Ο συνδυασμός ενδοδαπέδιας θέρμανσης και χρήσης αντλίας θερμότητας είναι μαγικός για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Ο συνδυασμός ενδοδαπέδιας θέρμανσης και χρήσης αντλίας θερμότητας είναι μαγικός για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

4-1 το σκόρ: Ενδοδαπέδια θέρμανση & αντλία θερμότητας VS κατανάλωση

3.346 επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2023)
Σχολιάστε

- Αν έχεις ενδοδαπέδια θέρμανση, μπορείς να βάλεις και αντλία θερμότητας.
- Γλιτώνεις πολλά χρήματα, αφού ζεσταίνει «4» ενώ καίει «1» (κιλοβατώρες).
- Με μηδέν κόστος συντήρησης.
- Την ελέγχεις και μέσω Wi-Fi θερμοστάτη.

Τα οφέλη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι πολλά και πολλοί καταναλωτές τα έχουν ανακαλύψει, μένοντας απόλυτα ευχαριστημένοι. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις αντλίες θερμότητας. Πολλοί καταναλωτές αναγκάστηκαν να περιορίσουν την κατανάλωσή τους ή στράφηκαν σε άλλες οικονομικότερες εναλλακτικές, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο συνδυασμός και των δύο είναι μία πολύ έξυπνη & οικονομική λύση. 

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Αν έχεις ενδοδαπέδια θέρμανση, μπορείς να  βάλεις και αντλία θερμότητας. Γλιτώνεις πολλά χρήματα, αφού ζεσταίνει «4» ενώ καίει «1» (κιλοβατώρες). Με μηδέν κόστος συντήρησης. Την ελέγχεις και μέσω Wi-Fi θερμοστάτη.

Τι κερδίζω από ενδοδαπέδια θέρμανση & αντλία θερμότητας;
  • Απόλυτη θερμική άνεση σε όλο το σπίτι, γρήγορη, υγιεινή & αθόρυβη θέρμανση
  • Δεν δίνω ούτε ευρώ για συντήρηση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης
  • Με Wifi θερμοστάτη έχω ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση
  • Αντλίες θερμότητας, παράγουν 4 θερμικές κιλοβατώρες (μ.ο), καταναλώνουν 1
Το όφελος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με 1 ματιά!

Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει απόλυτη θερμική άνεση στο χώρο σου, σε κάθε δωμάτιο, αθόρυβα, υγιεινά, με γρήγορη θέρμανση, μηδενική συντήρηση και απομακρυσμένο έλεγχο με τους μοντέρνους smart (έξυπνους) wifi θερμοστάτες για αποτελεσματικότερη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Η στροφή προς τις αντλίες θερμότητας!

Δεν είναι τυχαίο το ό,τι Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν στο επίκεντρο των ερευνών  τους τις αντλίες θερμότητας, τους λέβητες και το υδρογόνο.

Τι κάνει μία αντλία θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα θέρμανσης ή/και ψύξης, τα οποία «αντλούν» θερμότητα από μια δεξαμενή θερμότητας όπως είναι ο αέρας του περιβάλλοντος, μία δεξαμενή νερού ή υπόγεια νερά, προς ένα χώρο, μέσω του κύκλου εξάτμισης και συμπύκνωσης.

Ο βαθμός απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας, δηλαδή το COP (Coefficient of Performance), είναι αρκετά μεγαλύτερος της μονάδας, επειδή εκμεταλλεύεται τη θερμότητα που «αντλεί από το περιβάλλον» και συνήθως παίρνει τιμές από 2 έως 5.

Η επιλογή αντλίας θερμότητας αέρα-νερού είναι μία ιδανική επιλογή που χρησιμοποιείται για θέρμανση /ψύξη σε κατοικίεςΗ εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη και η σύνδεσή της με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης της κατοικίας δεν απαιτεί πολύπλοκες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Ενδοδαπέδια θέρμανση & αντλία θερμότητας!

Όταν η κατοικία διαθέτει σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης συνήθως τοποθετείται αντλία θερμότητας αέρος – νερού χαμηλών θερμοκρασιών (περίπου 55-65°C). Όταν υπάρχει δίκτυο θερμοπομπών (καλοριφέρ) χρησιμοποιείται η αντλία υψηλών θερμοκρασιών (περίπου 75-80°C).

Στην πρώτη περίπτωση το COP, η απόδοση δηλαδή της αντλίας, έχει ονομαστική τιμή το 4.0, ενώ στη περίπτωση των υψηλών θερμοκρασιών η απόδοση βρίσκεται κοντά στο 2.5.

Η απόδοση ουσιαστικά δείχνει πόσες θερμικές μονάδες (kWh) μπορεί να παράγει η αντλία θερμότητας καταναλώνοντας μία ηλεκτρική μονάδα (kWh). Είναι φανερό ό,τι οι αντλίες θερμότητας είναι πολύ αποδοτικές στη χρήση τους παράγοντας κατά μέσο όρο 4 θερμικές κιλοβατώρες καταναλώνοντας μόλις μία ηλεκτρική κιλοβατώρα!

Δες 1 video για την ενδοδαπέδια θέρμανση!