Δίνονται κίνητρα στους αγρότες με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Δίνονται κίνητρα στους αγρότες με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Κατάργηση φόρων στα καύσιμα; Κι όμως γίνεται και στην Ελλάδα!

1.623 επισκέψεις στο άρθρο

Μια ευχάριστη είδηση – έστω και δια της πλαγίας οδού – άκουσαν οι αγρότες της χώρας χθες το βράδυ, καθώς αναμένεται σύντομα να τους επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα, η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο το πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Kοινοποίησε το »


Πως θα επιστραφεί ο ΕΦΚ στους αγρότες

«Έδωσα εντολή στα αρμόδια υπουργεία επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα και νέους αγρότες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει ό,τι «θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες. Δίνουμε κίνητρο στους αγρότες».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εισηγηθεί πρόσφατα στις κυβερνήσεις των χωρών – μελών της ΕΕ, μέσω της ανακοίνωσης της εργαλειοθήκης της, μέτρα ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες από την ακρίβεια, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα ήταν και η μείωση φόρων (διάβασε περισσότερα εδώ).

Τέλος, κοινωνικοί φορείς και παράγοντες της αγοράς έχουν ήδη κάνει λόγο για μείωση σε φόρους, όπως στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα (ΕΦΚ), αλλά η κυβέρνηση φαίνεται να το απορρίπτει προς το παρόν για το σύνολο των πολιτών (διάβασε περισσότερα εδώ και εδώ).
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »