Δύσκολος θα είναι ο φετινός χειμώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς οι προβλέψεις για τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι δυσοίωνες.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Δύσκολος ο χειμώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά

1.577 επισκέψεις στο άρθρο

Δύσκολος θα είναι ο φετινός χειμώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς οι προβλέψεις για τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,10 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τους ανθρώπους του κλάδου. Ακόμα μεγαλύτερη η αύξηση στα νησιά.

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζιάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ό,τι η τιμή του αργού πετρελαίου εκτοξεύθηκε κατά 65% τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που επηρεάζει, όπως είναι λογικό, τις τιμές σε όλα τα καύσιμα.

Kοινοποίησε το »


Η κ. Ζιάγκα, σημείωσε ό,τι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί φέτος πάνω από το 1,10 ευρώ το λίτρο , χωρίς να μπορεί να προβλέψει το που μπορεί να φτάσει, για να προσθέσει ό,τι η τιμή αναμένεται να είναι ακόμα υψηλότερη στη περιφέρεια και στα νησιά. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ό,τι ανάλογη αναμένεται να είναι και η άνοδος στη βενζίνη κίνησης, αλλά και στο φυσικό αέριο, κάνοντας λόγο για βαριά φορολογία, η οποία αγγίζει το 75%.

Μείωση του ειδικού φόρου είναι η λύση για φθηνά καύσιμα, λένε οι βενζινοπώλες

Η Ομοσμπονδία Βενζινοπωλών, σημειώνει ό,τι στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πιο βαριά φορολογία στα καύσιμα στην Ευρώπη και ταυτόχρονα ζητά από τη κυβέρνηση να κάνει κάτι για αυτό. Η κ. Ζιάγκα, δήλωσε χαρακτηριστικά ό,τι η κυβέρνηση έχει αρκετή δουλειά να άνει, καθώς τα ¾ της τιμής των καυσίμων είναι φόροι και η μείωσή τους είναι η λύση για φθηνά καύσιμα.
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »