MP ENERGY - Μιχάλης Ν. Πέτσιος

    22.564 επισκέψεις στο άρθρο

    Τα βασικά τους πλεονεκτήματα η τεράστια εμπειρία σε κάθε μεγέθους φωτοβολταϊκό σύστημα, αλλά πάνω από όλα η αγάπη τους γι` αυτά . Προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις που ανεβάζουν τον τομέα.  Μιλάμε με τον Κύριο Μιχάλη Ν. Πέτσιο, Διδάκτωρ ΕΜΠ Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης της MP-Energy
     
    Ειδική θεματολογίαδιαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο  συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο)!

    Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον Κύριο Μιχάλη Ν. Πέτσιο, Διδάκτωρ ΕΜΠ Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης της MP-Energy. Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

    Η MP-Energy δραστηριοποιείται από το 2005 αποκλειστικά και μόνο με την εμπορία και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων (εμπορία και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων - διασυνδεδεμένων, αυτόνομων φωτοβολταϊκών και φωτοβολταικών αυτοπαραγωγής -net metering) σε κτίρια και οικόπεδα.
    Αξιόπιστα υλικά, ποιότητα στην εξυπηρέτηση και φροντίδα του πελάτη από την αρχή της συνεργασίας μέχρι το άπειρο. Λόγω της μεγάλης ζήτησης  για φωτοβολταϊκά δημιούργησαν  το eshop τους Mipesun.gr

    Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

    Ποιοι και πώς καθόρισαν το πού βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;
    Η αγάπη μας για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικά για τα Φωτοβολταϊκά ώθησαν την MP-Energy στη διαρκή ενασχόληση και εξειδίκευση τα τελευταία χρόνια. Χωρίς διαλείμματα (στα πέτρινα χρόνια 2013-2019) είμαστε δίπλα σε συνεργάτες και πελάτες μας, έτοιμοι να προσφέρουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τις αξιόπιστες λύσεις μας.

    Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση στην αγορά των Φωτοβολταϊκών, στις μέρες μας;
    Μετά την τεράστια άνθηση της περιόδου 2010-2013, υπήρξε μία καθίζηση στον κλάδο μέχρι τα τέλη του 2019. Την τελευταία διετία ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μεγαλύτερος από ότι αντέχει ο εγχώριος τεχνικός-κατασκευαστικός κλάδος. Τόσο μεγάλη είναι πλέον το 2021 η ζήτηση που υπάρχει δυσκολία στην προμήθεια υλικών αλλά και στην εξεύρεση συνεργείων για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

    Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);
    Η MP-Energy εδώ και δύο δεκαετίες περίπου κατασκευάζει έργα για ιδιώτες αλλά και υποεργολαβικά για κατασκευαστές. Επίσης προμηθεύει πελάτες λιανικής αλλά και χονδρικής. Για τη διευκόλυνση των πελατών μας επίσης εδώ και 2 χρόνια διαθέτουμε τις λύσεις μας και μέσω του eshop μας Mipesun.gr.

    Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας;
    Ίσως το πιο σημαντικό στοίχημα που είχαμε θέσει ξεκινώντας ήταν η εκπαίδευση του κοινού. Ακόμη και το site της MP-Energy στήθηκε με στόχο οι πελάτες, οι συνεργάτες αλλά και οι ανταγωνιστές μας να ενημερωθούν και να εμβαθύνουν στον τομέα ώστε να μιλάμε όλοι μία κοινή γλώσσα, αλλά και να προτείνουμε αξιόπιστες λύσεις που θα ανεβάσουν τον τομέα γενικά.

    Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας όσον αφορά “sales” και “after sales” υπηρεσίες σας ;
    Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και γνώσεων στον τομέα (η ομάδα μας απαρτίζεται από μηχανικούς από μεγάλα Πολυτεχνεία της χώρας, με διδακτορικά και μεταπτυχιακούς τίτλους), η τεράστια εμπειρία μας σε κάθε μεγέθους φωτοβολταϊκό σύστημα, αλλά πάνω από όλα η αγάπη μας για τον τομέα είναι τα βασικά μας πλεονεκτήματα…

    Τεχνικές και προϊόντα-υλικά που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν Ικανοποίηση πελάτη (και word of mouth συστάσεις σας);
    Αξιόπιστα υλικά, ποιότητα στην εξυπηρέτηση και φροντίδα του πελάτη από την αρχή της συνεργασίας μέχρι το άπειρο.

    Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;
    Όλα τα υλικά και οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από εγγυήσεις πολλών ετών. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουμε επώνυμα προϊόντας, αξιόπιστων εταιρειών με δεκαετίες εμπειρίας στο χώρο.

    Ποια είναι τα «στοιχήματα της χρονιάς» (που πρέπει να κερδηθούν)
    - για τον κλάδο

    Ο κλάδος το 2021 θα πρέπει να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην τεράστια ζήτηση και να προμηθεύσει με πάνελ αλλά και να εγκαταστήσει τα χιλιάδες πάρκα που έχουν αδειοδοτηθεί.

    - και για την Mp - Energy Solutions;
    Να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε με την ποιότητα που μας καθιέρωσε τους διαρκώς αυξανόμενους πελάτες μας.

    Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.
    Συνεχίστε την άριστη δουλειά της ενημέρωσης και της προσφοράς στον τομέα της πράσινης δόμησης και των κατασκευών.