Κάθε μήνα οι τιμές ρεύματος αλλάζουν. Ποιος πάροχος έχει 38% ακριβότερη τιμή από την καλύτερη τιμή αυτού του μήνα.

Κάθε μήνα οι τιμές ρεύματος αλλάζουν. Ποιος πάροχος έχει 38% ακριβότερη τιμή από την καλύτερη τιμή αυτού του μήνα.

Ρεύμα, τα μυστικά: Volton. Γιατί έχει 38% ακριβότερη τιμή kw;

2.753 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με τις τιμές που έχουν επίσημα ανακοινώσει όλοι οι πάροχοι αυτόν το μήνα, η καλύτερη τιμή kw είναι 0,13. Η Volton κράτησε την ίδια τιμή που είχε και τον Οκτώβριο, μα είναι 38% ακριβότερη από την καλύτερη χρέωση του μήνα. Να ψάξουμε το γιατί;

Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα που προσφέρουν οι πάροχοι ενέργειας δεν μένουν σταθερές. Αλλάζουν κάθε μήνα. Ψάχνουμε την πιο οικονομική λύση για ρεύμα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ. Δεν μένουμε από «συνήθεια» στα ίδια. Επιλέγουμε πάροχο, υπηρεσίες και τιμές που συμφέρουν την τσέπη μας. Μια διαφορά 5 cents/kW κάνει μία ουσιαστική διαφορά στην τσέπη μας κάθε μήνα (πόσο μάλλον σε ορίζοντα έτους). 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Τι παραπάνω προσφέρει η Volton & έχει 38% ακριβότερη τιμή kwh
  • 0,18 ευρώ/kwh αυτόν το μήνα η Volton
  • 38% ακριβότερη τιμή από την καλύτερη του μήνα (0,13)
  • Δεν βρήκαμε κάτι «έξτρα» (από άλλα προγράμματα της αγοράς)
Οι τιμές αλλάζουν κάθε μήνα! Διακυμάνσεις μεγάλες & απροθυμία ενημέρωσης

Κάθε 20 του μήνα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι υποχρεωμένοι (στο πλαίσιο της διαφάνειας στην ενημέρωση του καταναλωτή) να ανακοινώνουν επίσημα στη Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) τις τιμές των προγραμμάτων που προσφέρουν για την κατανάλωση του επόμενου μήνα.

Δες 3 σημαντικά πορίσματα από την εμπειρία του ρεπορτάζ μας των τελευταίων μηνών.

Τι  παίζει αυτόν το μήνα στην αγορά (καλύτερες VS χειρότερες τιμές kWh)

Με 0,13 ευρώ η κιλοβατώρα αυτόν το μήνα η καλύτερη τιμή έρχεται από το φθηνότερο πρόγραμμα της «Φυσικό Αέριο Ελλάδας».

Στα Top-2 του μήνα ακολουθούν NRG & ELPEDISON. Χαμηλά στον πίνακα των τιμών (όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτό-κατάταξη) οι HΡΩΝ και We energy. H Volton με 0,18 στη μέση της κατάταξης.Volton με 0,18 ευρώ/kwh. Προσφέρει κάτι παραπάνω;

Πέρα όμως από τα πιο πάνω πορίσματα περί τιμών-χρεώσεων-ενημέρωσης, που δημιουργεί ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον (για τις εταιρείες) και ταυτόχρονα «θολό» για τον καταναλωτή, υπάρχει και ο ανταγωνισμός των παρόχων ως προς κάποια «έξτρα» προνόμια & υπηρεσίες (με τα οποία θα κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών που θα τα συν-υπολογίσουν σε σχέση και με την τιμή των χρεώσεών τους). Κάποιοι πάροχοι προσφέρουν περισσότερα, άλλοι λιγότερα, άλλοι τα βασικά που έχουν όλοι.

Σήμερα μελετάμε την πρόταση της Volton.

Η Volton διαθέτει το πρόγραμμα Volton Home με τιμή 0,18 ευρώ/ kwh (ακριβότερη χρέωση κατά 38% σε σχέση με την καλύτερη χρέωση, άλλου παρόχου, για το μήνα Νοέμβριο. Τις τιμές της τις βρήκαμε μέσω Ρ.Α.Ε. Ψάξαμε, βρήκαμε το πρόγραμμα (στην επίσημη σελίδα της) για να δούμε αν έχει κάποιο «έξτρα» προνόμιο.
  1. Δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής. Κανένα πρόγραμμα πλέον δεν έχει (τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2023).
  1. Έχει κρατική επιδότηση. Όλα τα προγράμματα έχουν.
  1. Ξέρεις τι θα πληρώσεις τον επόμενο μήνα. Όλοι οι πάροχοι ανακοινώνουν τις τιμές κάθε 20 του μήνα για τον επόμενο.
  1. Χωρίς δέσμευση. Τα περισσότερα προγράμματα το έχουν. Οι καταναλωτές μέχρι το καλοκαίρι του 2023 μπορούν να αλλάζουν πάροχο ακόμα και κάθε μήνα.
  2. Έκπτωση συνέπειας 5% (έγκαιρη εξόφληση λογαριασμού, πριν λήξει δηλαδή). Θετικό χαρακτηριστικό (το προσφέρουν αρκετοί πάροχοι στα προγράμματά τους).
Συμπέρασμα

Μελετώντας πακέτο, τιμή, υπηρεσίες της Volton, εμείς, ως καταναλωτές, δεν βρήκαμε κάτι που να μας τραβήξει την προσοχή (δεν το έχουν άλλοι πάροχοι), μα το κυριότερο κάτι που να εξηγεί γιατί είναι 38% ακριβότερη. Εσείς;

Info: Oι τιμές των παρόχων αφορούν στις χρεώσεις του φθηνότερου πακέτου σύνδεσης κάθε παρόχου με βάση τις τιμές ανά kwh που ανακοίνωσαν (όπως προβλέπεται) στη Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) στις 20.10.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Mήνα με το μήνα με μεγάλη διακύμανση τιμών. Ποιοι & γιατί;

Με τη χειρότερη τιμή του μήνα η We Energy

Prices Check: Φθήνυνε η Volterra, ακρίβυνε ο  Ήρων

Top-2 στις καλύτερες τιμές του μήνα: NRG & ELPEDISON!

3 προγράμματα ρεύματος που αγαπάνε οι κάτοχοι e-car

Οι 3 φθηνότερες τιμές νυχτερινής χρέωσης ρεύματος

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »