Επιδότηση έως και 85% για έναν ζεστό Χειμώνα!

9.011 επισκέψεις στο άρθρο

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» επιτέλους έχει πάρει φόρα! Εκμεταλλευτείτε την επιδότηση και #sintiriste tospiti . Γλιτώστε έως και 85% των χρημάτων σας για την θέρμανση του σπιτιού ή της επιχείρησης σας!

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.

Σε Εξοικονομώ – Αυτονομώ μετανομάζεται το Εξοικονομώ Κατ` Οίκον σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό τη διεύρυνση των δαπανών για τις οποίες μπορούν να επιχορηγηθούν τα νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους.
 

Τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα αξίας 1 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών έως το 2030.

Στις 9 Δεκεμβρίου άνοιξε για υποβολή αιτήσεων –από την Περιφέρεια Θεσσαλίας- η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού αλλά και τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου –ιδιαίτερα από τη Βόρειο Ελλάδα- τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσαν την εκκίνηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα «τρέχει» κάθε χρόνο, ενώ από το επόμενο έτος οι προθεσμίες υποβολής συμμετοχής δε θα είναι τόσο αυστηρές, και στόχος είναι να πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε 60.000 σπίτια ετησίως έτσι ώστε να περιοριστεί η ενεργειακή κατανάλωσή τους.

  • Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα καλύπτει δαπάνες για:

1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων & τοποθέτηση Ενεργειακών Τζαμιών!

2. Συστήματα σκίασης (παντζούρια, ρολά, τέντες κλπ)

3. Θερμομόνωση στο εξωτερικό του κτιρίου συμπεριλαμβανομένης και της ταράτσας και της πιλοτής.

4. Αναβάθμιση Θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης


Τα κυριότερα σημεία που κάνουν ένα λέβητα φυσικού αερίου τόσο αποδοτικό είναι τα εξής:

  • Μικρότερη κατανάλωση καυσίμου για το ίδιο αποτέλεσμα
  • Μεγαλύτερος βαθμός απόδοσης
  • Μικρότερες απώλειες από τους συμβατικούς λέβητες


Από πετρέλαιο πάω σε φυσικό αέριο: Πρέπει να αγοράσω καινούριο λέβητα; 
Μάθετε ότι χρειάζεται για τη λειτουργία του λέβητα και επωφεληθείτε από μερικά έξυπνα tips για σωστή χρήση πατώντας ΕΔΩ!
Περισσότερα για τους Λέβητες Οικονομίας δείτε ΕΔΩ.

Οι αντλίες θερμότητας είναι high tech και καίνε τα μισά απ το πετρέλαιο και τα παλιά κλιματιστικά. Δες πως λειτουργεί μια αντλία θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα θέρμανσης ή/και ψύξης, τα οποία «αντλούν» θερμότητα από μια δεξαμενή θερμότητας όπως είναι ο αέρας του περιβάλλοντος, μία δεξαμενή νερού ή υπόγεια νερά, προς ένα χώρο, μέσω του κύκλου εξάτμισης και συμπύκνωσης ενός εργαζόμενου μέσου, με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Περισσότερα για τις Αντλίες Θερμότητας ΕΔΩ.
 

Ακολουθούν οι ΤΟΡ εταιρείες για αντλίες θερμότητας & λέβητες οικονομίας!