Οι έξυπνοι θερμοστάτες χώρου, είναι η έξυπνη λύση στην ενεργειακή κρίση που μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα για τη θέρμανση.

Οι έξυπνοι θερμοστάτες χώρου, είναι η έξυπνη λύση στην ενεργειακή κρίση που μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα για τη θέρμανση.

Ο έξυπνος θερμοστάτης, στο λογαριασμό ρεύματος, φαίνεται!

Διαβάστηκε από 3044 αναγνώστες -

Ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης. Προγραμματίζει τη θερμοκρασία που θέλεις 24/7 όλο το χρόνο. Παρακολουθεί την ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου με ενσωματωμένο αισθητήρα. Ελέγχεις τα πάντα από το κινητό σου.

Σχολιάστε

Ο έξυπνος θερμοστάτης χώρου ή χώρων ανήκει στην κατηγορία των αυτοματισμών θέρμανσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο κεντρικής θέρμανσης (ακόμη και στον καυστήρα πετρελαίου), προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Έξυπνος θερμοστάτης, η έξυπνη λύση στην ενεργειακή κρίση!
 • Ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης
 • Προγραμματίζει τη θερμοκρασία που θέλεις 24/7 όλο το χρόνο
 • Παρακολούθηση ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου με αισθητήρα
 • Ελέγχεις & ρυθμίζεις τα πάντα από το κινητό σου
Οι αυτοματισμοί θέρμανσης εξοικονομούν ενέργεια & χρήματα!

Έχεις ακούσει για το τι μπορούν να πετύχουν οι αυτοματισμοί; Ιδιαίτερα ευεργετικοί στη θέρμανση και μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα, τα οποία στα παλαιότερα χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Διανύουμε τον 21ο αιώνα, η τεχνολογία προχωρά, χειριζόμαστε πολλά πράγματα ακόμα και από το κινητό μας τηλέφωνο, ακούμε για αυτοκίνητα που δεν θα έχουν καν τιμόνι και θα τα κατευθύνει η σκέψη μας με τη χρήση ειδικών αισθητήρων και πολλά άλλα. Θα ήταν αδύνατο η τεχνολογία στις ημέρες μας να μη μπορεί να μας γλιτώσει αρκετά χρήματα και από τα έξοδα θέρμανσης.

Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές – συστήματα, όπως ο ασύρματος θερμοστάτης χώρου ή χώρων που λαμβάνουν και επεξεργάζονται πληροφορίες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ό,τι  τα θερμαντικά μας σώματα, θερμαίνουν το χώρο όσο ακριβώς χρειάζεται, χωρίς να σπαταλούν επιπλέον καύσιμο, άρα και χρήματα.

Τι κάνει ο έξυπνος θερμοστάτης!

Ξεκινάμε από τα βασικά. Είναι αυτό το κουτάκι που συναντάμε συνήθως στις εισόδους των σπιτιών. Με τον έξυπνο θερμοστάτη  χώρου η λειτουργία της θέρμανσης ξεκινάει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης  και σταματάει όταν ο χώρος ικανοποιήσει τις συνθήκες που ο χρήστης έχει ορίσει.

Μπορείς δηλαδή να ορίσεις στο θερμοστάτη τη θερμοκρασία που επιθυμείς μέσα στο χώρο ή στους χώρους του σπιτιού και όταν αυτή κατεβεί χαμηλότερα, τότε ξεκινά να δουλεύει ο καυστήρας.

Μην ξεχνάς ό,τι στους ψηφιακούς θερμοστάτες υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού επιθυμητής θερμοκρασίας, τόσο για ένα 24ωρο όσο και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας!

1 πρόταση για έξυπνο θερμοστάτη τελευταίας τεχνολογίας!

Η ομάδα του 4green.gr, εντόπισε και σας παρουσιάζει 1 έξυπνo ασύρματο (wifi) θερμοστάτη που ανήκει στους αυτοματισμούς θέρμανσης νέας γενιάς για μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Πρόκειται για τον Έξυπνο Θερμοστάτη RDS110 της Siemens. Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του.

Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110, 6 παν-έξυπνοι αισθητήρες & έλεγχος ζεστού νερού!

Ο Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110 της Siemens.

Ο Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110 της Siemens.

  Ο Έξυπνος Θερμοστάτης RDS110 της Siemens έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο συστημάτων θέρμανσης σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και άλλες κατοικίες ή μικρούς επαγγελματικούς χώρους.

  RDS110 – η πρώτη σας επιλογή για την Ευρώπη!

  Η προσεγμένη σχεδίαση του έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση  RDS110 και επιστρέπει να ταιριάζει άψογα σε κάθε εσωτερικό χώρο. Βρίσκεται πάντα σε επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο χάρη σε 6 ακριβή αισθητήρια: θερμοκρασίας, υγρασίας, φωτεινότητας, εγγύτητας, παρουσίας και ποιότητας αέρα (ανίχνευση μεικτών αρωματικών ουσιών/ σωματιδίων). Καθώς όλα αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του Έξυπνου Θερμοστάτη, δεν χρειάζεται πρόσθετη καλωδίωση ή προγραμματισμός.  Αυτά τα αισθητήρια επιτρέπουν στον Έξυπνο Θερμοστάτη πλήρη αυτονομία.

  Τα ενσωματωμένα στο θερμοστάτη αισθητήρια ποιότητας αέρα, υγρασίας, θερμοκρασίας, παρουσίας, εγγύτητας και φωτεινότητας σε συνδυασμό με το εβδομαδιαίο χρονοπρόγραμμα και τη συμμόρφωση με την κατηγορία υψηλής ενεργειακής απόδοσης (πιστοποίηση eu.bac κλάσης AA, EcoDesign κλάσης IV) διασφαλίζουν τη βέλτιστη άνεση και μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα.

  Μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές δίνεται επιπρόσθετα στο χρήστη η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης των τιμών και ρύθμισης του θερμοστάτη. Η επικοινωνία με το cloud γίνεται μεν ασύρματα, ο εξοπλισμός ωστόσο συνδέεται καλωδιακά στο θερμοστάτη.

  Σημαντικά οφέλη και χαρακτηριστικά του θερμοστάτη που αφορούν στη χρηστικότητα, την εξοικονόμηση χρημάτων και την ενεργειακή αποδοτικότητα είναι τα εξής: 
   

   
  • Έλεγχος Ζεστού Νερού Χρήσης με ανεξάρτητο χρονοπρόγραμμα
   
  • Παρακολούθηση και έλεγχος υγρασίας και θερμοκρασίας μέσω ενσωματωμένων αισθητηρίων
   
  • Οδηγός ρύθμισης βήμα προς βήμα για γρήγορη εγκατάσταση και ρύθμιση, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα
   
  • Απλή σύνδεση του θερμοστάτη με το διαδίκτυο (υποστήριξη WPS)
   
  • Παρακολούθηση ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου μέσω ενσωματωμένου αισθητηρίου
   
  • Αυτόματη αναβάθμιση λογισμικού (θερμοστάτη και εφαρμογής)

  Κοινοποίησέ το »
  Σχολίασέ το »

  Ακολουθήστε το 4green στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
  Σχολιάστε