Τα πλεονεκτήματα του υγραερίου για το σπίτι και την επιχείρηση είναι μεγάλα και έχει χαμηλό κόστος εγκατάστασης!

Τα πλεονεκτήματα του υγραερίου για το σπίτι και την επιχείρηση είναι μεγάλα και έχει χαμηλό κόστος εγκατάστασης!

Υγραέριο, η πασπαρτού λύση για κάθε χρήση!

4157 επισκέψεις στο άρθρο

Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίων, ευρέως γνωστό ως LPG, είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων με κύρια συστατικά το προπάνιο και το βουτάνιο.

Είμαστε ήδη στο Δεκέμβριο, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα πρώτα κρύα άρχισαν. Έρχεται η ώρα που θα επιλέξεις τον τρόπο που θα θερμάνεις  -και όχι μόνο- το σπίτι ή την επιχείρησή σου εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Το υγραέριο ήταν και παραμένει πάντα μία οικονομική και αξιόπιστη λύση.

Kοινοποίησε το »


Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ευκολία στη μεταφορά, με την αποθήκευσή του σε φιάλες ή δεξαμενές διαφόρων μεγεθών για οικιακή, εμπορική, βιομηχανική χρήση, καθώς και υγραεριοκίνηση.

Η πασπαρτού λύση για κάθε χρήση, για maximum οικονομία, ευκολία και αυτονομία!

Το υγραέριο, είτε χύμα σε δεξαμενή, είτε σε φιάλη, είναι μια από τις πλέον σύγχρονες και φιλικές μορφές ενέργειας, με μοναδικά πλεονεκτήματα για κάθε σπίτι και επιχείρηση.

Προσφέρει οικονομία και αυτονομία. Ενδείκνυται για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Δεν είναι τυχαίο ό,τι εργοστάσια, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία  και νοσοκομεία το χρησιμοποιούν για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα ακόμα και κλιματισμό.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του υγραερίου για το σπίτι και την επιχείρηση
  • Το υγραέριο αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα!
  • Μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού (θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα).
  • Η  μεγάλη του θερμική απόδοση το καθιστά ιδανικό καύσιμο για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.
  • Η έλλειψη πρόσθετων συστατικών στα αέρια καύσιμα το καθιστά πιο καθαρό και με μεγάλο βαθμό απόδοσης.
  • Ευκολία στην εγκατάσταση και χαμηλό κόστος συντήρησης, γιατί δεν δημιουργούνται κατάλοιπα στους χώρους καύσης.
  • Είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα άλλα υγρά και στερεά καύσιμα.
Υγραέριο στο σπίτι: Οικονομία στη θέρμανση, το ζεστό νερό και το μαγείρεμα!

Εξασφαλίζει οικονομία, σε σχέση με το πετρέλαιο, είναι ιδανικό για συστήματα κεντρικής θέρμανσης, για τη κουζίνα (μαγείρεμα, διάβασε περισσότερα εδώ), το τζάκι (υγραερίου), για ζεστό νερό  και για κλιματισμό .

Σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε φυσικό αέριο το υγραέριο αποτελεί ιδανική λύση, καθώς έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις ένα αποδοτικό και καθαρό ενεργειακά καύσιμο!

Υγραέριο στην επιχείρηση: Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μείωση κόστους παραγωγής!

Το υγραέριο αποτελεί το μεγάλο σύμμαχο κάθε επιχείρησης στο τομέα λειτουργίας της, προσφέροντας ασύγκριτη οικονομία και πολλαπλά οφέλη. Με τη χρήση του μειώνεται το κόστος παραγωγής, γεγονός που επιτρέπει τη μείωση της τιμής του προϊόντος, οδηγώντας έτσι στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την  επιχείρησή σου!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι υγραέριο το προτιμούν τα ξενοδοχεία για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα, κλιματισμό και θέρμανση πισινών. Τα εστιατόρια και οι εταιρείες catering για ταχύτητα στο μαγείρεμα και άριστη κατανομή της θέρμανσης στις συσκευές μαγειρέματος. Στον αγροτικό τομέα, ο οποίος έχει μεγάλη παράδοση στη χώρα μας. Συνήθως αποθηκεύεται σε δεξαμενές για χύμα υγραέριο και διατίθεται ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Χαμηλό κόστος εγκατάστασης!

Το κόστος εγκατάστασης υγραερίου είναι πολύ χαμηλό, σε σχέση πάντα με εγκαταστάσεις άλλων καυσίμων. Για παράδειγμα για μια κατοικία κυμαίνεται από 1.800 έως 2.500 ευρώ και περιλαμβάνει μία δεξαμενή, έναν επίτοιχο λέβητα υγραερίου και ένα δίκτυο μεταφοράς υγραερίου από τη δεξαμενή με όλα τα συστήματα ασφαλείας.

Επιλογή και της εγκατάστασης, ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις!

Η δεξαμενή υγραερίου μπορεί να τοποθετηθεί είτε υπέργεια (σε καλά αεριζόμενο χώρο),  είτε θαμμένη στο έδαφος, με κατάλληλες προδιαγραφές (η δεξαμενή πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3m από οποιοδήποτε κτίσμα και από τα όρια ιδιοκτησίας του οικοπέδου).

Το υγραέριο μπορεί να προσαρμοστεί και να δώσει αξιόπιστη και λειτουργική λύση στις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού ή επιχείρησης. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μη ικανοποιητικού χώρου για εγκατάσταση δεξαμενής μπορείς, εναλλακτικά, να επιλέξεις εγκατάσταση μιας συστοιχίας φιαλών υγραερίου.

Extra info για την εγκατάσταση στο σπίτι

Για εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου στο σπίτι να θυμάσαι:
  • Χρειάζεται ελεύθερος χώρος, τουλάχιστον  3 μέτρα,  γύρω από την δεξαμενή. Μακριά από εστίες ανάφλεξης, σε χώρους με καλό εξαερισμό.
  • Απαιτείται χώρος, ο οποίος θα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση και στάθμευση του βυτιοφόρου,  σε απόσταση περίπου 25 μέτρων από το χώρο που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή.
Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω βασικές προϋποθέσεις  για τοποθέτηση δεξαμενής , υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν φιάλες υγραερίου, οι οποίες λειτουργούν ως δεξαμενή (θα απαιτείται βέβαια πιο συχνή αντικατάσταση, αν οι ανάγκες σου είναι πολύ μεγάλες).

Συμπέρασμα

Είναι μία επιλογή, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει, τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και στο αποτελεσματικό. Είναι και πολύ εύκολο στη χρήση και απόλυτα ασφαλές! Αν επιλέξεις το υγραέριο για το σπίτι και την επιχείρησή σου θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από όποια πλευρά και αν το δεις.

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 
 
 

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr