Να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση των φόρων στα καύσιμα ζητά από τη κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

Να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση των φόρων στα καύσιμα ζητά από τη κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων στα καύσιμα, λέει η ΠΟΠΕΚ

1.601 επισκέψεις στο άρθρο

Να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση των φόρων στα καύσιμα ζητά από τη κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.). Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι εφέτος κατά 40% πιο αυξημένο συγκρινόμενο με τις τιμές του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΠΕΚ εκτιμά ό,τι το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται τις επόμενες ημέρες σε τιμές -όπως όλα δείχνουν- πάνω από 1,10 ευρώ στην Αττική (διάβασε περισσσότερα εδώ), πάνω από 1,20 ευρώ στην περιφέρεια και πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο στα νησιά.

Kοινοποίησε το »

 
Η Ομοσπονδία ζητά και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά και να μην ληφθούν υπόψιν και τα περιουσιακά, καθώς όπως διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές, είναι ορατή η δραστική μείωση της κατανάλωσης, το οποίο θα σημάνει και τη μείωση των φορολογικών εσόδων.
 
Ποια τα κέρδη από την υλοποίηση της πρότασης της ΠΟΠΕΚ
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, εκτιμά ό,τι αν υιοθετηθούν οι προτάσεις της θα υπάρξουν τα εξής οφέλη:
 
• Θα μειωθεί το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων βελτιώνοντας συνολικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
 
• Θα επιτραπεί σε χιλιάδες νοικοκυριά να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης με οικονομικό τρόπο τον χειμώνα.
 
• Θα αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.
 
Τέλος, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ό,τι η μείωση των φόρων στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα όχι μόνο των πρατηριούχων καυσίμων, αλλά και των καταναλωτών, καθώς θα αποκαθιστούσε την αδικία για τους Έλληνες που πληρώνουν από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη.
 
Πάντως για το ενδεχόμενο της μείωσης του φόρου στα καύσιμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ξεκαθάρισε ό,τι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης των φόρων στα καύσιμα (διάβασε περισσότερα εδώ).
 
 

Kοινοποίησε το »