδυση σε ενδοδαπέδια θέρμανση

Η έξυπνη επένδυση σε ενδοδαπέδια θέρμανση

  • Η έξυπνη επένδυση σε ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Η έξυπνη επένδυση σε ενδοδαπέδια θέρμανση

Η έξυπνη επένδυση σε ενδοδαπέδια θέρμανση

15.287 επισκέψεις στο άρθρο (14/03/2024)
Σχολιάστε

- Θερμική άνεση όλο τον χρόνο με ενδοδαπέδια θέρμανση
- Ζεσταίνεσαι γρήγορα, υγιεινά και αθόρυβα
- Το όφελος του συνδυασμού με αντλία θερμότητας
- Παράγουν 4 θερμικές κιλοβατώρες, καταναλώνουν 1

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, σε συνδυασμό με τη χρήση αντλίας θερμότητας, προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων όλο το χρόνο. Τα οφέλη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι πολλά και πολλοί καταναλωτές τα έχουν ανακαλύψει, μένοντας απόλυτα ευχαριστημένοι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις αντλίες θερμότητας. Πολλοί καταναλωτές αναγκάστηκαν να περιορίσουν την κατανάλωσή τους ή στράφηκαν σε άλλες οικονομικότερες εναλλακτικές, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο συνδυασμός και των δύο είναι μία πολύ έξυπνη & οικονομική λύση.

Θερμική άνεση όλο το χρόνο στο σπίτι με ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει απόλυτη θερμική άνεση στο χώρο σου, σε κάθε δωμάτιο, αθόρυβα, υγιεινά, με γρήγορη θέρμανση, μηδενική συντήρηση και απομακρυσμένο έλεγχο με τους μοντέρνους smart (έξυπνους) wifi θερμοστάτες για αποτελεσματικότερη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Το όφελος του συνδυασμού με αντλία θερμότητας

Δεν είναι τυχαίο που Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν στο επίκεντρο των ερευνών  τους τις αντλίες θερμότητας, τους λέβητες και το υδρογόνο. Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα θέρμανσης ή/και ψύξης, τα οποία «αντλούν» θερμότητα από μια δεξαμενή θερμότητας όπως είναι ο αέρας του περιβάλλοντος, μία δεξαμενή νερού ή υπόγεια νερά, προς ένα χώρο, μέσω του κύκλου εξάτμισης και συμπύκνωσης.

Αντλίες θερμότητας, παράγουν 4 θερμικές κιλοβατώρες (μ.ο), καταναλώνουν 1

Ο βαθμός απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας, δηλαδή το COP (Coefficient of Performance), είναι αρκετά μεγαλύτερος της μονάδας, επειδή εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που «αντλεί από το περιβάλλον» και συνήθως παίρνει τιμές από 2 έως 5.

Η επιλογή αντλίας θερμότητας αέρα-νερού είναι μία ιδανική επιλογή που χρησιμοποιείται για θέρμανση /ψύξη σε κατοικίεςΗ εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη και η σύνδεσή της με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης της κατοικίας δεν απαιτεί πολύπλοκες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Όταν η κατοικία διαθέτει σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης συνήθως τοποθετείται αντλία θερμότητας αέρος – νερού χαμηλών θερμοκρασιών (περίπου 55-65 βαθμοί Κελσίου). Όταν υπάρχει δίκτυο θερμοπομπών (καλοριφέρ) χρησιμοποιείται η αντλία υψηλών θερμοκρασιών (περίπου 75-80 βαθμοί Κελσίου).

Στην πρώτη περίπτωση το COP, η απόδοση δηλαδή της αντλίας, έχει ονομαστική τιμή το 4.0, ενώ στη περίπτωση των υψηλών θερμοκρασιών η απόδοση βρίσκεται κοντά στο 2.5.

Η απόδοση ουσιαστικά δείχνει πόσες θερμικές μονάδες (kWh) μπορεί να παράγει η αντλία θερμότητας καταναλώνοντας μία ηλεκτρική μονάδα (kWh). Είναι φανερό ό,τι οι αντλίες θερμότητας είναι πολύ αποδοτικές στη χρήση τους παράγοντας κατά μέσο όρο 4 θερμικές κιλοβατώρες καταναλώνοντας μόλις μία ηλεκτρική κιλοβατώρα!

Δες 1 εντυπωσιακό video για να πάρεις μία γεύση!