Γιατί η αντλία θερμότητας καίει πολύ ρεύμα. Συχνά λάθη που κάνουμε.

Γιατί η αντλία θερμότητας καίει πολύ ρεύμα. Συχνά λάθη που κάνουμε.

Γιατί η αντλία θερμότητας καίει πολύ ρεύμα. Συχνά λάθη που κάνουμε.

Γιατί η αντλία θερμότητας καίει πολύ ρεύμα. Συχνά λάθη που κάνουμε.

  • Γιατί η αντλία θερμότητας καίει πολύ ρεύμα. Συχνά λάθη που κάνουμε.
  • Γιατί η αντλία θερμότητας καίει πολύ ρεύμα. Συχνά λάθη που κάνουμε.

Πώς θα αποφύγεις λάθη που κοστίζουν στην αντλία θερμότητας

11.086 επισκέψεις στο άρθρο (08/03/2024)
Σχολιάστε

- Δεν κάνει για το χώρο σου. Έχει μικρότερη ισχύ, ζορίζεται και «καίει» παραπάνω
- Ανύπαρκτη ή ανεπαρκής μόνωση (μπάζει από τοίχους, πόρτες, παράθυρα, στέγη)
- Κακή χρήση. Ανάβει και κλείνει (χωρίς λόγο). Η αντλία θέλει σταθερή θερμοκρασία
- Θέλει ελάχιστη συντήρηση αλλά όχι και καθόλου

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON

Οι αντλίες θερμότητας είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για θέρμανση και ψύξη. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις –έστω και λίγες- που τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Για παράδειγμα, έχει συμβεί η αντλία να καταναλώνει πολύ ρεύμα (δεν είναι φυσιολογικό). Δες τι λένε experts της αγοράς για να μη σου συμβεί.
 

Δεν κάνει για το χώρο σου. Έχει μικρότερη ισχύ, ζορίζεται και «καίει» παραπάνω

Η αντλία θερμότητας δεν είναι η κατάλληλη για το δικό σου σπίτι. Τι σημαίνει αυτό; Αν έχει μικρότερη ισχύ από αυτή που απαιτείται για το χώρο σου, τότε η ενέργεια που προσφέρει δεν επαρκεί και «καις» περισσότερο ρεύμα για να φτάσεις την ιδανική θερμοκρασία. Το ίδιο συμβαίνει και στην αντίθετη περίπτωση. 

Μία παράμετρος επιλογής αντλίας θερμότητας είναι και η περιοχή που μένεις. ¶λλες θερμοκρασίες έχει στη βόρεια Ελλάδα και άλλες στη νότια. Οι δείκτες που σε ενδιαφέρουν είναι ο COP (βαθμός απόδοσης) και ο SCOP (εποχιακός συντελεστής απόδοσης). Η αντλία θερμότητας είναι μεγάλη επένδυση. Επομένως, μη ρισκάρεις με όλα όσα τύχει να ακούσεις από διαφορετικές μεριές. Απευθύνσου σε έμπειρους τεχνικούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια με την αντλία θερμότητας. Αυτοί θα κάνουν τη μελέτη του χώρου σου και θα προτείνουν τη λύση που εσύ χρειάζεσαι.
 

Ανύπαρκτη ή ανεπαρκής μόνωση (μπάζει από τοίχους, πόρτες, παράθυρα, στέγη)

Η αντλία θερμότητας δεν κάνει θαύματα. Αν το κτήριο εξακολουθεί να παραμένει χωρίς εξωτερική θερμομόνωση ή έστω καλή εσωτερική μόνωση (ενεργειακά κουφώματα σε πόρτες και παράθυρα), η αντλία πρέπει να δουλέψει σκληρά για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει περισσότερη κατανάλωση ρεύματος.
 

Κακή χρήση. Ανάβει και κλείνει (χωρίς λόγο). Η αντλία θέλει σταθερή θερμοκρασία

Η αντλία θερμότητας καίει τα μισά για θέρμανση και ψύξη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να την ανάβεις και να την κλείνεις όλη την ώρα. Αυτό θα φανεί στο λογαριασμό ρεύματος με τρόπο δυσάρεστο. Οι ειδικοί προτείνουν ρύθμιση σε σταθερή θερμοκρασία μόνιμα, ώστε το καλοκαίρι να παραμένουν δροσεροί οι τοίχοι, το δάπεδο και αντίστοιχα το χειμώνα να διατηρούνται θερμοί. Αντίθετα, αν την κλείνεις και την ανάβεις μετά από κάποιες ώρες, η θερμοκρασία θα αλλάξει και το σύστημα θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για να αποδώσει.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)
CLIMATISM