Για τον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης, τα διάφορα προϊόντα υποβάλλονται σε ειδικές δοκιμασίες, ανάλογα με το είδος συσκευής

    Το κέρδος του καταναλωτή

    6.784 επισκέψεις στο άρθρο

    Τόσο το κόστος λειτουργίας όσο και το κόστος αγοράς είναι παράμετροι που θα πρέπει να συνυπολογίζονται κατά την αγορά μιας λευκής συσκευής προκειμένου να γίνει η πλέον συμφέρουσα επιλογή. Όσο περισσότερες οι ώρες λειτουργίας μιας συσκευής τόσο πιο καθοριστικό είναι το κόστος λειτουργίας κατά την επιλογή της.
    Έτσι, στην περίπτωση μιας ψυκτικής συσκευής, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση, η επιλογή μιας ενεργειακά πιο αποδοτικής συσκευής κρίνεται απαραίτητη.
    Επίσης, στην περίπτωση μιας πολυμελούς οικογένειας, η οποία έχει αυξημένες ανάγκες, η επιλογή ενός ενεργειακά πιο αποδοτικού πλυντηρίου ρούχων και πλυντηρίου πιάτων κρίνεται απαραίτητη.

    Η αντικατάσταση μιας ηλεκτρικής οικιακής συσκευής με μία κατάλληλου μεγέθους ενεργειακά πιο αποδοτική, είναι πρακτικά αυτοχρηματοδοτούμενη εφόσον η επιλογή βασιστεί σε σωστά κριτήρια. Η απόσβεση του κόστους αγοράς είναι τόσο γρηγορότερη όσο μικρότερο είναι το κόστος λειτουργίας της συσκευής.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    GRUNDFOS
    GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.