Θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή EPS;

Θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή EPS;

  • Θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή EPS;
  • Θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή EPS;

Θερμομόνωση: Πετροβάμβακας ή EPS;

5.529 επισκέψεις στο άρθρο (31/01/2024)
Σχολιάστε

- Προσφέρει top θερμομόνωση (άνεση χειμώνα-καλοκαίρι)
- Μειώνει δαπάνες ενέργειας & χρημάτων για θέρμανση - ψύξη
- Προστατεύει από διάβρωση, υγρασία
- Προσθέτει χρόνια ζωής στο κτίριο (αυξάνει και την εμπορική του αξία)

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Mόνιμη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων η θερμομόνωσηΤα πλεονεκτήματα που έχουν στη φαρέτρα τους πετροβάμβακας και Διογκωμένη Πολυστερίνη (EPS) για εφαρμογές θερμομόνωσης είναι αρκετά για να σε πείσουν και να τα επιλέξεις.

Πετροβάμβακας

Ο πετροβάμβακας ανήκει στην κατηγορία των ινωδών μονωτικών υλικών. Οι ίνες προέρχονται από ορυκτά, όπως ο βασάλτης, ο ασβεστόλιθος, ο δολομίτης και ο βωξίτης. Έχει θερμομονωτικές και ηχοαπορροφητικές ιδιότητες, αντοχή στη φωτιά (οι ίνες του αντέχουν μέχρι και στους 1000°C).

Πλεονεκτήματα του πετροβάμβακα:

  • Υψηλές μηχανικές αντοχές
  • Δεν φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου
  • Οι ιδιότητές του δεν επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινoβολία
  • Είναι άοσμος
  • Θερμομόνωση, ηχοαπορρόφηση και πυραντίσταση
Ο πετροβάμβακας χρησιμοποιείται σε διάφορες οικοδομικές και βιομηχανικές εφαρμογές όπως στην εσωτερική ή εξωτερική τοιχοποιία, σε δάπεδα και οροφές, σε στέγες, σε συστήματα ξηράς δόμησης και ψευδοροφές.

Όλα τα ινώδη, όπως ο πετροβάμβακας, έχουν πολύ καλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ), παρέχουν πυροπροστασία καθώς είναι άκαυστα υλικά, χρησιμοποιούνται σε συστήματα ηχομόνωσης λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων ηχοαπορρόφησης που έχουν.

Διογκωμένη Πολυστερίνη (EPS)

Η διογκωμένη πολυστερίνη ή EPS (Expanded Polystyrene), είναι ένα ελαφρύ, άκαμπτο, πλαστικό και αφρώδες υλικό που παράγεται από συμπαγείς σταγόνες πολυστυρολίου και αποτελείται κατά 98% από αέρα. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη μόνωση, δόμηση, διακόσμηση και στη συσκευασία.

Ανακαλύφθηκε το 1950 από την γερμανική εταιρεία BASF και η πρώτη χρήση του έγινε στον κλάδο των κατασκευών, ως μονωτικό υλικό με την μορφή πλακών, εξαιτίας των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτήτων του. Από τότε όχι μόνο εξελίχθηκε και εξαπλώθηκε ραγδαία σε αυτόν τον κλάδο, αλλά χρησιμοποιήθηκε και σε άλλους κλάδους, όπως αυτός της συσκευασίας (1958).

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και κατά την παραγωγή του και κατά τη χρήση του. Μπορεί να εφαρμοστεί στην τοιχοποιία, στην εξωτερική θερμομόνωση, στη θερμομόνωση της στέγης και του δώματος. Έχει μεγάλες μηχανικές ιδιότητες στις κατασκευές, εξαιρετική απόδοση, ανθεκτικό για μία ζωή και τοποθετείται πολύ εύκολα!

Πλεονεκτήματα του EPS

  • Αποτελείται κατά 98% από αέρα, εγκλωβισμένο σε κλειστές ερμητικές κυψέλες, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό
  • Ανθεκτικό στην υγρασία
  • Αντοχή για μια ζωή
  • Ελαφρύ, πρακτικό κι εύκολο στον χειρισμό και στην τοποθέτηση
  • Ανακυκλώνεται με διάφορους τρόπους, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον
  • Ευέλικτες μηχανικές ιδιότητες. Η ευέλικτη διαδικασία παραγωγής του καθιστά τις μηχανικές ιδιότητες του EPS εύκολα προσαρμόσιμες σε οποιαδήποτε ιδιάζουσα ή πολύπλοκη εφαρμογή
Η Διογκωμένη Πολυστερίνη, σε ό,τι αφορά τη θερμομόνωση, μπορεί να έχει εφαρμογή σε οροφές-στέγες παντός τύπου και μορφής, σε δάπεδα, δώματα οποιασδήποτε κατασκευαστικής τεχνολογίας, στις τοιχοποιίες.

Θερμομόνωση για κέρδος επί 5!

1. Με τη θερμομόνωση αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτήριο μειώνοντας εντυπωσιακά το κόστος για θέρμανση ή ψύξη.

2. Αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος ζωής του κτηρίου και η προστασία του από διάβρωση, υγρασία, ακόμα και από το παγετό.

3. Η ισχυρή θερμομόνωση μόνο των τοίχων και της ταράτσας μπορεί να προσφέρει σπουδαία μείωση των ενεργειακών αναγκών για θέρμανση και ψύξη. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να θερμομονώσει κάποιος τους τοίχους, τις ταράτσες, τις οροφές, τους πυλώνες κλπ.

4. Το κόστος για τη θερμομόνωση ενός κτιρίου εξαρτάται από τα τετραγωνικά, τη γεωγραφική περιοχή, την εποχή και το πάχος θερμομονωτικού υλικού. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος χρόνος απόσβεσης, από την εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο, κυμαίνεται από τα 4- 6 χρόνια.

5. Αυξάνεται σημαντικά η εμπορική αξία του κτηρίου, με αποτέλεσμα τη μεγάλη μεταπωλητική του αξία ή την ενοικιαστική του αξία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MAPEI HELLAS S.A.