Η συνεργασία ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης και αντλίας θερμότητας είναι ένας μαγικός συνδυασμός εξοικονόμησης ενέργειας & χρημάτων!

Η συνεργασία ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης και αντλίας θερμότητας είναι ένας μαγικός συνδυασμός εξοικονόμησης ενέργειας & χρημάτων!

Wow! Ενδοδαπέδια θέρμανση & αντλία θερμότητας σε δράση! Δες VIDEO

Διαβάστηκε από 1373 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/8/2022

Απόλυτη θερμική άνεση σε όλο το σπίτι, γρήγορη, υγιεινή, αθόρυβη θέρμανση. Oύτε ευρώ για συντήρηση τoυ συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Με Wifi θερμοστάτη έχεις ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Αντλίες θερμότητας, παράγουν 4 θερμικές κιλοβατώρες (μ.ο), καταναλώνουν 1.

Σχολιάστε

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, σε συνδυασμό με τη χρήση αντλίας θερμότητας, προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Τα οφέλη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι πολλά και πολλοί καταναλωτές τα έχουν ανακαλύψει, μένοντας απόλυτα ευχαριστημένοι. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις αντλίες θερμότητας. Πολλοί καταναλωτές αναγκάστηκαν να περιορίσουν την κατανάλωσή τους ή στράφηκαν σε άλλες οικονομικότερες εναλλακτικές, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο συνδυασμός και των δύο είναι μία πολύ έξυπνη & οικονομική λύση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μαγικός συνδυασμός εξοικονόμησης ενέργειας & χρημάτων! Δες τι κερδίζεις
  • Απόλυτη θερμική άνεση σε όλο το σπίτι, γρήγορη, υγιεινή & αθόρυβη θέρμανση
  • Oύτε ευρώ για συντήρηση τoυ συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης
  • Με Wifi θερμοστάτη έχεις ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση
  • Αντλίες θερμότητας, παράγουν 4 θερμικές κιλοβατώρες (μ.ο), καταναλώνουν 1
Το όφελος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με 1 ματιά!

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει απόλυτη θερμική άνεση στο χώρο σου, σε κάθε δωμάτιο, αθόρυβα, υγιεινά, με γρήγορη θέρμανση, μηδενική συντήρηση και απομακρυσμένο έλεγχο με τους μοντέρνους smart (έξυπνους) wifi θερμοστάτες για αποτελεσματικότερη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Η στροφή προς τις αντλίες θερμότητας!

Δεν είναι τυχαίο το ό,τι Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν στο επίκεντρο των ερευνών  τους τις αντλίες θερμότητας, τους λέβητες και το υδρογόνο.

Τι κάνει μία αντλία θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα θέρμανσης ή/και ψύξης, τα οποία «αντλούν» θερμότητα από μια δεξαμενή θερμότητας όπως είναι ο αέρας του περιβάλλοντος, μία δεξαμενή νερού ή υπόγεια νερά, προς ένα χώρο, μέσω του κύκλου εξάτμισης και συμπύκνωσης.

Ο βαθμός απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας, δηλαδή το COP (Coefficient of Performance), είναι αρκετά μεγαλύτερος της μονάδας, επειδή εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που «αντλεί από το περιβάλλον» και συνήθως παίρνει τιμές από 2 έως 5.

Η επιλογή αντλίας θερμότητας αέρα-νερού είναι μία ιδανική επιλογή που χρησιμοποιείται για θέρμανση /ψύξη σε κατοικίεςΗ εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη και η σύνδεσή της με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης της κατοικίας δεν απαιτεί πολύπλοκες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Ενδοδαπέδια θέρμανση & αντλία θερμότητας μαζί!

Όταν η κατοικία διαθέτει σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης συνήθως τοποθετείται αντλία θερμότητας αέρος – νερού χαμηλών θερμοκρασιών (περίπου 55-65°C). Όταν υπάρχει δίκτυο θερμοπομπών (καλοριφέρ) χρησιμοποιείται η αντλία υψηλών θερμοκρασιών (περίπου 75-80°C).

Στην πρώτη περίπτωση το COP, η απόδοση δηλαδή της αντλίας, έχει ονομαστική τιμή το 4.0, ενώ στη περίπτωση των υψηλών θερμοκρασιών η απόδοση βρίσκεται κοντά στο 2.5.

Η απόδοση ουσιαστικά δείχνει πόσες θερμικές μονάδες (kWh) μπορεί να παράγει η αντλία θερμότητας καταναλώνοντας μία ηλεκτρική μονάδα (kWh). Είναι φανερό ό,τι οι αντλίες θερμότητας είναι πολύ αποδοτικές στη χρήση τους παράγοντας κατά μέσο όρο 4 θερμικές κιλοβατώρες καταναλώνοντας μόλις μία ηλεκτρική κιλοβατώρα!

Δες 1 εντυπωσιακό video για να πάρεις μία γεύση!

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σχολιάστε