Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια

Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια

 • Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια
 • Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια

Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια

13461 επισκέψεις στο άρθρο (22/09/2023)

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για τα ενεργειακά τζάμια, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τους μύθους και τις αλήθειες.

  Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »

 1. Ένας κοινός διπλός υαλοπίνακας είναι ενεργειακός! 
  Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες παραπληροφορήσεις της αγοράς…. Δεν είναι όλοι οι διπλοί υαλοπίνακες ενεργειακοί. Ένας τρόπος να καταλάβεις για ποιο από τα δύο πρόκειται είναι οι ειδικές συσκευές ανίχνευσης. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πραγματικά ενεργειακοί υαλοπίνακες έχουν εντυπωσιακά καλύτερες θερμομονωτικές επιδόσεις σε σχέση με τους κοινούς διπλούς υαλοπίνακες. Η διαφορά μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 220%.

  Για να γίνει αυτό κατανοητό, αρκεί να πούμε ότι όση ακριβώς βελτίωση θερμομόνωσης προσφέρει ο κοινός διπλός υαλοπίνακας από τον μονό , άλλη τόση (και λίγο παραπάνω) είναι η βελτίωση στην θερμομόνωση μεταξύ του κοινού διπλού και του πραγματικά ενεργειακού υαλοπίνακα 3ης γενεάς!
   
 2.  Δεν υπάρχει ποικιλία στους ενεργειακούς υαλοπίνακες. Για την ακρίβεια όλοι είναι περίπου το ίδιο.
   
  Λάθος! Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει µεγάλη ποικιλία ενεργειακών γυαλιών ανάλογα µε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κτιρίου (π.χ. ηλιακό προσανατολισµό, οριζόντια ή κάθετη υάλωση, ποσοστό φωτός που περνά στο εσωτερικό του κτιρίου, κ.α.). Κάθε χρήση απαιτεί συγκεκριµένα τεχνικά χαρακτηριστικά για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσµατος.

Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια
 
 1. Η χρήση του αερίου argon δεν είναι σηµαντική.
  Η αλήθεια είναι ότι βελτιώνει το συντελεστή θερµοπερατότητας περίπου κατά 15% και χρησιµοποιείται συστηµατικά για δεύτερη δεκαετία σε Ευρώπη & Αµερική.
  Το argon παραµένει µέσα στη διπλή υάλωση για 28 χρόνια εφ όσον αυτή είναι σωστά σφραγισµένη και τοποθετηµένη.
   
 2. Το προϊόν αυτό μπορείς να το προμηθευτείς από οποιονδήποτε επαγγελματία, χωρίς να  συνοδεύεται από έγγραφη πιστοποίηση για τις επιδόσεις του. 
  Οι µόνοι κατάλληλοι για την πώληση και εφαρµογή ενός τόσο εξελιγµένου τεχνολογικά προϊόντος είναι τα πιστοποιημένα µέλη της ΠΟΕΒΥ (Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων). Ο καταναλωτής διασφαλίζεται όταν απαιτεί γραπτή πιστοποίηση των επιδόσεων του προϊόντος που αγοράζει, για την έκδοση της οποίας είναι αρμόδιος µόνο ο κατασκευαστής του υαλοπίνακα. 

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr