Υπάρχουν περιπτώσεις υγρασίας, όπου δεν είναι ευδιάκριτο αν το σπίτι χρήζει θερμομόνωσης ή υγρομόνωσης. Δες τι πρέπει να κάνεις.

Υπάρχουν περιπτώσεις υγρασίας, όπου δεν είναι ευδιάκριτο αν το σπίτι χρήζει θερμομόνωσης ή υγρομόνωσης. Δες τι πρέπει να κάνεις.

Υγρασία στην ταράτσα & λύση max εξοικονόμησης

10.868 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Μπαίνουν νερά στο σπίτι χωρίς σταγόνα βροχής; Θέλεις υγρομόνωση. Υγρασία στο ταβάνι χωρίς να βρέχει; Μάλλον θα χρειαστεί και θερμομόνωση. Επικοινωνία με εξειδικευμένη στη μόνωση εταιρεία, αυτοψία από ειδικό. 3 tips για να πάρεις μία πρώτη γεύση, να δεις τι χρειάζεσαι.

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Αν παρατηρείς εισροή υδάτων και άλλων υγρών μέσα στο σπίτι, τότε χρειάζεται υγρομόνωση (στεγανοποίηση). Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα δεν λύνεται με μια απλή στεγανοποίηση ταράτσας, αλλά θα χρειαστεί και θερμομόνωση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Υγρομόνωση ή θερμομόνωση; Η απάντηση βρίσκεται στους υδρατμούς!
  • Μπαίνουν νερά στο σπίτι χωρίς σταγόνα βροχής; Θέλεις υγρομόνωση
  • Υγρασία (υδρατμοί) στο ταβάνι χωρίς να βρέχει; Μάλλον θα χρειαστείς και θερμομόνωση
  • Επικοινωνείς με εξειδικευμένη στη μόνωση εταιρεία για αυτοψία από ειδικό
  • 3 tips για να έχεις μία πρώτη εικόνα μόνος σου
Υγρομόνωση (στεγανοποίηση) ταράτσας!

Η στεγανοποίηση ή υγρομόνωση της ταράτσας είναι μία απαραίτητη εργασία όταν παρατηρείται εισροή υδάτων και άλλων υγρών μέσα στο σπίτι. Όταν μιλάμε για στεγανοποίηση (για παράδειγμα της ταράτσας), τότε εννοούμε τη διαδικασία (εργασίες) που απαιτείται, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα, το οποίο φράζει όλες τις περιοχές που επιτρέπουν στο νερό και σε άλλα στοιχεία να εισέρχονται μέσα στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά μεταξύ θερμομόνωσης και υγρομόνωσης. Η υγρομόνωση (αλλιώς στεγανοποίηση)  ενδείκνυται και προτείνεται σε περιπτώσεις σπιτιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγρασίας. Όταν βασικό μέλημα αποτελεί η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, χωρίς απώλειες, τότε προτείνεται η θερμομόνωση.

Τι ρόλο παίζουν οι υδρατμοί στην εμφάνιση υγρασίας

Υπάρχουν περιπτώσεις υγρασίας, όπου δεν είναι ευδιάκριτο αν το σπίτι χρήζει θερμομόνωσης ή υγρομόνωσης. Αυτό συμβαίνει όταν παρατηρείται το φαινόμενο της υγροποίησης, δηλαδή των υδρατμών. Σε αυτή την περίπτωση οι υψηλές θερμοκρασίες ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του σπιτιού οδηγούν σε συσσώρευση  υδρατμών στο ταβάνι και έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη υγρασίας. Συνεπώς δεν φταίνε τα νερά της ταράτσας, αλλά η θερμοκρασία. Τότε ακριβώς χρειάζεται θερμομόνωση και όχι υγρομόνωση.

Καλό θα ήταν να έλθεις σε επικοινωνία με μία εταιρεία, με εξειδίκευση στη μόνωση, η οποία θα σου εξηγήσει με απλά λόγια το τι ακριβώς χρειάζεσαι, όταν επισκεφτεί το χώρο σου ένας τεχνικός για αυτοψία.

3 tips για να έχεις μία πρώτη εικόνα μόνος σου!
  • Αν στο ταβάνι έχει σημάδια από την υγρασία και είναι μαύρα (μαυρίλες), το πρόβλημα συνήθως είναι η έλλειψη θερμομόνωσης. Όταν είναι κίτρινα, τότε πιθανότατα είναι ζήτημα υγρομόνωσης.
  • Αν υπάρχει υγρασία στο ταβάνι ακόμα και όταν για κάποιες μέρες δεν βρέχει, είναι σχεδόν σίγουρο πως το πρόβλημα δεν λύνεται με μια απλή στεγανοποίηση ταράτσας, αλλά θα χρειαστεί και θερμομόνωση.
  • Για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος, απλά ανέβα στη ταράτσα και με ένα λάστιχο βρέξε καλά μια περιοχή. Αν μέσα σε λίγες ώρες δεις «να τρέχουν» νερά εσωτερικά, τότε πιθανότατα χρειάζεσαι στεγανοποίηση.
Οι επιλογές για υγρομόνωση ποικίλουν και εμφανίζουν διαφορές στις τιμές, καθώς και στη διάρκεια ζωής: 
  • Ασφαλτόπανα, μια αρκετά οικονομική λύση
  • Επαλειφόμενα στεγανοποιητικά υλικά, εύκολα στην εφαρμογή τους,  αλλά με σχετικά μικρή διάρκεια ζωής
  • Χυτές μεμβράνες πολυουρεθάνης, με υψηλή ανθεκτικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Μεμβράνες PVC, TPO, EPDM για μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Τσιμεντοειδή μια καλή λύση για στεγάνωση δωμάτων που πρόκειται να καλυφθούν με πλακίδια
Από τι εξαρτάται το κόστος της υγρομόνωσης;

To κόστος της υγρομόνωσης διαμορφώνεται από διάφορους παράγοντες όπως: 
  • Τον τύπο υγρομόνωσης που θα επιλέξετε
  • Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας
  • Την ποιότητα του υποστρώματος και το βαθμό προετοιμασίας που χρειάζεται
  • Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

MAPEI HELLAS S.A.