Οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνουν νέα και ενισχυμένη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των οικιακών καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνουν νέα και ενισχυμένη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των οικιακών καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Στα 39 ευρώ/μήνα η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος!

1.726 επισκέψεις στο άρθρο

Νέα, ενισχυμένη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των οικιακών καταναλωτών και των επιχειρήσεων, σε ό,τι αφορά την επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε και επίσημα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, μέσα σε αυτές και οι αυξημένες τιμές χονδρικής της μεγαβατώρας στο ηλεκτρικό ρεύμα (διάβασε περισσότερα εδώ),  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την αύξηση πάνω από 100% της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Kοινοποίησε το »


Υπενθυμίζεται ό,τι το ποσό αυτό είναι ενισχυμένο, συγκρινόμενο με τις προηγούμενες εξαγγελίες (διάβασε περισσότερα εδώ). Από τα 9 ευρώ, η επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για κατανάλωση που αφορά στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021. Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση, προκειμένου να προστατευτεί το νοικοκυριό.

45 ευρώ ανά μήνα για όσους είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)


Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), το ύψος της επιδότησης για το ίδιο χρονικό διάστημα θα ανέλθει στα 45 ευρώ το μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, από 24 ευρώ που ήταν προηγουμένως. 

Αναστολή χρεώσεων σύνδεσης για τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου

Για τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, αναστέλλεται η χρέωση των τελών χρήσης δικτύου για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα των δύο μηνών. Για παράδειγμα, για ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση δύο θερμικών MWh/μήνα θα υπάρξει μείωση στον λογαριασμό του, η οποία θα κυμανθεί από 20-40 ευρώ μηνιαίως.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι τα τέλη χρήσης θα επιβληθούν σταδιακά από το 2022 έτος όταν υπάρξει αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου. 

Μέτρα για στήριξη και των επιχειρήσεων 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοίνωσε ό,τι θα ληφθούν μέτρα και για τη στήριξη των ενεργοβόρων επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Ειδικότερα, για διάστημα 5 μηνών (Νοέμβριος 2021 - Μάρτιος 2022), θα υπάρξει αναστολή της πληρωμής για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τις επιχειρήσεις με βιομηχανική χρήση χαμηλής και μέσης τάσεις, αλλά και για λοιπές χρήσεις μέσης τάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι χρεώσεις αυτές θα καταβληθούν όταν υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και σύμφωνα με αξιολόγηση του σχετικού ειδικού λογαριασμού.
 
 

Kοινοποίησε το »