Οι αντλίες θερμότητας είναι το μέλλον στην οικονομική θέρμανση & ψύξη.

Οι αντλίες θερμότητας είναι το μέλλον στην οικονομική θέρμανση & ψύξη.

Αντλία θερμότητας αέρα/νερού. Top επιλογή, max εξοικονόμηση στο ρεύμα

4399 επισκέψεις στο άρθρο (26/09/2023)

Χρησιμοποιεί μόνο 25% ρεύμα. Αποδοτική θέρμανση/ψύξη σε όλο το σπίτι & ζεστό νερό (αν θες). Νέας γενιάς inverter,  για max απόδοση & min κόστος. Μonoblock, όλος ο εξοπλισμός σε 1 συσκευή. Δεν «ζητάει» για συντήρηση, είναι & αθόρυβη.

Σχολιάστε
ABB
ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ

Μία αντλία θερμότητας αέρα/νερού λειτουργεί με 75% ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που εξάγει από τον αέρα και 25% ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα, καλύπτοντας αποδοτικά, μα και πολύ οικονομικά τις ανάγκες για ψύξη/θέρμανση.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Αντλία θερμότητας που χρησιμοποιεί μόνο 25% ρεύμα!
  • Αποδοτική θέρμανση/ψύξη σε όλο το σπίτι & ζεστό νερό (αν θες)
  • Νέας γενιάς inverter,  για max απόδοση & min κόστος
  • Μonoblock, όλος ο εξοπλισμός σε 1 συσκευή
  • Δεν «ζητάει» για συντήρηση, είναι & αθόρυβη
Το μέλλον στην οικονομική θέρμανση & ψύξη!

Όταν γίνεται λόγος για τις αντλίες θερμότητας, δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή ένσταση ως προς την αποτελεσματικότητά τους και την αξιοπιστία τους. Το μόνο που μπαίνει στο τραπέζι είναι η συζήτηση για το κόστος τους, μα υπάρχουν τρόποι για να την αποκτήσεις.

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού καίνε τα μισά για κλιματισμό, είναι φιλικές προς το περιβάλλον, δεν πιάνουν χώρο και «ζητάνε» ελάχιστα για συντήρηση. Είναι το μέλλον και η λύση για οικονομική θέρμανση/ψύξη.

Που τοποθετείται & πως λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι!

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα. Μπορούν να μετατρέψουν ένα σύστημα θερμαντικών σωμάτων που ήδη έχεις σε ένα πλήρες, αποτελεσματικό σύστημα και πάνω από όλα οικονομικό σύστημα θέρμανσης.

Η θερμότητα, την οποία συσσωρεύει η αντλία μπορεί να διαχυθεί στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σου, στο ζεστό νερό χρήσης και -αν έχεις- και στο ενδοδαπέδιο σύστημά σου. Παράλληλα, μπορείς ακόμα να τη χρησιμοποιήσεις και ως μονάδα κλιματισμού (με αντιστροφή σε κύκλωμα ψύξης) για να απολαμβάνεις δροσιά το καλοκαίρι!

Όλο το τεχνικό κομμάτι (με λίγα & απλά λόγια)!

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί και το ψυγείο σου (ναι, σωστά διαβάζεις), καθώς χρησιμοποιούν έναν κύκλο συμπίεσης ατμού.

H αντλία θερμότητας ελέγχει τη θερμοκρασία με μεταφορά θερμότητας. Περιλαμβάνει τρία βασικά εξαρτήματα: την εξωτερική μονάδα (εξατμιστής), την εσωτερική (ή τις εσωτερικές) μονάδα (συμπυκνωτής) και το ψυκτικό. Το ψυκτικό μεταφέρει τη θερμότητα, καθώς κυκλοφορεί μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής (ών) μονάδας (-ων).
  • Ο εξατμιστής εξάγει ενέργεια από την ανανεώσιμη πηγή (αέρας, νερό, γεωθερμική ή ηλιακή), αναγκάζοντας το υγρό να μετατραπεί σε αέριο.
  • Ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο, το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία του.
  • Ο συμπυκνωτής ανταλλάσσει τη θερμότητα από το αέριο στο σύστημα θέρμανσης και το αέριο επιστρέφει σε υγρή κατάσταση.
  • Η θερμοεκτονωτική βαλβίδα ελαττώνει την πίεση του ψυκτικού, η οποία ενεργοποιεί την εξάτμιση και ο κύκλος αρχίζει ξανά από την αρχή.
Όλη αυτή η διαδικασία ισχύει και για τις ανάγκες ψύξης, καθώς η λειτουργία αντιστρέφεται. Συνεπώς, με μία αντλία θερμότητας, καλύπτεις τις ανάγκες σου και για ψύξη και για θέρμανση.

Γιατί είναι μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση;

Επανερχόμαστε στο συμπιεστή της αντλίας θερμότητας, ο οποίος χρησιμοποιεί τον έλεγχο inverter, κάνοντας έτσι το όλο σύστημα να μπορεί να σου παρέχει την ακριβή θερμική ισχύ που απαιτείται κάθε φορά. Αυτό συνεπάγεται ό,τι η αντλία σου θα καταναλώνει μόνο την απαιτούμενη ενέργεια. Αυτό είναι και το «μυστικό» που κάνει την αντλία θερμότητας αέρα/νερού μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση!

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε
ARISTON
ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
SIELINE
Α. ΠΑΠΠΑΣ ΕΠΕ
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)