Εξοικονόμηση ενέργειας, λιγότερα έξοδα. Με αυτοματισμούς θέρμανσης

Θερμοστάτες χώρου, θερμοστατικές κεφαλές, σύστημα αντιστάθμισης, θερμιδομετρητής. Η δύναμη της τεχνολογίας είναι στο χέρι μας, ώστε να γλιτώσουμε πολλά χρήματα για τη θέρμανση.

Θερμοστάτες χώρου, θερμοστατικές κεφαλές, σύστημα αντιστάθμισης, θερμιδομετρητής. Η δύναμη της τεχνολογίας είναι στο χέρι μας, ώστε να γλιτώσουμε πολλά χρήματα για τη θέρμανση.

  • Εξοικονόμηση ενέργειας, λιγότερα έξοδα. Με αυτοματισμούς θέρμανσης
  • Θερμοστάτες χώρου, θερμοστατικές κεφαλές, σύστημα αντιστάθμισης, θερμιδομετρητής. Η δύναμη της τεχνολογίας είναι στο χέρι μας, ώστε να γλιτώσουμε πολλά χρήματα για τη θέρμανση.

Εξοικονόμηση ενέργειας, λιγότερα έξοδα. Με αυτοματισμούς θέρμανσης

22.423 επισκέψεις στο άρθρο (22/02/2024)
Σχολιάστε

- Θερμοστάτης χώρου που ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης
- Ψηφιακές θερμοστατικές κεφαλές για να προγραμματίζεις & να ελέγχεις τη θερμοκρασία
- Σύστημα αντιστάθμισης & εξοικονομείς ενέργεια από 7% έως 12%
- Θερμιδομετρητής για εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε σώμα ξεχωριστά

Οι αυτοματισμοί θέρμανσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο κεντρικής θέρμανσης (ακόμη και στον καυστήρα πετρελαίου), προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητά του και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Έχετε ακούσει για το τι μπορούν να πετύχουν οι αυτοματισμοί; Είναι ιδιαίτερα ευεργετικοί στη θέρμανση και μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα, τα οποία στα παλαιότερα χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε το πώς θα τα αποφύγουμε.

Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές – συστήματα που λαμβάνουν και επεξεργάζονται πληροφορίες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ότι  τα θερμαντικά μας σώματα, θερμαίνουν το χώρο όσο ακριβώς χρειάζεται, χωρίς να σπαταλούν επιπλέον καύσιμο, άρα και χρήματα.

Θερμοστάτης χώρου που ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης

Ξεκινάμε από το θερμοστάτη χώρου. Είναι αυτό το κουτάκι που συναντάμε συνήθως στις εισόδους των σπιτιών. Με το θερμοστάτη  χώρου η λειτουργία της θέρμανσης ξεκινάει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης και σταματάει όταν ο χώρος ικανοποιήσει τις συνθήκες που ο χρήστης έχει ορίσει.
Μπορούμε, δηλαδή, να ορίσουμε στο θερμοστάτη τη θερμοκρασία που επιθυμούμε μέσα στο χώρο ή στους χώρους του σπιτιού και όταν αυτή κατεβεί χαμηλότερα, τότε ξεκινά να δουλεύει ο καυστήρας.
Μην ξεχνάτε ότι στους ψηφιακούς θερμοστάτες υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού επιθυμητής θερμοκρασίας, τόσο για ένα 24ωρο όσο και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας!

Ψηφιακές θερμοστατικές κεφαλές για έλεγχο και προγραμματισμό θερμοκρασίας

Οι θερμοστατικές κεφαλές ελέγχουν τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης με βάση τα δεδομένα που ορίζουμε εμείς, όπως επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, χρόνος λειτουργίας κ.λπ. Τοποθετούνται σε κάθε σώμα καλοριφέρ και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, ανάλογα με τη θερμοκρασία που θέλουμε στο δωμάτιο.

Σύστημα αντιστάθμισης για εξοικονόμηση ενέργειας έως 12%

Το σύστημα αντιστάθμισης με τη χρήση κατάλληλων εξωτερικών αισθητήρων ελέγχει και αυξομειώνει τη θερμοκρασία του νερού που πηγαίνει στα καλοριφέρ. Εξοικονομούμε ενέργεια από 7% έως 12%!

Θερμιδομετρητής σε κάθε σώμα ξεχωριστά

Αναφέρεται σε ένα βασικό τύπο αυτοματισμού θέρμανσης. Ο θερμιδομετρητής μας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε ενέργεια από τη παρέμβασή του (θερμικά) σε κάθε σώμα, καθώς και να του αποδοθεί το κόστος που του αναλογεί.
Για την τοποθέτηση ενός συστήματος θερμιδομέτρησης, είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του υφιστάμενου σταθερών στροφών κυκλοφορητή με νέο, τύπου inverter.

Σε έναν high tech κόσμο, πόσο εξελιγμένο είναι το δικό σου σύστημα θέρμανσης;