Φωτοβολταϊκά: Πώς ελέγχουμε την ποιότητα & απόδοσή τους (video)

Φωτοβολταϊκά: Πώς ελέγχουμε την ποιότητα & απόδοσή τους (video)

  • Φωτοβολταϊκά: Πώς ελέγχουμε την ποιότητα & απόδοσή τους (video)
  • Φωτοβολταϊκά: Πώς ελέγχουμε την ποιότητα & απόδοσή τους (video)

Φωτοβολταϊκά: Πώς ελέγχουμε την ποιότητα & απόδοσή τους (video)

3.056 επισκέψεις στο άρθρο (13/05/2024)
Σχολιάστε

- Θα χρειαστείτε τη συμβολή επαγγελματία ή ειδικών
- Θα κάνουν μετρήσεις ταυτόχρονα στην ίδια τοποθεσία για έγκυρο αποτέλεσμα
- Αμέτρητα όργανα & εργαλεία μέτρησης από πολλές χώρες στο ίδιο μέρος
- Δημιουργία πάνελ αναφοράς & φασματικές μετρήσεις

GOODWE
ΚΑ ΜΑΝ ΤΑΝΓΚ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ - COCOON SOLAR SYSTEMS - WESPER

Τα σύγχρονα φωτοβολταϊκά έχουν κάνει μεγάλα βήματα ως προς την ενεργειακή αυτονομία. Εκτιμάται ότι πρόκειται για μία τεχνολογική επανάσταση, η οποία όμως είναι προσιτή στους πολλούς. Πώς όμως ελέγχει κάποιος την απόδοση του φωτοβολταϊκού; Πάμε να δούμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Μετρήσεις διαρκείας για ποιότητα & απόδοση πριν ξεκινήσει η παραγωγή!
  • Συνάντηση ειδικών ταυτόχρονα στην ίδια τοποθεσία για έγκυρες μετρήσεις
  • Αμέτρητα όργανα & εργαλεία μέτρησης από πολλές χώρες στο ίδιο μέρος
  • Απαραίτητη η ίδια ηλιοφάνεια για αξιόπιστα αποτελέσματα
  • Δημιουργία πάνελ αναφοράς & φασματικές μετρήσεις
Τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Εδώ και πολλά χρόνια πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, να παράγουν μόνοι τους το δικό τους, μα και να είναι ανεξάρτητοι από κάθε είδους κρίση.

Τι πρέπει να ξέρετε για την εγκατάσταση με 1 ματιά! 

Ανάλυση της περιοχής (ακτινοβολία, σκίαση κλπ.). Αρχικά θα πρέπει να γίνει υπολογισμός της ηλιακής ακτινοβολίας στην περιοχή για όλη την διάρκεια του έτους. Σε αντίθεση με τα διασυνδεδεμένα συστήματα, όπου στόχος είναι η μέγιστη ετήσια ενεργειακή απολαβή, στα αυτόνομα συστήματα υπάρχουν εφαρμογές όπου οι ενεργειακές ανάγκες είναι μεγαλύτερες σε κάποιους συγκεκριμένους μήνες του χρόνου ή ακόμα και σε κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (όπως συμβαίνει με τις εξοχικές κατοικίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως το καλοκαίρι).

Καταγραφή των ενεργειακών απαιτήσεων. Κάθε εξοχική κατοικία (ή ακόμη και κύρια κατοικία) έχει διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες (ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα κτλ.). Έτσι, για να είναι αποδοτική μια τέτοια εγκατάσταση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένας σωστός σχεδιασμός, με βάση τα ενεργειακά φορτία και  τον επιθυμητό χρόνο αυτονομίας (ο παράγοντας «χρόνος» καθορίζει το πλήθος των συσσωρευτών- μπαταρίες). Αρκετά σημαντική παράμετρος είναι και το είδος των συσκευών. Αν οι απαιτήσεις σας είναι αρκετά υψηλές μπορείτε να εντάξετε στο αυτόνομο σύστημά σας, εκτός των φωτοβολταϊκών panels, λύσεις όπως, ανεμογεννήτριες ή ακόμη και γεννήτριες συμβατικών καυσίμων για υποστήριξη. 

Η βιομηχανία περνά το φωτοβολταϊκό σας από «κόσκινο»!

Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις μετρήσεις μακράς διαρκείας και πριν φτάσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην παραγωγή και έπειτα στη διάθεσή σας, έχει περάσει από «κόσκινο»!

Δείτε το εντυπωσιακό video και θα καταλάβετε πόσο πολύ έχει προχωρήσει η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των φωτοβολταϊκών, ώστε να έχετε ένα αυτόνομο σύστημα εγγυημένης απόδοσης, αλλά και που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σας, ανάλογα με τις δικές σας απαιτήσεις!

MP - Μ.Π ENERGY SOLUTIONS - ΠΕΤΣΙΟΣ
LED IT NOW