Διπλά τζάμια & εξοικονόμηση ενέργειας. Δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά. Τι πρέπει να προσέξεις.

Διπλά τζάμια & εξοικονόμηση ενέργειας. Δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά. Τι πρέπει να προσέξεις.

Ποια διπλά τζάμια εξοικονομούν λεφτά όλο το χρόνο

  • Διπλά τζάμια & εξοικονόμηση ενέργειας. Δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά. Τι πρέπει να προσέξεις.
  • Ποια διπλά τζάμια εξοικονομούν λεφτά όλο το χρόνο

Ποια διπλά τζάμια εξοικονομούν λεφτά όλο το χρόνο

3.452 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Διπλά ενεργειακά τζάμια (low-e τεχνολογία), 4 φορές πιο δυνατή μόνωση. Εξοικονόμηση πάνω από 200% (σε σχέση με τα απλά διπλά). Γλιτώνεις ως και 7.400 θερμικές kWh για θέρμανση & ψύξη (σπίτι 100 τ.μ). Δεν έχουν «όριο ηλικίας», δεν «ζητούν» για συντήρηση, απόσβεση σε 2-3 χρόνια.

Με τα διπλά ενεργειακά τζάμια νέας γενιάς (low-e τεχνολογία), μπορείς μέσα στην εποχή της κρίσης, να έχεις περισσότερη άνεση, φως, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια, προστασία από όλες τις καιρικές συνθήκες και ενοχλητικούς ήχους 365 μέρες το χρόνο.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Απλή, άμεση & αποδοτική λύση εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι & την επιχείρηση!
  • Διπλά ενεργειακά τζάμια (low-e τεχνολογία), 4 φορές πιο δυνατή μόνωση
  • Εξοικονόμηση πάνω από 200% (σε σχέση με τα απλά διπλά)
  • Γλιτώνεις ως και 7.400 θερμικές kWh για θέρμανση & ψύξη (σπίτι 100 τ.μ.)
  • Δεν έχουν «όριο ηλικίας», δεν «ζητούν» για συντήρηση, απόσβεση σε 2-3 χρόνια
Διπλά τζάμια & εξοικονόμηση ενέργειας! Δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά!

Τα έξοδα για θέρμανση ή ψύξη (το καλοκαίρι) παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των low-e τζαμιών και από οικίες, αλλά και από επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων από τις απώλειες των κτιρίων, ειδικά τώρα με την ενεργειακή κρίση.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες αποτελούν ένα «όπλο πρώτης γραμμής» στη μάχη αυτή, πάντα συνδυαστικά με κουφώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την κατηγορία υαλοπινάκων εστιάζεται σήμερα το ενδιαφέρον, αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας τους. Δεν είναι όμως όλα τα τζάμια ίδια. Παρακάτω περιγράφονται απλά και σύντομα 11 αλήθειες και 6 μύθοι. Δες τι πρέπει να προσέξεις για να μην την «πατήσεις».

11 αλήθειες & 6 μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια!

Ο όρος «Ενεργειακοί Υαλοπίνακες» χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως ελεύθερη  μετάφραση του όρου «Energy efficient glass» για να προσδιορίσει την κατηγορία εκείνη των υαλοπινάκων, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά τα οποία δυσχεραίνουν την μεταφορά της θερμότητας από την μία πλευρά στην άλλη, συντελώντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας. Πάμε να δούμε μαζί τις μεγαλύτερες αλήθειες, αλλά και τους μύθους, σχετικά με τους ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Αλήθειες
  1. Δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος ενεργειακούς υαλοπίνακα, αλλά μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κτιρίου (π.χ. ηλιακό προσανατολισμό, οριζόντια ή κάθετη υάλωση, ποσοστό φωτός που επιθυμείς στο εσωτερικό του κτηρίου, κ.α.) 
  1. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τα ενεργειακά διπλά τζάμια μειώνουν ετησίως την κατανάλωση έως και 7.400 kWh για τη θέρμανση και ψύξη ενός τυπικού διαμερίσματος με εμβαδόν 100 τ.μ.
  1. Η σήμανση CE είναι απαραίτητη γιατί εξασφαλίζει τη συμμόρφωση του προϊόντος με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. 
  1. Ακόµα και για τις προσόψεις καταστηµάτων η αντικατάσταση της κοινής υάλωσης (µονής ή διπλής) µε ενεργειακή, αποτελεί εξαιρετική λύση, καθώς µειώνει θεαµατικά τις δαπάνες ψύξης/θέρµανσης
  1. Η υάλωση αποτελεί το 93% περίπου του ανοίγµατος. Συνεπώς, έχει κυρίαρχο ρόλο στη µείωση των απωλειών 
  1. Η διαφορά που προκύπτει στην εξοικονόµηση ενέργειας από έναν κοινό διπλό υαλοπίνακα µε έναν ενεργειακό ξεπερνά το 200% 
  1. Οι μόνοι κατάλληλοι για την πώληση και εφαρμογή ενός τόσο εξελιγμένου τεχνολογικά προϊόντος είναι τα πιστοποιημένα μέλη της ΠΟΕΒΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων) 
  1. Για την παραγωγή  ενός τετραγωνικού μέτρου ενεργειακού υαλοπίνακα εκπέµπονται 25 κιλά διοξειδίου του άνθρακα, ενώ από τη χρήση του εξοικονοµούνται 91 κιλά ετησίως
  1. Η αντικατάσταση των υαλοπινάκων με ενεργειακούς είναι η αμεσότερηαπλούστερη και πιο αποδοτική παρέμβαση που μπορεί να γίνει σε ένα υφιστάμενο κτήριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά. Έχει μικρό κόστος, για το οποίο κάνεις απόσβεση σε 2-3 χρόνια
  1. Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες δεν έχουν απολύτως κανένα όριο ζωής και δεν απαιτούν κάποια ειδική συντήρηση 
  1. Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι τεχνολογία αιχµής µε µικρό κόστος. Ικανοποιητική τιµή U Value είναι το 1,8 – 1,4 (W/m²K)
 Μύθοι
  1. Ένας κοινός διπλός υαλοπίνακας είναι ενεργειακός. Εννοείται πως όχι
  1. Η χρήση του αερίου argon δεν είναι σηµαντική. Λάθος. Βελτιώνει το συντελεστή θερµοπερατότητας περίπου κατά 15% και χρησιµοποιείται συστηµατικά για δεύτερη δεκαετία σε Ευρώπη & Αµερική. 
  1. Το argon εξατµίζεται ή υγροποιείται ή «διογκώνει» την διπλή υάλωση. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Το argon παραµένει µέσα στη διπλή υάλωση για 28 χρόνια εφόσον αυτή είναι σωστά σφραγισµένη και τοποθετηµένη.
  1. ∆εν υπάρχει κάποια έγγραφη πιστοποίηση για την επίδοση των ενεργειακών υαλοπινάκων. Υπάρχει και ο καταναλωτής διασφαλίζεται μόνο όταν απαιτεί γραπτή πιστοποίηση των επιδόσεων του προϊόντος που αγοράζει, για την έκδοση της οποίας είναι αρµόδιος µόνο ο κατασκευαστής του υαλοπίνακα.
  1.  Η χρήση αλουµινίων µε θερµοδιακοπή από µόνη της, εξοικονοµεί ενέργεια και χρήµατα. Στην πραγµατικότητα η θερµοδιακοπή αποδίδει µόνον όταν συνδυάζεται µε ενεργειακή υάλωση.
  1. Ένα τόσο εξειδικευµένο προϊόν µπορεί να προδιαγραφεί και να πουληθεί από οποιονδήποτε. Όχι. Οι µόνοι κατάλληλοι για την πώληση και εφαρµογή ενός τόσο εξελιγµένου τεχνολογικά προϊόντος είναι τα πιστοποιηµένα µέλη της ΠΟΕΒΥ (Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εµπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων)
Συμπέρασμα

Τα ενεργειακά τζάμια είναι μία πολύ καλή επένδυση, η οποία αποδίδει άμεσα καρπούς και εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα. Οι μύθοι όμως γύρω από αυτά είναι πολλοί για πολλούς και διάφορους λόγους. Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τις αλήθειες από τους μύθους είναι πιο εύκολη η απόφασή σου για την επιλογή αυτών που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες.