Μιλάμε με τον Κύριο Φίλιππο Φραγκούλη, Solar Sales Key Account Manager της Europa

    EUROPA - Φίλιππος  Φραγκούλης

    22.196 επισκέψεις στο άρθρο

    Εξυπηρετούν τις ανάγκες της αγοράς γρήγορα, αξιόπιστα, με ανταγωνιστικές τιμές και κυρίως με ασφάλεια για τους εργαζομένους και τους πελάτες. Επιπλέον προσφέρουν εγγύηση 20 ετών! Μιλάμε με τoν Κύριο Φίλιππο  Φραγκούλη, Solar Sales Key Account Manager της Europa.
     
    Ειδική θεματολογία, διαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο)!

    Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον Κύριο Φίλιππο  Φραγκούλη,
    Solar Sales Key Account Manager της Europa. Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

    Το motto της EUROPA είναι «Μια για πάντα». Αυτό καθορίζεται από τα υλικά και τις προδιαγραφές που θέτει η εταιρεία για κάθε προϊόν που φέρει την υπογραφή της.
    Η πιστοποιημένη Α` ύλη, ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός και οι μακροχρόνιες συνεργασίες με τους προμηθευτές τους εγγυόνται την παραγωγή προϊόντων υψηλής αντοχής και άριστης ποιότητας που στοχεύουν σε ένα μόνο πράγμα: την ικανοποίηση του πελάτη.
    Τα στελέχη της Europa βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες ώστε να διασφαλιστεί από κοινού η μακροχρόνια βιωσιμότητα κάθε εκτελεσμένου έργου.


    Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

    Ποιοι και πώς καθόρισαν το πού βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;

    H εταιρεία EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΟ ΑΒΕ, ευρύτερα γνωστή ως Europa, αποτελεί τον ηγέτη στα συστήματα αλουμινίου στην ελληνική αγορά με παρουσία μεγαλύτερη από 45 χρόνια. Η ανοδική πορεία της εταιρείας είναι συνεχής στο χώρο του αλουμινίου παράγοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες που στοχεύουν και σε νέες αγορές, όπως είναι οι ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα, η Europa προωθεί συστήματα στήριξης Φ/Β πλαισίων που να φέρουν το κύρος και να τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της εταιρίας στοχεύοντας ταυτόχρονα στην εξυπηρέτηση των εταιρειών με προϊόντα ανταγωνιστικής τιμής, υψηλών απαιτήσεων και διάρκειας στο χρόνο.

    Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά, στις μέρες μας;

    Η αγορά των Φ/Β υπέστη μια πολύ μεγάλη καθίζηση από το 2013, προσπαθώντας να ισορροπήσει σε ένα κλίμα αβεβαιότητας ως προς το τι θα γίνει μετά. Αυτό το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ζήτηση για την κατασκευή νέων Φ/Β έργων. Σήμερα, παρά τη μεγάλη κρίση που υπάρχει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η αγορά των ΑΠΕ και συγκεκριμένα των Φ/Β βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των έργων αλλά και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. για παραγωγή πράσινης ενέργειας, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την επανεκκίνηση με αποτέλεσμα η ζήτηση για συστήματα στήριξης Φ/Β πλαισίων να έχει ανέβει σημαντικά. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα προσδοκώντας και σε αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς.

    Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);

    Η EUROPA απευθύνεται σε εταιρείες που κατασκευάζουν Φ/Β έργα (EPC) για λογαριασμό επενδυτών-τελικών πελατών, αλλά και απευθείας σε ιδιώτες επενδυτές που θέλουν να εισέλθουν στο χώρο της ενέργειας υλοποιώντας Φ/Β έργα.


    Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας;

    Στη σημερινή εποχή, η πληροφόρηση του κοινού-πελάτη γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ. Η τεχνολογία έχει συνδράμει σημαντικά στην μετάδοση της πληροφορίας μέσω του διαδικτύου, δίνοντας την ευκαιρία στον ιδιώτη πελάτη να είναι πολύ καλά «διαβασμένος» και πλέον να έχει μια ολιστική προσέγγιση αναφορικά με μια τέτοιου τύπου επένδυση. Από την άλλη οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε μια αγορά που πλέον έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό τις παιδικές της ασθένειες , είναι πιο ευέλικτες στο να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και με οξυδέρκεια να επιλέγουν αξιόπιστους προμηθευτές.

    Η EUROPA διαθέτοντας ένα πλήρως ανανεωμένο website, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να δει όλα τα προϊόντα και να επιλέξει εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Η επικοινωνία μαζί μας γίνεται με απλά λόγια με το «πάτημα ενός κουμπιού» βοηθώντας τον πελάτη να δει πολύ γρήγορα και αναλυτικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που χρειάζεται ώστε η προσφορά που θα λάβει να είναι για το σύστημα στήριξης που πραγματικά θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Φ/Β έργου του.

    Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας όσον αφορά “sales” και “after sales” υπηρεσίες σας ;

    Με την εμπειρία των 45 ετών στην αγορά του αλουμινίου, η EUROPA έχει χτίσει ένα δίκτυο συνεργατών πανελλαδικά που αποτελεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στον τομέα των πωλήσεων και του after-sales service. Βρισκόμαστε παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνοντας στον πελάτη-επενδυτή την ασφάλεια και την εγγύηση της μεγαλύτερης εταιρείας διέλασης στην χώρα. Η άμεση ανταπόκριση στη ζήτηση προσφοράς,  η αναλυτική μελέτη από εξειδικευμένο τμήμα της εταιρίας, η διαθεσιμότητα υλικών, η γρήγορη παράδοση και οι ανταγωνιστικές τιμές αποτελούν τα εχέγγυα που αναζητά ο πελάτης για το Φ/Β έργο του.
    Ωστόσο οι υπηρεσίες της Europa δεν εξαντλούνται στο “sales”. Τα στελέχη της Europa βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες ώστε να διασφαλιστεί από κοινού η μακροχρόνια βιωσιμότητα κάθε εκτελεσμένου έργου.

    Τεχνικές και προϊόντα-υλικά που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν Ικανοποίηση πελάτη (και word of mouth συστάσεις σας);

    Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, το motto της EUROPA είναι «Μια για πάντα». Αυτό καθορίζεται από τα υλικά και τις προδιαγραφές που θέτει η εταιρεία για κάθε προϊόν που φέρει την υπογραφή της. Η πιστοποιημένη Α` ύλη, ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός και οι μακροχρόνιες συνεργασίες με τους προμηθευτές μας εγγυόνται την παραγωγή προϊόντων υψηλής αντοχής και άριστης ποιότητας που στοχεύουν σε ένα μόνο πράγμα: την ικανοποίηση του πελάτη.

    Η ικανοποίηση του πελάτη είναι και η δικής μας ικανοποίηση. Είναι το αποτέλεσμα που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Για το λόγο αυτό, δίνουμε έμφαση στην προβολή των έργων μας μέσα από τα social media, μέσα από δράσεις και παρουσιάσεις, ώστε πέρα από τις κλασσικές μεθόδους προβολής μέσω συστάσεων (word of mouth) να βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (και όχι μόνο) μέσα από το διαδίκτυο. Ωστόσο αναμφίβολα η εισροή έργων μέσα από συστάσεις ικανοποιημένων πελατών είναι για την Europa η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εταιρία έχει χτίζει σχέσεις συνεργασίας που αντέχουν στο χρόνο.

    Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;

    Όλα τα συστήματα στήριξης Φ/Β πλαισίων έχουν μελετηθεί στατικά σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει ο Ευρωκώδικας για κάθε περιοχή της Ελλάδας. Αυτό μας εξασφαλίζει ότι σε κάθε Φ/Β έργο θα τοποθετηθεί το σύστημα στήριξης που απαιτούν οι ιδιαίτερες γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Για το λόγο αυτό, όλα τα προσφερόμενα συστήματα στήριξης είναι πιστοποιημένα από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης.
    Έχοντας ως γνώμονα την άριστη ποιότητα των υλικών που προσφέρει η EUROPA αλλά και τη χρονική διάρκεια της λειτουργίας ενός Φ/Β έργου, προσφέρουμε εγγύηση 20 ετών.

    Ποια είναι τα «στοιχήματα της χρονιάς» (που πρέπει να κερδηθούν)
    - για τον κλάδο
    - και για την
    Europa
    ;

    Βρισκόμαστε στο μέσο μιας δύσκολης χρονιάς λόγω της πανδημίας, που έχει δυσκολέψει αρκετά τον κλάδο των Φ/Β. Οι συνεχείς ανατιμήσεις παγκοσμίως των α` υλών σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που παρατηρούνται, δημιουργούν αδυναμίες στην υλοποίηση των έργων στο χρονικό διάστημα που θέλουν οι περισσότεροι πελάτες. Η Europa έχει καταφέρει σε όλο αυτό το διάστημα να διατηρήσει ικανό απόθεμα πρώτης ύλης ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς γρήγορα, αξιόπιστα,  με ανταγωνιστικές τιμές και κυρίως με ασφάλεια για τους εργαζομένους και τους πελάτες, που είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για τις μέρες μας.
    Το μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο θα είναι να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Κυρίως όμως να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ώστε να καταφέρει η χώρα να ακολουθήσει το επιτυχημένο ενεργειακό μοντέλο χωρών του εξωτερικού.

    Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.

    Με την τεχνολογία να είναι η αιχμή του δόρατος στην ενημέρωση, τα ψηφιακά μέσα παρέχουν σήμερα γρήγορα και με ακρίβεια την πληροφορία που αναζητά το κοινό είτε είναι ιδιώτης είτε επαγγελματίας. Το μηνιαίο e-περιοδικό Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και το site 4green.gr παρέχουν αυτή την πληροφορία με αμεσότητα και εγκυρότητα για 10 συναπτά έτη. Ευχόμαστε και στα επόμενα 10 χρόνια να συνεχίσετε με το ίδιο κύρος την ενημέρωση του κοινού για την οικοδομή και την ενέργεια.