Θερμοπρόσοψη: Σπίτι πάντα ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι!

Θερμοπρόσοψη: Σπίτι πάντα ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι!

  • Θερμοπρόσοψη: Σπίτι πάντα ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι!
  • Θερμοπρόσοψη: Σπίτι πάντα ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι!

Θερμοπρόσοψη: Σπίτι πάντα ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι!

34.314 επισκέψεις στο άρθρο (14/03/2024)
Σχολιάστε

- Ζεστό σπίτι «καίγοντας» λιγότερο ρεύμα ή πετρέλαιο
- Κάνει το σπίτι «εκκλησία» (λειτουργεί σαν ηχομόνωση)
- Λειτουργεί και το καλοκαίρι, πιο δροσερός χώρος
- Προσθέτει αξία στο κτίριο (αναβαθμίζεται ενεργειακά)

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

«Ζω στο 2ο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας με την οικογένειά μου στο κέντρο της Αθήνας και είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τα έξοδα για την θέρμανση και τον κλιματισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Είχαμε κεντρική θέρμανση και πληρώναμε περίπου 200 ευρώ το μήνα για να βάλουμε πετρέλαιο και ένα air condition που για να μας δροσίζει το καλοκαίρι έπρεπε να δουλεύει όλη μέρα».

Αυτή η πραγματική μαρτυρία περιγράφει το πρόβλημα που έχουν τα παλιά σπίτια που στερούνται μόνωσης. Με τη θερμοπρόσοψη που ακολούθησε ο άνθρωπος αυτός έλυσε το πρόβλημα: Οι απαιτήσεις σε θέρμανση μειώθηκαν μαζί με το κόστος στους λογαριασμούς ρεύματος. Την ίδια στιγμή, το σπίτι έγινε ένα ήρεμο καταφύγιο, χάρη στην ηχομόνωση που πρόσφεραν τα μονωτικά υλικά.
 
Με θερμοπρόσοψη κρατάς ζεστό το σπίτι «καίγοντας» λιγότερο ρεύμα ή πετρέλαιο

«Οι παλιές πολυκατοικίες δεν έχουν μόνωση. Αυτό φαινόταν και στο ότι το σπίτι δεν μπορούσε να δροσιστεί το καλοκαίρι αλλά και να ζεσταθεί το χειμώνα και στο ότι ακουγόντουσαν τα πάντα και από τους γείτονες και από το δρόμο. Τρομερή φασαρία!».

«Τι να κάνεις όμως; Για να ζεσταθούμε τον χειμώνα χρησιμοποιούσαμε άλλα μέσα όπως ηλεκτρικό καλοριφέρ, αερόθερμα, τα οποία όμως είναι πολύ δαπανηρά με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τελικά τα διπλάσια το μήνα και στη ΔΕΗ. Για να δροσιστούμε το καλοκαίρι είχαμε ένα κλιματιστικό που δούλευε πολλές ώρες την ημέρα. Τελικά έμαθα για το εξωτερικό κέλυφος.

Δηλαδή: Σκεπάζεις τους τοίχους του σπιτιού εξωτερικά με μία στρώση από θερμομονωτικά υλικά όπως ένας άνθρωπος όταν κρυώνει φορά ένα μπουφάν. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκετά φτηνή ειδικά αν σκεφτούμε πόσα λεφτά έχουμε εξοικονομήσει».
 
Κάνει το σπίτι «εκκλησία» («κόβει» τον θόρυβο απέξω, σαν ηχομόνωση)

«Ένα μεγάλο bonus μετά την αλλαγή είναι ότι πλέον κοιμόμαστε σαν άνθρωποι τα βράδια αφού το κέλυφος βοήθησε και στην ηχομόνωση και οι ώρες που είμαστε στο σπίτι περνούν χωρίς φασαρία από την κίνηση του δρόμου».
 
Λειτουργεί και το καλοκαίρι, αφού κρατά το σπίτι πιο δροσερό

«Τελικά το κέλυφος βοήθησε και το καλοκαίρι που πέρασε, με τέτοιες θερμοκρασίες που είχαμε, αφού το air-condition δρόσιζε πολύ πιο γρήγορα και χωρίς να το βάζουμε στο full όλη τη μέρα». 

Προσθέτει και αξία στο κτίριο (αφού αναβαθμίζεται ενεργειακά)

Έχε υπόψη σου πως με τη θερμοπρόσοψη αναβαθμίζεις το σπίτι σου που αποκτά μεγαλύτερη αξία. Επεμβάσεις όπως η θερμοπρόσοψη επιδοτούνται και από προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ».

Επένδυση που φέρνει τα λεφτά της πίσω ή έξοδο, η θερμοπρόσοψη;
Ποια η γνώμη σας;

MAPEI HELLAS S.A.