Δες τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης θέρμανσης και 4 συμβουλές για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία το φετινό χειμώνα.

Δες τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης θέρμανσης και 4 συμβουλές για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία το φετινό χειμώνα.

Η αυτόνομη θέρμανση συμφέρει! Δες 4 λόγους

  • Δες τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης θέρμανσης και 4 συμβουλές για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία το φετινό χειμώνα.
  • Η αυτόνομη θέρμανση συμφέρει! Δες 4 λόγους

Η αυτόνομη θέρμανση συμφέρει! Δες 4 λόγους

14.701 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η αυτόνομη θέρμανση εξασφαλίζει οικονομία ως 60%, έλεγχο κατανάλωσης με απόλυτη ακρίβεια μέτρησης, απόλυτη ανεξαρτησία που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες, ζέστη μόνο στο χώρο που επιθυμείς.

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.

Ειδικά τώρα με την ενεργειακή ακρίβεια, η αυτόνομη θέρμανση θα σου εξασφαλίσει όσο το δυνατό περισσότερη οικονομία, έστω και με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Αυτόνομη θέρμανση, οικονομία, ανεξαρτησία, ζέστη όπου & όσο θέλεις!
  • Οικονομία στη θέρμανση ως 60%
  • Έλεγχος κατανάλωσης με απόλυτη ακρίβεια μέτρησης
  • Απόλυτη ανεξαρτησία που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες
  • Ζέστη μόνο στο χώρο που επιθυμείς
Τι εννοούμε με τον όρο αυτονομία κεντρικής θέρμανσης;

Στις περισσότερες πολυκατοικίες –κυρίως στις παλαιές- χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των διαμερισμάτων ένας κεντρικός λέβητας, ο οποίος τροφοδοτεί με ζεστό νερό τα θερμαντικά σώματα. Η θέρμανση όλων των διαμερισμάτων γίνεται ταυτόχρονα (δισωλήνιο σύστημα).

Σε μία τέτοια εγκατάσταση, όπου οι γραμμές της θέρμανσης είναι κοινές για όλους τους χρήστες, η θέρμανση δεν μπορεί να λειτουργήσει για την κάλυψη των αναγκών ενός μόνο διαμερίσματος, καθώς οι σωληνώσεις διέρχονται και από άλλες ιδιοκτησίες.

Οι ένοικοι μιας τέτοιας πολυκατοικίας θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση για τις ώρες που θα έχουν θέρμανση στα διαμερίσματά τους. Αυτό όμως, τις περισσότερες φορές, δημιουργεί προστριβές μεταξύ τους, καθώς οι ρυθμοί ζωής από οικογένεια σε οικογένεια διαφέρουν αισθητά, διαμορφώνοντας ανάλογα και τις ανάγκες θέρμανσης.

Τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης θέρμανσης

Απόλυτη ανεξαρτησία

Η εγκατάσταση θέρμανσης είναι προσωπική και όχι κοινόχρηστη, με αποτέλεσμα να έχεις 100% αυτονόμηση θέρμανσης και να κάνεις χρήση της με βάση αποκλειστικά τις προσωπικές σου ανάγκες και δυνατότητες, χωρίς να εξαρτάσαι από οποιονδήποτε άλλο.

Ασύγκριτη οικονομία

Η εξοικονόμηση κόστους φθάνει μέχρι και το 60%. Επίσης, στις εγκαταστάσεις αυτόνομης θέρμανσης είναι μειωμένη η κατανάλωση καυσίμου (είτε πρόκειται για πετρέλαιο, είτε για φυσικό αέριο).

Έλεγχος κατανάλωσης και ακρίβεια μέτρησης

Τα συστήματα φέρουν ελεγκτές αντιστάθμισης με αποτέλεσμα να ελέγχεται το κόστος λειτουργίας του λέβητα.

Ευκολία και άνεση

Η κατανάλωση μπορεί να γίνει όχι μόνο ανά διαμέρισμα, αλλά και ανά χώρο και έτσι τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να παραμένουν κλειστά.

Δώσε βάση σε 4 tips οικονομίας!
  1. Κατεβάζοντας 1 βαθμό τη θερμοκρασία κερδίζεις το 1/10 των χρημάτων που δίνεις για καύσιμα! Κατέβασε το θερμοστάτη άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώνεις ενέργεια το χειμώνα για παράδειγμα 500 ευρώ τότε εξοικονομείς άμεσα σχεδόν 50 ευρώ μειώνοντας τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη κατά 1 βαθμό. Μη ρυθμίζεις το θερμοστάτη πάνω από τους 19-20 °C το χειμώνα και όταν βγαίνεις έξω, κατέβασε τον μέχρι τους 16°C, όχι παρακάτω.
 
  1. Εξαέρωσε τα καλοριφέρ, εκμεταλλεύσου τα στο 100%. Ο εγκλωβισμός αέρα στα θερμαντικά σώματα μειώνει σημαντικά την απόδοσή τους. Εκμεταλλεύσου όλη τη θερμαντική επιφάνεια του σώματος αφαιρώντας τον αέρα με ένα απλό κλειδί.
 
  1. Μην βάζεις ρούχα & διακοσμητικά πάνω στα καλοριφέρ. Απόφυγε να καλύπτεις τα θερμαντικά σώματα με ρούχα (για να στεγνώσουν) ή διακοσμητικά ή να τοποθετείς έπιπλα μπροστά τους. Ναι, όλοι το έχουμε κάνει, αλλά καλό είναι αυτά να μη γίνονται, αν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση των θερμαντικών σωμάτων και να μη χάνουμε χρήματα βεβαίως.
 
  1. Καις 12% λιγότερο καύσιμο εάν συντηρείς σωστά τον καυστήρα (μια φορά το χρόνο). Αν γίνεται σωστά (εννοείται από εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό) παίρνεις τα χρήματά σου πίσω στο πολλαπλάσιο και σε οικονομία στη θέρμανση, αλλά και από πιθανές βλάβες, όπου θα χρειαστεί να δώσεις αρκετά παραπάνω.