Ηλιακός θερμοσίφωνας – Γλιτώνετε λεφτά όλο το χρόνο!

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας προσφέρει μεγάλο όφελος στη τσέπη μας σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας προσφέρει μεγάλο όφελος στη τσέπη μας σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.

  • Ηλιακός θερμοσίφωνας – Γλιτώνετε λεφτά όλο το χρόνο!
  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας προσφέρει μεγάλο όφελος στη τσέπη μας σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.

Ηλιακός θερμοσίφωνας – Γλιτώνετε λεφτά όλο το χρόνο!

38.549 επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2023)
Σχολιάστε

Σε μια μεσογειακή χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια υπάρχει σχεδόν όλο το χρόνο, η επένδυση στην αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κρίνεται απαραίτητη, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας και να δούμε μεγάλο όφελος και στην τσέπη μας.

CALPAK Α.Ε.
ECONOMY GREEN ENERGY

Μπορεί η προθεσμία υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα να έληξε, όμως το μεγαλύτερο κίνητρο για να επενδύσει κάποιος σε ηλιακό παραμένει και είναι η διάθεση σε ζεστό νερό όλο το χρόνο με την ηλιακή ενέργεια και οι χαμηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος! Πάμε όμως να δούμε μαζί πώς η επένδυση στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα κάνει καλό στην τσέπη μας και μάλιστα όλο το χρόνο.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Ζείτε στην Ελλάδα και δεν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα;
Πολύ απλά δεν γίνεται ή ακριβέστερα, δεν πρέπει να γίνεται. Το καταλαβαίνετε αν έχετε ταξιδέψει σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, οι πολίτες των οποίων κάνουν πάρτι και ξεχύνονται μαζικά στους δρόμους και τα πάρκα για να τους δει λιγάκι ο ήλιος. Πέρα από αυτά, θα πούμε ότι η ηλιακή θερμική ενέργεια αποτελεί την πλέον καθαρή και αποδοτική μορφή ανανεώσιμης ενέργειας.

Το ποσοστό της ηλιακής θερμικής ενέργειας που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ξεπερνάει το 80%! Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής βιομηχανίας στον κλάδο αυτό που έχει οδηγήσει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές τα προϊόντα της, καθιστά τη χρήση της ηλιακής θερμικής ενέργειας ως την πλέον οικονομική και συμφέρουσα.

Το χειμώνα βοηθά και στη θέρμανση του σπιτιού!
Τα ηλιακά συστήματα μπορούν να βοηθήσουν στο νερό χρήσης και στη θέρμανση των χώρων, οικονομικά. 

Για το ζεστό νερό χρήσης τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων ξοδεύει κάθε ημέρα περίπου 200 λίτρα ζεστού νερού δηλ. 73 κυβικά μέτρα τον χρόνο (αντιστοιχεί σε περίπου τέσσερα βυτία). Για να ζεσταθούν αυτά τα 73 κυβικά μέτρα χρειάζονται περίπου 450 – 500 ευρώ!

Το ποσό αυτό δεν τραβάει τη προσοχή σου επειδή είναι «κρυμμένο» μέσα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και συνηθίζουμε να μη δίνουμε σημασία. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά μπαίνει μέσα στη συνολική κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και καταβάλλεται τμηματικά μέσα σε ολόκληρο τον χρόνο. Καταβάλλεται όμως…

Μάθετε εδώ μυστικά για την επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα

Υπάρχουν ηλιακοί που βοηθούν και στην ψύξη!
Oι εφαρμογές ηλιακών θερμικών συστημάτων μπορούν να αναφέρονται και στην ψύξη χώρων. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι ίδια με αυτή των συστημάτων ψύξης με νερό. Το νερό ψύχεται σε έναν ψύκτη τύπου απορρόφησης ή προσρόφησης. Οι ψύκτες αυτοί για να λειτουργήσουν απαιτούν θερμότητα που παρέχεται εδώ από τους ηλιακούς συλλέκτες, ενώ οι συμβατικοί ψύκτες απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια.

Πληρώνετε μία φορά και κάνετε απόσβεση σε 3 χρόνια!
Ένας καλός ηλιακός θερμοσίφωνας μαζί με την εγκατάσταση του, κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ. Μπορεί δε άνετα με το ζεστό νερό που παράγει να εξοικονομήσει περίπου 370 - 450 ευρώ.
Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι σε τρία χρόνια παίρνετε τα χρήματά σας πίσω και για άλλα δέκα περίπου χρόνια έχετε δωρεάν ζεστό νερό!

Μετά από όλα αυτά, δεν χρειάζεται να πούμε άλλα για το τι μπορεί να προσφέρει η επένδυση σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Το μόνο που μένει είναι η επιλογή. Ποιον θα επιλέξετε;

ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS