Quantcast

Tips Οικονομίας

Τα πάντα για λύσεις εξοικονόμησης, ενεργειακή αναβάθμιση, ανανεώσιμες πηγές, εναλλακτική θέρμανση, ψύξη, φωτοβολταϊκά, net metering

Φωτοβολταϊκά: Πώς να τα επιλέξουμε σωστά και τι να αποφεύγουμε

«Όλα τα φωτοβολταϊκά πλαίσια πάνω – κάτω είναι τα ίδια». «Πάρε το πιο φθηνό, η τιμή μετράει πάνω από όλα». «Κοίτα να πάρεις τα λεφτά σου πίσω γρήγορα». «Κάνε και καμιά πατέντα να γλιτώσεις λεφτά από εξοπλισμό». Τέτοια «επιχειρήματα» ακούγονται συχνά. Είναι έτσι τα πράγματα;

Αντλία θερμότητας αέρα/νερού. Top επιλογή, max εξοικονόμηση στο ρεύμα

Χρησιμοποιεί μόνο 25% ρεύμα. Αποδοτική θέρμανση/ψύξη σε όλο το σπίτι & ζεστό νερό (αν θες). Νέας γενιάς inverter,  για max απόδοση & min κόστος. Μonoblock, όλος ο εξοπλισμός σε 1 συσκευή. Δεν «ζητάει» για συντήρηση, είναι & αθόρυβη.

Γιατί αξίζει να βάλουμε ασύρματο θερμοστάτη στο σπίτι

Ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για κλιματισμό, εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Χρονοπρογραμματισμός επιθυμητής θερμοκρασίας, 24/7 όλο το χρόνο. Ευκολία εγκατάστασης, χωρίς καλώδια μέσα στο σπίτι. Έλεγχος πολλαπλών θερμοστατών από το ίδιο κινητό, ακόμα και του εξοχικού.

Πως σώζεις τον ηλιακό θερμοσίφωνα από τη σκουριά

Η ράβδος μαγνησίου (ανόδιο) προστατεύει τον ηλιακό από τη διάβρωση (σκουριά). Τοποθετείται στο εσωτερικό του θερμοδοχείου (στο γνωστό μας boiler). Χρειάζεται αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα (20-30 χρόνια).

Ενεργειακά κουφώματα για κέρδος 4χ4!

Τα ενεργειακά κουφώματα νέας γενιάς, προσφέρουν άριστη θερμομόνωση, μειώνουν τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης. Χωρίς κόστος συντήρησης και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Αντι-διαρρηκτικά για αίσθημα ασφάλειας στο μέγιστο. Αδιαπέραστα από ήχο, ενοχλητικούς θορύβους.

Δες πως κερδίζεις 30% καύσιμο με λέβητα πετρελαίου

Αν και αυτό το χειμώνα ζεσταθείς με χρήση πετρελαίου, πόνταρε στα εξής: Τακτική συντήρηση & καθαρισμός για max οικονομία, απόδοση, λιγότερες βλάβες. Με σύστημα αντιστάθμισης εξοικονομείς 30% καυσίμου. Inverter κυκλοφορητής για εξοικονόμηση στο ρεύμα ως 90%. Θερμοκρασία λειτουργία

Θερμομόνωση: Εξοικονομείς 50% στη θέρμανση το χειμώνα που έρχεται

Με τη θερμομόνωση επενδύεις στο σπίτι σου και προνοείς. Το θωρακίζεις ενεργειακά, όχι μόνο τώρα στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Του προσθέτεις αξία. Εξοικονομείς από απώλειες θέρμανσης και ψύξης και γλιτώνεις πολλά λεφτά για μια ζωή.

Ενεργειακά τζάμια, 2 προτάσεις υψηλής αισθητικής, αντοχής & οικονομίας!

Με τα ενεργειακά τζάμια νέας γενιάς, μπορείς μέσα στην εποχή της ενεργειακής κρίσης, να έχεις περισσότερη άνεση, φως, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια, προστασία από όλες τις καιρικές συνθήκες και ενοχλητικούς ήχους, 365 μέρες τον χρόνο!

VIDEO: DIY επιδιορθώσεις με σιλικόνη

Η σιλικόνη βρίσκεται σε κάθε σπίτι και δίνει λύσεις αν θέλετε να επισκευάσετε κάτι προσωρινά, μέχρι να βρείτε επαγγελματία μάστορα. Δίνει βέβαια και μόνιμες λύσεις, αν δεν έχετε τα εργαλεία του μάστορα, μα μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι/ες σας.

Εξοικονόμησε ακόμα περισσότερη ενέργεια & χρήματα από τα Led σου!

Αισθητήρες φωτισμού, απενεργοποιούν τη λάμπα αν έχεις επαρκή φωτισμό. Αισθητήρες παρουσίας, αν δεν είσαι στο χώρο η λάμπα σβήνει αυτόματα. Χρονοδιακόπτες (λειτουργούν όπως στο κλιμακοστάσιο). Ροοστάτες (dimmer), αυξομειώνουν την ένταση, εξοικονομούν χρήμα.

Ανοιγόμενα κουφώματα, θερμομόνωση & αντοχή παντός καιρού!

Ανοιγόμενα ενεργειακά κουφώματα για άριστη θερμομόνωση για να μειώσετε τα έξοδα ψύξης και θέρμανσης. Χωρίς κόστος συντήρησης και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Αντι-διαρρηκτικά για αίσθημα ασφάλειας στο μέγιστο. Αδιαπέραστα από ήχο, ενοχλητικούς θορύβους.

Τι κλιματιστικό να πάρω για 55 τμ; Σίγουρα όχι 12αρι

Πλέον, οι περισσότεροι γνωρίζουν πως όταν φτάσει η στιγμή για αγορά νέου κλιματιστικού, αυτό θα είναι σίγουρα inverter νέας γενιάς, υψηλής ενεργειακής κλάσης Α+++ για οικονομική ψύξη και θέρμανση. Φτάνει όμως αυτό, αν δεν ξέρουμε πόσα BTUs πρέπει να είναι, ανάλογα με το χώρο; Πάμ