Το 4green.gr - Go green! Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι υπεύθυνη, φρόνιμη & με όραμα, πράξη! Και με άμεσα αλλά και μελλοντικά οφέλη. Αν το δεις αλλιώς, ΣΥΜΦΕΡΕΙ κιόλας καθώς οι σωστές επιλογές δημιουργούν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Επέτειος & RE-loading μιάς δυνατής σχέσης !

22.065 επισκέψεις στο άρθρο

Όντας ένα μπουκέτο ειδικών μέσων και μία ομάδα με …εφηβική ενέργεια (όπως μας αναγνωρίζει ένα μεγάλο μέρος των αναγνωστών αλλά και των συν-εργατών μας), νιώσαμε την ανάγκη να τιμήσουμε την αγάπη σας για τα 10 πρώτα χρόνια μας με ένα λίγο πιο …επετειακό αφιέρωμα.

Στα πλαίσια αυτά, η ομάδα του Πράσινο Σπίτι & Κτίριο – 4green.gr (και φυσικά όλη η Autotriti A.E.) τιμά την επέτειο της δυνατής της σχέσης με το πιστό κοινό της, τους χιλιάδες followers και τους συνεργάτες της με ένα Special τεύχος και ένα σήκουελ διαγωνισμών (με χρήσιμα δώρα εξοικονόμησης για το Σπίτι ή το Κτίριο).

Tαυτόχρονα τιμά (δίνοντας  “βήμα έκφρασης” με μία σειρά πολύ ενδιαφέροντων συνεντεύξεων) στελέχη της ειδικής αγοράς των προϊόντων-υπηρεσιών “Εξοικονόμησης και Ενέργειας”. Στελέχη τα οποία τα τελευταία 10 χρόνια (μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας) έδωσαν (και δίνουν) τον δικό τους αγώνα για να μπορέσουν να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες με βάση τα υψηλά ποιοτικά στάνταρντς των εταιρειών που εκπροσωπούν, μα και με βάση τις νέες ανάγκες (και νέες καταναλωτικές συμπεριφορές) των Ελλήνων καταναλωτών.

Προ 10 χρόνων
Ξεκινήσαμε
, σε μία δύσκολη συγκυρία γενικά για την παγκόσμια μα και ειδικά, για την ελληνική οικονομία, έχοντας ως άνθρωποι μα εν τέλει και σαν επαγγελματική ομάδα, ένα Green Vision. Ένα όραμα αποφασιστικής συμβολής στην μείωση του οικολογικού αποτυπώματος κάθε ελληνικής κατοικίας, κάθε ελληνικής επιχείρησης.

Ένα λιθαράκι από όλους. Όσο μικρό και αν είναι, φέρνει την αλλαγή. Saving energy & money! Aπό μια μικρή αλλαγή καθημερινών συνηθειών ως τις βασικές επιλογές θέρμανσης – ψύξης – μόνωσης, στο σπίτι ή το γραφείο.Ένα λιθαράκι από όλους. Όσο μικρό και αν είναι, φέρνει την αλλαγή. Saving energy & money! Aπό μια μικρή αλλαγή καθημερινών συνηθειών ως τις βασικές επιλογές θέρμανσης – ψύξης – μόνωσης, στο σπίτι ή το γραφείο.


Αφορμή που “πυροδότησε” το ξεκίνημα μας και το έντονο, την περίοδο εκείνη, ενδιαφέρον του κοινού για την εγκατάσταση Φωτοβολταικών (για ατομική ή επαγγελματική ή ακόμη και επενδυτική χρήση)! Ένα ενδιαφέρον  με χιλιάδες “άγνωστες λέξεις” και απορίες που κανείς δεν μπορούσε να καλύψει. Ένα κενό ενημέρωσης, που μόνον ο ειδικός τύπος θα μπορούσε να καλύψει. Και το κάλυψε.

Έργο μας η ειδική ενημέρωση (και “εκπαίδευση”) του ελληνικού κοινού. Κάτι το οποίο αποτελεί και expertise του Νο1 εκδοτικού ομίλου ειδικού τύπου (Αutotriti ΑΕ) στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και το 4green.gr.

Ενημέρωση και χρήσιμη εκπαίδευση.  Όχι “κινδυνολογικά” (“οι πάγοι λιώνουν”, “η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει”, “το κλίμα αλλάζει” κοκ). Mα πάντα θετικά, συμβουλευτικά, διαφωτιστικά!

Στόχος να μοιραστούμε όλοι ένα όραμα (που ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ) για ένα καλύτερο πιο οικολογικό “αύριο”. Mα και να μάθουμε όλοι, την εξέλιξη των τεχνολογιών και το πώς αυτή μεταφράζεται στην πράξη, στην καθημερινότητα μας. Και για να δώσω ένα παράδειγμα, στην πράξη, είτε αυτό αφορά την επιλογή νέων προηγμένων δομικών υλικών κατασκευής ή ανακαίνισης της κατοικίας μας, είτε την επιλογή νέων συστημάτων εξαερισμού που βελτιώνουν την ατμόσφαιρα, την υγιεινή αλλά και τα …results μιάς επιχείρησης.


Έτσι, εδώ και 10 χρόνια
Κάθε μέρα (στο 4green.gr) και κάθε μήνα (στο “Πράσινο Σπίτι & Κτίριο”) ειδικά άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις με top green specialists με στόχο την “εκπαίδευση” που οδηγεί στη ΝΕΑ εποχή! Θέματα και αφιερώματα χωρίς “ξύλινο” τεχνικό λόγο και σκέτους όρους (που λένε πολλά στους ειδήμονες μα τίποτε στο 80% του κοινού).  `Αρθρα που καταλήγουν στο όφελος. Του χρήστη!  Όφελος της ένταξης στην καθημερινή του ζωή των προϊόντων ή των υπηρεσιών εκείνων που πραγματικά βελτιώνουν, εξοικονομούν, προστατεύουν και στην τελική ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ (και την τσέπη του)!

Εξοικονόμηση ενέργειας στο Σπίτι & το Κτίριο. Γλιτώνει πολλά χρήματα. Κάθε μέρα, όλο τον χρόνο. Είναι θέμα απόφασης και σωστών επιλογών. Εξοικονόμηση ενέργειας στο Σπίτι & το Κτίριο. Γλιτώνει πολλά χρήματα. Κάθε μέρα, όλο τον χρόνο. Είναι θέμα απόφασης και σωστών επιλογών.


Κάθε χρόνο (στην pro-Covid περίοδο) συμμετοχική παρουσία σε ΟΛΕΣ τις κλαδικές εκθέσεις (ενέργειας, εξοικονόμησης, σπιτιού, δομικών υλικών, θέρμανσης …κλπ… δεκάδες κάθε χρονιά με έναν στόχο την “εκπαίδευση” και την ενημέρωση του κοινού).

Σήμερα
Η αγορά (που προ 2ετίας έκανε Restart ανάπτυξης, ενώ στη συνέχεια της “έκοψε την φόρα” η πανδημία), δείχνει αποφασισμένη για καλύτερες μέρες. Βοηθάει σε αυτό και το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ που χρηματοδοτεί χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δίνοντας ισχυρά κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση τους! Μία αγορά που πλέον, το πιστεύει (διαβάστε τι λένε κάποιοι εξ αυτών και στις συνεντεύξεις τους πιο κάτω). Μα το κυριότερο έχει σχεδιασμό και δουλεύει ήδη γι αυτό. 

Εμείς, συνεχίζουμε δημιουργικά και δυνατά. Με το 4green.gr όλο και πιο “πλούσιο” θεματολογικά. Mε το συνδρομητικό 4green-Newsletter μας ακόμη πιο στοχευμένο και στην Β2C μα και στην B2B ενημέρωση. Κρατώντας υγιή σχέση και engagement με τους χιλιάδες ακόλουθους μας στα social media. Βελτιώνοντας ένα ήδη χρήσιμο (και αισθητικά ωραίο) περιοδικό. Και φυσικά με “όπλα ενημέρωσης ΝΕΑΣ εποχής”.

Aναφέρομαι στην ΝΕΑ ψηφιακή πλατφόρμα χρηστικής αναζήτησης επιχειρήσεων green προιόντων & υπηρεσιών

To 4green.gr  πρωταγωνιστεί στην ψηφιακή εποχή της ειδικής ενημέρωσης. Αρκεί ένα κινητό τηλέφωνο ή ένας υπολογιστής και σύνδεση στο internet. Ότι Ψάχνετε – το Βρίσκετε (με απλά και κατανοητά λόγια).To 4green.gr  πρωταγωνιστεί στην ψηφιακή εποχή της ειδικής ενημέρωσης. Αρκεί ένα κινητό τηλέφωνο ή ένας υπολογιστής και σύνδεση στο internet. Ότι Ψάχνετε - το Βρίσκετε (με απλά και κατανοητά λόγια).

“ Ψάχνεις; Βρίσκεις! ”. Μία ONE STOP, SHOP πλατφόρμα αναζήτησης. Ενός εργαλείου για τον χρήστη που μέσα σε ένα “περιβάλλον”
- βρίσκει ότι ψάχνει,
- διαβάζει (τεράστια βάση θεμάτων),
- λύνει όλες τις απορίες του και
- αποφασίζει σε ποιόν θα απευθυνθεί (διαβάζοντας από παρουσίαση ως και προσφορές του μήνα, της επιχείρησης που επιλέγει).

Ευχή μας (έπειτα από την επανατοποθέτηση προτεραιοτήτων που επέβαλε σε όλους μας η “Covid περίοδος”) να είστε ΟΛΟΙ υγιείς και με προτεραιότητα στους αγαπημένους σας.

Δέσμευση μας, το να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ακόμη αποτελεσματικότεροι. Το vision είναι κοινό. Go GREEN!

Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΤΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ !
Μάριος Πάλλης

Διαβάστε (στις συνεντεύξεις που ακολουθούν) τι λένε για τα 10 χρόνια της αγοράς αλλά και το μέλλον (σχέδια τους ή εξελίξεις που έρχονται) top στελέχη της αγοράς στα πλαίσια του ειδικού επετειακού αφιερώματος μας.