Η εξωτερική θερμομόνωση - θερμοπρόσοψη είναι μία win - win επένδυση που προσθέτει αξία στο σπίτι σου.

Η εξωτερική θερμομόνωση - θερμοπρόσοψη είναι μία win - win επένδυση που προσθέτει αξία στο σπίτι σου.

Δες πως η θερμομόνωση προσθέτει αξία στο σπίτι σου!

  • Η εξωτερική θερμομόνωση - θερμοπρόσοψη είναι μία win - win επένδυση που προσθέτει αξία στο σπίτι σου.
  • Δες πως η θερμομόνωση προσθέτει αξία στο σπίτι σου!

Δες πως η θερμομόνωση προσθέτει αξία στο σπίτι σου!

7.463 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με την εξωτερική θερμομόνωση-θερμοπρόσοψη επενδύεις στο σπίτι σου. Το θωρακίζεις ενεργειακά. Του προσθέτεις αξία. Εξοικονομείς από απώλειες θέρμανσης και ψύξης και γλιτώνεις πολλά λεφτά δια βίου!

Στις μέρες μας η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο μία οικονομική επένδυση με πολλαπλά οφέλη εξοικονόμησης. Είναι και μια προσπάθεια επιβίωσης τόσο της τσέπης σου, όσο και της ποιότητας ζωής σου, αλλά και του περιβάλλοντος, μία και η συζήτηση για τη κλιματική αλλαγή είναι πλέον –και θα είναι- στη ζωή μας.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Με ένα ισχυρό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης:
• Μειώνεις το κόστος ψύξης-θέρμανσης ως και 50%
• Έχεις ισχυρή προστασία απ όλες τις καιρικές συνθήκες
• Μηδενίζεις έξοδα συντήρησης, με γρήγορη απόσβεση
• Έχεις ισχυρή πυροπροστασία, ηχομόνωση & αντοχή στο χρόνο

Η επένδυση στην εξωτερική θερμομόνωση – θερμοπρόσοψη δεν έχει κανένα ρίσκο (διάβασε περισσότερα εδώ). Το ακριβώς αντίθετο. Θα την αποσβέσεις γρήγορα (εντυπωσιακά γρήγορα) και θα αναβαθμίσεις στο μέγιστο βαθμό την ενεργειακή ταυτότητα του σπιτιού – κτιρίου σου. Αυτή την εποχή έχεις τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσεις την επένδυσή σου και από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ! (διάβασε περισσότερα εδώ).

Τεράστιο όφελος από τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, αν γίνει σωστά!

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης έχει ως κύριο προσανατολισμό τη θερμική θωράκιση του κτιρίου. Κατά συνέπεια η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων μέσα από τη μείωση του πάχους του θερμομονωτικού υλικού όχι μόνο δεν δημιουργεί οικονομικό όφελος, αλλά αντιθέτως υπονομεύει τον αρχικό σου σκοπό.

Πράγματι, σε σχέση με το συνολικό κόστος του συστήματος το κόστος του θερμομονωτικού υλικού είναι το μικρότερο και μία μείωση του πάχους του συνήθως «εξοικονομεί» από το κόστος κατασκευής μόλις από 1-3 το πολύ ευρώ/τετραγωνικό μέτρο.

Μην ξεχνάς. Το σύστημα που θα επιλέξεις πρέπει να «αναπνέει»!

Η επιλογή του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να γίνεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του έργου. Για παράδειγμα, μία ιδιαίτερη ανάγκη για αυξημένη πυροπροστασία της τοιχοποιίας καθιστά αναγκαία την επιλογή του πετροβάμβακα.

Για την επιλογή του πάχους του θερμομονωτικού υλικού είναι σημαντικό να γνωρίζεις την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται το κτίριο.

Οι εξοχές του κτιρίου (μαρκίζες, βεράντες, στηθαία κλπ) πρέπει επίσης να θερμομονώνονται για την αποφυγή θερμογεφυρών.

Σημαντικό είναι ό,τι σε κάθε περίπτωση και για το δικό σου όφελος πρέπει να επιλέγεις ένα πιστοποιημένο συνεργείο εφαρμογής ή ένα εξουσιοδοτημένο από την εταιρεία που παράγει ή αντιπροσωπεύει το σύστημα που θα διαλέξεις για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων και κακοτεχνιών.

Γιατί ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ η εξωτερική θερμομόνωση!

• Εξοικονομεί επιπλέον τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού λειτουργικού χώρου (αφού τοποθετείται εξωτερικά της τοιχοποιίας).
• Προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων του σπιτιού από υγρασίες και μούχλα, καθώς δεν δημιουργούνται πλέον συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του.
• Έχει πολύ υψηλής ποιότητα κατασκευή, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά πρόσθετα τεμάχια για τη προστασία των γωνιών, τους νεροσταλάκτες κλπ (σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής του επιχρίσματος).
• Διπλασιάζει τη θερμομονωτική αντίσταση της τοιχοποιίας!
• Δημιουργεί μεγάλη θερμο-χωρητικότητα στις επιφάνειες των τοίχων, χρήσιμη κατά τους κρύους μήνες του έτους, καθώς συσσωρεύεται και επιστρέφει (επανακτινοβολεί) στο εσωτερικό του σπιτιού (με προφανή τα οφέλη θέρμανσης).
• Εμποδίζει τη θερμο-συσσώρευση (τους καλοκαιρινούς μήνες), δεν συμβάλει στη αύξηση της συνολικής θερμοκρασίας της πόλης στην οποία βρίσκεται η οικία.
• Επιτρέπει πλήρη εκμετάλλευση του χώρου (τον οποίο θα καλύψεις), δεν μειώνει το εμβαδόν που υπολογίζεται από μηχανικό και πολεοδομία.
• Μειώνει το γενικότερο κόστος συντήρησης της οικίας. Διπλασιάζει το χρονικό διάστημα που χρειάζεστε για συντήρηση των εξωτερικών τοίχων.
• Προστατεύει τα στοιχεία του σκυροδέματος του κτιρίου από σκασίματα (ρηγματώσεις).
• Έχεις γρήγορη απόσβεση! Αρκεί να υπολογίσεις πως ένα τέτοιο σύστημα με κόστος περίπου 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έχει μέσο χρόνο απόσβεσης (από εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο),  τα 4- 6 έτη.
• Βαθμονομείται υψηλά το σπίτι σου ως προς την ενεργειακή του σήμανση (βλ. ενεργειακή ταυτότητα κτιρίων).
• Τοποθέτηση-εφαρμογή που δεν «βγάζει μπάζα» (λόγω της χρήσης ειδικών πολυμερισμένων  κονιαμάτων τα οποία τοποθετούνται με μικρό πάχος).

2 προτάσεις συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης από 2 δυνατές εταιρείες του χώρου!

Η ομάδα του 4green.gr, έψαξε και εντόπισε 2 ολοκληρωμένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης από 2 πολύ δυνατές εταιρείες που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και τα προϊόντα τους είναι διεθνώς αναγνωρισμένα!

Το ένα είναι το Mapetherm System της εταιρείας Mapei και το άλλο το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης-θερμοπρόσοψης με πετροβάμβακα της εταιρείας Knauf Insulation. Πάμε να δούμε τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά των δύο συστημάτων.