Για όλα τα είδη λαμπτήρων και για οποιαδήποτε χρήση, υπάρχει πλήρης αντιστοιχία με κάποιο λαμπτήρα LED

    Εξοικονόμηση από τα φώτα

    6.783 επισκέψεις στο άρθρο

    Σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, ο λογαριασμός ΔΕΗ. 

    Η αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας, αλλά κυρίως η αύξηση στους συντελεστές των κυμαινόμενων χρεώσεων, συντελούν στην αύξηση του τελικού λογαριασμού. 

    Ένα σημαντικό σημείο που συνήθως δεν προσέχουμε, είναι οι κυμαινόμενες χρεώσεις, που αφορούν στη χρήση του δικτύου, σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, στο ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων κ.λπ. 
    Οι χρεώσεις αυτές γίνονται με βάση συντελεστές, σε σχέση με το σύνολο των kWh που έχουν καταναλωθεί. 

    Καταλαβαίνουμε λοιπόν εύκολα, ότι για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους λογαριασμούς ΔΕΗ, πρέπει να μειώσουμε σημαντικά και σε μόνιμη βάση τις kWh που καταναλώνουμε. 
    Μία από τις κυριότερες κατηγορίες κατανάλωσης ενέργειας, στην οποία δυστυχώς δεν δίνουμε τη βαρύτητα που πρέπει, είναι ο φωτισμός. 

    Η κατανάλωση ενέργειας σε αυτό τον τομέα ενός κτιρίου ανέρχεται περίπου στο 20-30% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού. 
    Η εξοικονόμηση ενέργειας από το φωτισμό αποτελεί, επομένως, σημαντική παράμετρο στη συνολική προσπάθεια για μειωμένα έξοδα. 

    Εύλογα δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα σχετικά με το φωτισμό: ποιους λαμπτήρες θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, στα γραφεία, στα καταστήματα, με τι κριτήρια θα πρέπει να τους επιλέγουμε, τι τελικά θα πετύχουμε, κ.λπ.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    GRUNDFOS
    GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.