Ο εξαερισμός είναι μία σύγχρονη, ζωτικής σημασίας ανάγκη. Έχει να κάνει με την ασφάλειά μας, την οικονομία, αλλά και την ποιότητα ζωής!

Ο εξαερισμός είναι μία σύγχρονη, ζωτικής σημασίας ανάγκη. Έχει να κάνει με την ασφάλειά μας, την οικονομία, αλλά και την ποιότητα ζωής!

Εξαερισμός στο σπίτι: Μάθε γιατί χρειάζεσαι άμεσα!

  • Ο εξαερισμός είναι μία σύγχρονη, ζωτικής σημασίας ανάγκη. Έχει να κάνει με την ασφάλειά μας, την οικονομία, αλλά και την ποιότητα ζωής!
  • Εξαερισμός στο σπίτι: Μάθε γιατί χρειάζεσαι άμεσα!

Εξαερισμός στο σπίτι: Μάθε γιατί χρειάζεσαι άμεσα!

8.964 επισκέψεις στο άρθρο (26/04/2024)
Σχολιάστε

- Ζεις σε υγιεινό περιβάλλον 24/7
- Απαλλάσσεσαι από τη μούχλα
- Απομακρύνει τη γύρη και τη σκόνη
- Εξαερισμός για τον καπνό: Καθαρός αέρας στο δωμάτιο

Ο φρέσκος αέρας αντικαθιστά τον παλιό, ο οποίος περιέχει μολυσμένα μόρια, υγρασία και ασταθή οργανικά σωματίδια που απελευθερώνονται από τα οικοδομικά υλικά, τα χαλιά, τα έπιπλα και την οικοσκευή ως αποτέλεσμα του πολυκαιρισμού και της χρήσης, αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως «κλεισούρα».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Έχεις υγιεινό περιβάλλον 24/7

Ελέγχοντας την ποιότητα του εξαερισμού στο σπίτι και χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ανάκτησης θερμότητας μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση του κτιρίου. Αν προγραμματίσεις (στο σύστημα) μία αντικατάσταση του αέρα με συχνότητα 0.6 φορές ανά ώρα μπορείς να πετύχεις έναν ιδανικό συνδυασμό μεταξύ των απαιτήσεων του συστήματος θέρμανσης και του επιπέδου άνεσης που θέλεις να έχεις μέσα στο σπίτι.

Τα πλεονεκτήματα που έχεις με τον εξαερισμό:
• Οικονομία. Το κόστος θέρμανσης μειώνεται.
• Υγιής ατμόσφαιρα. Είναι κάποιος που δεν θέλει να αναπνέει φρέσκο, καθαρό αέρα;
• Ενεργειακή Απόδοση. Συλλέγεται η θερμότητα του αέρα που φεύγει από το κτίριο και δεν σπαταλιέται. Με απλά λόγια, γλιτώνεις χρήματα!
• Έλεγχος συμπύκνωσης υδρατμών. Συνεχής εξαγωγή από τους υγρούς χώρους.
• Μεγαλύτερη ασφάλεια. Κλειστά παράθυρα για περισσότερη ώρα σημαίνει & μεγαλύτερη ασφάλεια.

Απαλλάσσεσαι από τη μούχλα

Στα σύγχρονα κτίρια είναι αδύνατος ο φυσικός αερισμός, καθώς η κατασκευή και μόνωσή τους δεν επιτρέπει «φυσικές διεισδύσεις» του αέρα.

Η καλή μόνωση οδηγεί σε σημαντική μείωση των ενεργειακών απωλειών, αλλά η «αεροστεγανότητα» των νέων κτιρίων έχει επιπτώσεις στην κατασκευή τους και φυσικά στους ανθρώπους που ζουν σε αυτά. Ο ελλιπής αερισμός εκδηλώνεται στους εσωτερικούς χώρους κυρίως με την εμφάνιση μούχλας και την αύξηση της υγρασίας. Κάτι το οποίο έχει οδηγήσει και στην κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων των αφυγραντήρων (διάβασε περισσότερα εδώ).

Ο εξαερισμός απομακρύνει τη γύρη και τη σκόνη

Μηχανικός αερισμός
Αν υπάρχουν 2 ξεχωριστά συστήματα, στο πρώτο ο εξαερισμός λειτουργεί χωρίς ανακυκλοφορία και ονομάζεται ανοιχτός. Ο δεύτερος τύπος συστήματος εξαερισμού ονομάζεται κλειστός και λειτουργεί με ανακυκλοφορία.

Το σύστημα ανακυκλοφορίας εξοικονομεί ενέργεια που δαπανάται για ψύξη ή θέρμανση του αέρα‚ επειδή η μάζα του αέρα δεν θερμαίνεται πλήρως, αλλά μόνο ο όγκος της που προέρχεται από το εξωτερικό. Ο αφαιρούμενος αέρας στο σύστημα ανακυκλοφορίας επιστρέφεται ξανά στο δωμάτιο με ανάμιξη καθαρού αέρα, που περιλαμβάνει το 10-15% της συνολικής μάζας αέρα.

Αυτός ο εξαερισμός είναι δυνατός σε μέρη όπου δεν υπάρχει επικίνδυνη ρύπανση. Σε περιοχές με ψυχρό κλίμα, ένα κλειστό σύστημα είναι αναποτελεσματικό επειδή η ανακυκλοφορία και οι εξωτερικές μάζες αέρα δεν αναμιγνύονται αρκετά καλά.

Τα συστήματα μηχανικού αερισμού παρέχουν φρέσκο, καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από γύρη και σκόνη, με μέγιστη ενεργειακή απόδοση μέσω της ανάκτησης θερμότητας.

Ο εξαερισμός απομακρύνει τον καπνό

Ο εξαερισμός καπνού τον απομακρύνει από ένα δωμάτιο ή ένα κτίριο το συντομότερο δυνατό, ώστε να εμποδίσει την εξάπλωσή του και να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή κατά τη διάρκεια της εκκένωσης.
Ο εξαερισμός καπνού δεν αφαιρεί μόνο τον καπνό ‚ αλλά και  το μονοξείδιο του άνθρακα‚ μικρά εναιωρήματα που σχηματίζονται κατά την καύση.