Θερμοστάτες χώρου, θερμοστατικές κεφαλές, σύστημα αντιστάθμισης, θερμιδομετρητής. Η δύναμη της τεχνολογίας στο χέρι σου, ώστε να γλιτώνεις πολλά χρήματα για τη θέρμανσή σου.

Θερμοστάτες χώρου, θερμοστατικές κεφαλές, σύστημα αντιστάθμισης, θερμιδομετρητής. Η δύναμη της τεχνολογίας στο χέρι σου, ώστε να γλιτώνεις πολλά χρήματα για τη θέρμανσή σου.

Θέρμανση στον «αυτόματο πιλότο» για οικονομία στο max!

22.480 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Θερμοστάτης χώρου που ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης. Ψηφιακές θερμοστατικές κεφαλές για έλεγχο και προγραμματισμό θερμοκρασίας. Σύστημα αντιστάθμισης για εξοικονόμηση ενέργειας έως 12%. Θερμιδομετρητής σε κάθε σώμα ξεχωριστά.

Οι αυτοματισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο κεντρικής θέρμανσης (ακόμη και στον καυστήρα πετρελαίου), προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητά του και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η τεχνολογία σύμμαχος και στον περιορισμό των εξόδων θέρμανσης!
  • θερμοστάτης  χώρου που ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης
  • ψηφιακές θερμοστατικές κεφαλές για να προγραμματίζεις & να ελέγχεις τη θερμοκρασία
  • σύστημα αντιστάθμισης & εξοικονομείς ενέργεια από 7% έως 12%
  • θερμιδομετρητής για εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε σώμα ξεχωριστά
Έχεις ακούσει για το τι μπορούν να πετύχουν οι αυτοματισμοί; Ιδιαίτερα ευεργετικοί στη θέρμανση και μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα, τα οποία στα παλαιότερα χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Διανύουμε τον 21ο αιώνα, η τεχνολογία προχωρά, χειριζόμαστε πολλά πράγματα ακόμα και από το κινητό μας τηλέφωνο, ακούμε για αυτοκίνητα που δεν θα έχουν καν τιμόνι και θα τα κατευθύνει η σκέψη μας με τη χρήση ειδικών αισθητήρων και πολλά άλλα. Θα ήταν αδύνατο η τεχνολογία στις ημέρες μας να μη μπορεί να μας γλιτώσει αρκετά χρήματα και από τα έξοδα θέρμανσης.

Αυτοματισμοί θέρμανσης!

Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές – συστήματα που λαμβάνουν και επεξεργάζονται πληροφορίες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ό,τι  τα θερμαντικά μας σώματα, θερμαίνουν το χώρο όσο ακριβώς χρειάζεται, χωρίς να σπαταλούν επιπλέον καύσιμο, άρα και χρήματα.

Θερμοστάτες χώρου

Ξεκινάμε από το θερμοστάτη χώρου. Είναι αυτό το κουτάκι που συναντάμε συνήθως στις εισόδους των σπιτιών. Με το θερμοστάτη  χώρου η λειτουργία της θέρμανσης ξεκινάει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης  και σταματάει όταν ο χώρος ικανοποιήσει τις συνθήκες που ο χρήστης έχει ορίσει.

Μπορείς δηλαδή να ορίσεις στο θερμοστάτη τη θερμοκρασία που επιθυμείς μέσα στο χώρο ή στους  χώρους του σπιτιού και όταν αυτή κατεβεί χαμηλότερα, τότε ξεκινά να δουλεύει ο καυστήρας.

Μην ξεχνάς ό,τι στους ψηφιακούς θερμοστάτες υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού επιθυμητής θερμοκρασίας, τόσο για ένα 24ωρο όσο και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας!

Θερμοστατικές κεφαλές

Οι θερμοστατικές κεφαλές ελέγχουν τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης με βάση τα δεδομένα που ορίζεις, όπως επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, χρόνο λειτουργίας κ.λπ. Τοποθετούνται σε κάθε σώμα καλοριφέρ και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, ανάλογα με τη θερμοκρασία που θέλεις στο δωμάτιο.

Σύστημα αντιστάθμισης

Το σύστημα αντιστάθμισης με τη χρήση κατάλληλων εξωτερικών αισθητήρων ελέγχει και αυξομειώνει τη θερμοκρασία του νερού που πηγαίνει στα καλοριφέρ. Εξοικονομείς ενέργεια από 7% έως 12%!

Θερμιδομετρητής

Δεν μιλάμε για δίαιτα, αλλά για ένα βασικό τύπο αυτοματισμού θέρμανσης. Ο θερμιδομετρητής σου δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσεις ενέργεια από τη παρέμβασή του (θερμικά) σε κάθε σώμα, καθώς  και να του αποδοθεί το κόστος που του αναλογεί.

Για τη τοποθέτηση ενός συστήματος θερμιδομέτρησης, είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του υφιστάμενου σταθερών στροφών κυκλοφορητή με νέο, τύπου inverter (διάβασε περισσότερα εδώ)

Συμπέρασμα

Η δύναμη της τεχνολογίας μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να γλιτώσεις πολλά χρήματα με αυτοματισμούς στη θέρμανση, όπως αυτούς που περιγράψαμε πιο πάνω. Εκμεταλλεύσου τις δυνατότητες της τεχνολογίας και θα δεις τις δαπάνες θέρμανσης να μειώνονται ακόμα περισσότερο!


 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »