Με την αυτόνομη θέρμανση έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις κάθε στιγμή τη θερμοκρασία στο σπίτι, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτήριο.

Με την αυτόνομη θέρμανση έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις κάθε στιγμή τη θερμοκρασία στο σπίτι, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτήριο.

Γιατί αυτόνομη θέρμανση; Γιατί κερδίζεις ως 60%, δες πώς!

Διαβάστηκε από 17300 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/4/2022

Η αυτόνομη θέρμανση εξασφαλίζει ασύγκριτη οικονομία ως 60%, έλεγχο κατανάλωσης με απόλυτη ακρίβεια μέτρησης, απόλυτη ανεξαρτησία που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες, ζέστη μόνο στο χώρο που επιθυμείς!

Σχολιάστε
ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ ENERGY ΜΟΝ. ΕΠΕ

Κουράστηκες να τσακώνεσαι κάθε χρόνο στη γενική συνέλευση με τους γείτονες, προκειμένου να ορίσετε τις ώρες που θα ανάβει και θα κλείνει η κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας; Στην επόμενη γενική συνέλευση προετοίμασε το έδαφος για τον επόμενο χειμώνα και μίλα τους για την αυτόνομη θέρμανση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Γιατί η αυτονόμηση θέρμανση είναι η λύση; Ο όρος «αυτόνομη θέρμανση» αναφέρεται στις εγκαταστάσεις θέρμανσης στις οποίες οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν κάθε στιγμή τη θερμοκρασία στο χώρο τους, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτήριο.

Αυτόνομη θέρμανση για maximum οικονομία!
  • Ασύγκριτη οικονομία ως 60%
  • Έλεγχος κατανάλωσης με απόλυτη ακρίβεια μέτρησης
  • Απόλυτη ανεξαρτησία που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες
  • Ζέστη μόνο στο χώρο που επιθυμείς
Τι εννοούμε με τον όρο αυτονομία κεντρικής θέρμανσης;

Στις περισσότερες πολυκατοικίες –κυρίως στις παλαιές- χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των διαμερισμάτων ένας κεντρικός λέβητας, ο οποίος τροφοδοτεί με ζεστό νερό τα θερμαντικά σώματα. Η θέρμανση όλων των διαμερισμάτων γίνεται ταυτόχρονα (δισωλήνιο σύστημα).

Σε μία τέτοια εγκατάσταση, όπου οι γραμμές της θέρμανσης είναι κοινές για όλους τους χρήστες, η θέρμανση δεν μπορεί να λειτουργήσει για την κάλυψη των αναγκών ενός μόνο διαμερίσματος, καθώς οι σωληνώσεις διέρχονται και από άλλες ιδιοκτησίες.

Οι ένοικοι μιας τέτοιας πολυκατοικίας θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση για τις ώρες που θα έχουν θέρμανση στα διαμερίσματά τους. Αυτό όμως, τις περισσότερες φορές, δημιουργεί προστριβές μεταξύ τους, καθώς οι ρυθμοί ζωής από οικογένεια σε οικογένεια διαφέρουν αισθητά, διαμορφώνοντας ανάλογα και τις ανάγκες θέρμανσης.

Τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης θέρμανσης

Απόλυτη ανεξαρτησία

Η εγκατάσταση θέρμανσης είναι προσωπική και όχι κοινόχρηστη, με αποτέλεσμα να έχεις 100% αυτονόμηση θέρμανσης και να κάνεις χρήση της με βάση αποκλειστικά τις προσωπικές σου ανάγκες και δυνατότητες, χωρίς να εξαρτάσαι από οποιονδήποτε άλλο.

Ασύγκριτη οικονομία

Η εξοικονόμηση κόστους φθάνει μέχρι και το 60%. Επίσης, στις εγκαταστάσεις αυτόνομης θέρμανσης είναι μειωμένη η κατανάλωση καυσίμου (είτε πρόκειται για πετρέλαιο, είτε για φυσικό αέριο).

Έλεγχος κατανάλωσης και ακρίβεια μέτρησης

Τα συστήματα φέρουν ελεγκτές αντιστάθμισης με αποτέλεσμα να ελέγχεται το κόστος λειτουργίας του λέβητα (διάβασε περισσότερα εδώ).

Ευκολία και άνεση


Η κατανάλωση μπορεί να γίνει όχι μόνο ανά διαμέρισμα, αλλά και ανά χώρο και έτσι τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να παραμένουν κλειστά.

Θα βρεις αρκετούς συμμάχους ανάμεσα στους ενοίκους της πολυκατοικίας, αν μιλήσεις λογικά, ψύχραιμα και κυρίως με επιχειρήματα. Ακόμα και αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η πρότασή σου, είναι σίγουρο ό,τι θα προβληματίσει και τους πλέον δύσπιστους και η επόμενη γενική συνέλευση μπορεί να είναι αυτή που θα ικανοποιήσει όλους τους ενοίκους.

Συνεννόηση χρειάζεται και καλή θέληση, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ειδικά, αν αυτό είναι προς όφελος της τσέπης μας, αλλά και της ηρεμίας και καλής συμβίωσης με τους γείτονες χωρίς φωνές και τσακωμούς. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις. Εσύ τι πιστεύεις;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σχολιάστε