Επιδοτήσεις

Τα πάντα για λύσεις εξοικονόμησης, ενεργειακή αναβάθμιση, ανανεώσιμες πηγές, εναλλακτική θέρμανση, ψύξη, φωτοβολταϊκά, net metering

Πότε σταματούν τα μέτρα στήριξης για τους καταναλωτές;

Οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για τις δημοσιονομικές κατευθύνσεις, είναι να κοπούν τα μέτρα ενεργειακής στήριξης προς όλους τους καταναλωτές έως το τέλος του 2023 και να περιοριστούν στα ευάλωτα νοικοκυριά. Πρώτο στις προτεραιότητες θα βρεθεί το έλλειμμα.

Εξοικονομώ 2023: Έτσι θα «καίει» λιγότερο το σπίτι σου

Αναβαθμίζεις κατά τρεις κλάσεις την κύρια κατοικία σου (εξαιρούνται τα airbnb). Βάζεις νέα κουφώματα, θερμομόνωση, σύστημα θέρμανσης-ψύξης, ηλιοθερμικά συστήματα, αυτοματισμούς κ.ά. Επιδοτείσαι έως 75%, ανάλογα με το εισόδημά σου. Εξοικονομείς ενέργεια άνω του 30%.

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης

Αν και με πολλά τεχνικά ζητήματα στην υποβολή αιτήσεων, η πλατφόρμα άνοιξε για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν Φωτοβολταϊκά στη Στέγη. Έως 75% είναι η επιδότηση για τα νοικοκυριά, έως 60% για τους αγρότες, ενώ υπάρχει προσαύξηση 10% για ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτε

Τα μυστικά επιλογής ηλιακού για max απόδοση και οικονομία

Κερδίζετε 370-450 ευρώ/χρόνο (αν κάνετε τη σωστή επιλογή). Μυστικά εγκατάστασης και συντήρησης, τα «κλειδιά» για σωστή λειτουργία. Απόσβεση σε 3 χρόνια, δωρεάν ζεστό νερό για τα επόμενα 10 (τουλάχιστον). Δεν υπάρχει πιστοποίηση & εγγύηση; Μείνετε μακριά.

Τα πάντα για την επιδότηση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή. Δείτε τι ορίζει ο οδηγός που δημοσιεύτηκε, για τους δικαιούχους, το ποσοστό επιδότησης, τις προδιαγραφές θερμοσίφωνα. Μάθετε όλα όσα θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλο

Επιδότηση για Φωτοβολταΐκά και Ηλιακό-Όλα τα νεότερα

Εντός Απριλίου και πριν το Πάσχα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και μετά το Πάσχα για το πρόγραμμα Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή που αφορά την αντικατάσταση του συμβατικού θερμοσίφωνα με ηλιακό.

Ποια είναι τα νεότερα για τις επιδοτήσεις ηλιακού & Φ/Β;

Μέσα στο Μάρτιο θα ανοίξουν, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, οι πλατφόρμες για την υποβολή αίτησης επιδότησης για ηλιακό θερμοσίφωνα και Φ/Β σύστημα. Το δεύτερο αφορά νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Ρεύμα: Τέλος η επιδότηση σε όλους το 2023;

Νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προτείνει το Eurogroup. Επιδότηση βασικού πακέτου ενέργειας με όριο κατανάλωσης. Τιμές αγοράς για όσους υπερβαίνουν το όριο. Συνετή οικονομική πολιτική από κράτη με υψηλό χρέος.

Ρεύμα: Τα ποσά επιδότησης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες

0,22 ευρώ (μέχρι 500 kwh). 0,17 (501 και πάνω). 8 cents (1.001 και πάνω). 0,27 για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.). 0,22 (οριζόντια) για αγρότες. 0,18 για επιχειρήσεις (μέχρι 2.000 kwh) και 3,4 cents (πάνω από 2.000 kwh). 50 ευρώ/μεγαβατώρα (bonus για μείωση κατανάλωσης 15%)

Ρεύμα: Με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 cents;

Φυσικό Αέριο Ελλάδας με 0,32 ευρώ/kwh. Elin στα 0,28. Elpedison 0,35. Protergia 0,36. Ήρων 0,38. ΔΕΗ 0,38. Με κρατική επιδότηση στα 0,22 ευρώ, η τελική τιμή kwh αρχίζει να θυμίζει τιμές πριν την κρίση με τιμές κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 cents. Θα συνεχιστούν οι καλές ειδή

1 δισ. ευρώ επιδοτήσεις σε φωτοβολταϊκά & εξοικονόμηση ενέργειας το 23

700 εκ. ευρώ επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες). 350 εκ. ευρώ για το «Ανακαινίζω/Εξοικονομώ» και «Ανακαινίζω/Ενοικιάζω» για νέους. Τι προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Πώς θα πάρω τη bonus επιδότηση στο ρεύμα; Δες 18 τρόπους!

Το νέο μοντέλο κρατικής επιδότησης δίνει ένα έξτρα bonus 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,05 ευρώ/κιλοβατώρα και το Νοέμβριο, αν ρίξουμε την κατανάλωση 15% στο ρεύμα στο σπίτι. Υπάρχει τρόπος να το πάρουμε; Όχι ένας, αλλά 18. Πάμε να τους δούμε.