Θερμομονωτικά τούβλα: Τέλος στην απώλεια θερμότητας από τους τοίχους

Θερμομονωτικά τούβλα: Τέλος στην απώλεια θερμότητας από τους τοίχους

  • Θερμομονωτικά τούβλα: Τέλος στην απώλεια θερμότητας από τους τοίχους
  • Θερμομονωτικά τούβλα: Τέλος στην απώλεια θερμότητας από τους τοίχους

Θερμομονωτικά τούβλα: Τέλος στην απώλεια θερμότητας από τους τοίχους

10.380 επισκέψεις στο άρθρο (21/03/2024)
Σχολιάστε

- Σου δίνει max οικονομία και απόδοση όλο τον χρόνο
- Έχεις καλύτερη αντισεισμική προστασία
- Μπαίνει τέλος στην υγρασία του σπιτιού σου
- Aδιαπέραστο «κέλυφος» προστασίας από όλες τις εξωτερικές συνθήκες

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Η τεχνολογία προχωρά, εξελίσσεται και στην τοιχοποιία δίνοντας λύσεις και στη πιο σωστή λειτουργία ενός κτιρίου, όσο και στην αποτελεσματική μόνωσή του, άρα και σε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Το 35% θερμικών απωλειών  ενός κτιρίου προέρχεται από την τοιχοποιία. Το θερμομονωτικό είναι ένα «έξυπνο» τούβλο! Για ποιο λόγο; Προσφέρει max οικονομία και απόδοση όλο το χρόνο. Παρέχει καλύτερη αντισεισμική προστασία. Με γέμιση πολυουρεθάνης χαρίζει ισχυρή θερμομόνωση και δίνει τέλος στην υγρασία.

Θερμομονωτικό τούβλο, η «έξυπνη», οικονομική & αποτελεσματική λύση!
  • Το 35% θερμικών απωλειών  ενός κτιρίου προέρχεται από την τοιχοποιία
  • Με γέμιση πολυουρεθάνης, θερμομόνωση, τέλος στην υγρασία
  • Συμπαγές, αδιαπέραστο «κέλυφος» προστασίας από όλες τις εξωτερικές συνθήκες
  • Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων σε θέρμανση & ψύξη
Η έλευση νέων υλικών και τεχνολογιών στα δομικά υλικά έχει αλλάξει τον τρόπο χτισίματος. Νέα ελαφρύτερα υλικά, με ευκολότερους τρόπους εφαρμογής και αξιοσημείωτη συμπεριφορά, ειδικά σε ό,τι αφορά την προστασία από τη σεισμική δραστηριότητα (η χώρα μας ταλαιπωρείται από αυτό το φαινόμενο). Αυτά τα υλικά βέβαια προσφέρουν και πολύ δυνατή μόνωση, άρα και μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων από τα έξοδα θέρμανσης το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι.

Το 35% θερμικών απωλειών  ενός κτιρίου προέρχεται από την τοιχοποιία!

Με βάση τα δεδομένα πολυετών ερευνών, προκύπτει ό,τι το 25% των συνολικών θερμικών απωλειών ενός κτιρίου προέρχεται από την οροφή και το 35% από την τοιχοποιία. Η επιλογή σύγχρονων δομικών υλικών για τις ανάγκες των κατασκευών είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την εξοικονόμηση χρημάτων από τη λειτουργία του κτηρίου.

Το «έξυπνο» τούβλο είναι το θερμομονωτικό!

Τα θερμομονωτικά τούβλα, σε αντίθεση με τα συμβατικά, έχουν γέμιση από πολυουρεθάνη. Οι εσωτερικές οπές του δηλαδή είναι γεμάτες με αυτό το αφρώδες υλικό, το οποίο όταν στεγνώνει δημιουργεί μια συμπαγή και ανθεκτική μάζα. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της μονής τοιχοποιίας με το παραδοσιακό κεραμικό, αλλά και ένα από τα καλύτερα σύγχρονα μονωτικά.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ποιοτικό προϊόν που προσφέρει μεγάλη οικονομία, αλλά και άριστη θερμομόνωση χειμώνα - καλοκαίρι. Επιπροσθέτως, παρέχει και υψηλού επιπέδου προστασία από υγρασία και θόρυβο. Η σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες στους αρμούς, καθώς η θερμοκρασία μεταφέρεται με αγωγιμότητα και διαχέεται σχεδόν σε ολόκληρη τη μάζα του τούβλου. Έτσι έχουμε ελάχιστες απώλειες και η εσωτερική επιφανειακή θερμοκρασία του τοίχου παραμένει σχεδόν σταθερή.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, το θερμομονωτικό τούβλο προσφέρει σίγουρη και σωστή θερμομόνωση με απεριόριστο χρόνο αντοχής, ευκολία και ταχύτητα στο χτίσιμο, άρα οικονομία χρόνου και χρημάτων. Εξοικονόμηση χώρου (σε επιφάνεια 10Χ10 έχουμε κέρδος 2 τ.μ.), οικονομία στην εγκατάσταση θέρμανσης και στην κατανάλωση καυσίμων, κανένα πρόβλημα υγρασίας.οφέλη από την εξέλιξη της τεχνολογίας στα δομικά υλικά είναι σπουδαία στη σύγχρονη οικοδομή που πέρα από την ασφάλεια και την άνεση, ένας από τους κύριους στόχους της είναι η εξοικονόμηση ενέργειας 365 μέρες το χρόνο.

Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.