Διαφορές στις τιμές kwh στο ρεύμα μήνα με το μήνα που κάνουν «μπαμ». Συμφέρει να την ψάχνεις και να γλιτώνεις -κάθε μήνα- πολλά λεφτά.

Διαφορές στις τιμές kwh στο ρεύμα μήνα με το μήνα που κάνουν «μπαμ». Συμφέρει να την ψάχνεις και να γλιτώνεις -κάθε μήνα- πολλά λεφτά.

Ρεύμα: Mήνα με το μήνα με μεγάλη διακύμανση τιμών. Ποιοι & γιατί;

Σχολιάστε

Μιλάνε για «γενναιόδωρες» χρεώσεις, στα διαφημιστικά τους μηνύματα. Όταν το ψάξεις, δεν βρίσκεις κάτι που να το δικαιολογεί. Διακρίνεις εύκολα μία «απροθυμία» μαζικής και διαφανούς ενημέρωσης.

Από την άλλη, δεν είναι «εποχές παχιών αγελάδων», άρα ως καταναλωτής απαιτείται να την ψάχνεις διαρκώς. Εμείς, ως ειδικός Τύπος, το κάνουμε.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Με τις τιμές που έχουν επίσημα ανακοινώσει όλοι οι πάροχοι αυτόν το μήνα, η καλύτερη τιμή kw είναι 0,13 και η χειρότερη 0,22.Αυτό που κάνει «μπαμ» με την πρώτη ματιά είναι η διαφορά 9 cents στην τιμή της κιλοβατώρας μέσα στον ίδιο μήνα. Διαφορά που είναι μεγάλη για την τσέπη του καταναλωτή. Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά;

Δείτε στο πινακάκι με τις τιμές τη διακύμανση που παρουσιάζει η τιμή της κιλοβατώρας (έχουμε λάβει υπόψη τα φθηνότερα πακέτα των παρόχων ρεύματος, όπως έχουν ανακοινωθεί επίσημα στη Ρ.Α.Ε.).



Οι τιμές αλλάζουν κάθε μήνα! Διακυμάνσεις μεγάλες & απροθυμία ενημέρωσης

Κάθε 20 του μήνα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι υποχρεωμένοι (στο πλαίσιο της διαφάνειας στην ενημέρωση του καταναλωτή) να ανακοινώνουν επίσημα στη Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) τις τιμές των προγραμμάτων που προσφέρουν για την κατανάλωση του επόμενου μήνα.
Η εμπειρία του ρεπορτάζ μας, των τελευταίων μηνών βγάζει 3 σημαντικά πορίσματα:

1. Kάθε μήνα υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις τιμές (και μεταξύ των παρόχων αλλά και
    μεταξύ των τιμών –από μήνα σε μήνα- του ίδιου παρόχου).

2. Διακρίνεται μία «απροθυμία» ως προς τη μαζική και ξεκάθαρη ενημέρωση περί των
    τιμών.
Ακόμη και στα sites μέρους των παρόχων ο καταναλωτής «δεν βγάζει άκρη»
    δεν βρίσκει με σαφήνεια τις χρεώσεις που τον ενδιαφέρουν ώστε να συγκρίνει τι τον
    συμφέρει).

3. Τα διαφημιστικά μηνύματα (κάποιων παρόχων) εστιάζουν σε «γενναιόδωρες» τιμές
    μα ταυτόχρονα αν τους συγκρίνεις με άλλα –ομοειδή- πακέτα διαπιστώνεις πως
    «χάνουν»
(για την ακρίβεια χάνει ο καταναλωτής που θα «τσιμπήσει» και δεν θα
    ψάξει περισσότερο).

Πέρα όμως από τα πιο πάνω πορίσματα περί τιμών-χρεώσεων-ενημέρωσης, που δημιουργεί ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον (για τις εταιρείες) και ταυτόχρονα «θολό»για τον καταναλωτή, υπάρχει και ο ανταγωνισμός των παρόχων ως προς κάποια «έξτρα» προνόμια & υπηρεσίες (με τα οποία θα κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών που θα τα συν-υπολογίσουν σε σχέση και με την τιμή των χρεώσεων τους). Κάποιοι πάροχοι προσφέρουν περισσότερα, άλλοι λιγότερα, άλλοι τα βασικά που έχουν όλοι.

Συμπέρασμα

Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα που προσφέρουν οι πάροχοι ενέργειας δεν μένουν σταθερές. Αλλάζουν κάθε μήνα. Το 4green (του autotriti.gr), κάθε μήνα - όλο το μήνα σας ενημερώνει με ειδικά άρθρα (συγκριτικά) για τις καλύτερες προσφορές, τα καλύτερα πακέτα σύνδεσης, τις καλύτερες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας των παρόχων της ελληνικής αγοράς. Γιατί συμφέρει να την ψάχνεις και να γλιτώνεις -κάθε μήνα- πολλά λεφτά. Εσείς την ψάχνετε κάθε μήνα;
 
Info:Oι τιμές των παρόχων αφορούν στις χρεώσεις του φθηνότερου πακέτου σύνδεσης κάθε παρόχου με βάση τις τιμές ανά kwh που ανακοίνωσαν (όπως προβλέπεται) στη Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) στις 20.10.

Διαβάστε ακόμη:

Με τη χειρότερη τιμή του μήνα η We Energy

Prices Check: Φθήνυνε η Volterra, ακρίβυνε ο  Ήρων

Top-2 στις καλύτερες τιμές του μήνα: NRG & ELPEDISON!

3 προγράμματα ρεύματος που αγαπάνε οι κάτοχοι e-car

Οι 3 φθηνότερες τιμές νυχτερινής χρέωσης ρεύματος

Πώς θα πάρω τη bonus επιδότηση στο ρεύμα; Δες 18 τρόπους!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »