Με τη θερμομόνωση το σπίτι σου είναι προστατευμένο από το κρύο το χειμώνα, τον ήλιο το καλοκαίρι, τις βροχές, τις ακραίες θερμοκρασίες και όλες τις καιρικές μεταβολές. Γλιτώνεις χρήματα για θέρμανση κ

Με τη θερμομόνωση το σπίτι σου είναι προστατευμένο από το κρύο το χειμώνα, τον ήλιο το καλοκαίρι, τις βροχές, τις ακραίες θερμοκρασίες και όλες τις καιρικές μεταβολές. Γλιτώνεις χρήματα για θέρμανση και ψύξη έως και 50%.

Μονώνεις; Γλιτώνεις έως και 50% χειμώνα-καλοκαίρι!

14.768 επισκέψεις στο άρθρο

Αντιμετώπισε κρύο, ζέστη, μούχλα και υγρασία με τη κατάλληλη μόνωση. Διάβασε όσα πρέπει να ξέρεις για τα διαφορετικά είδη που μπορείς να εφαρμόσεις, ώστε να γλιτώνεις πολλά χρήματα χειμώνα-καλοκαίρι!

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ –Αυτονομώ 2021» ανοίγει σύντομα τη πλατφόρμα του για την έναρξη υποβολής αιτήσεων (διάβασε περισσότερα εδώ) και προβλέπει στις επιλέξιμες παρεμβάσεις τη τοποθέτηση μόνωσης του κτιρίου με μεγάλη επιδότηση (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησε το »


Στο 4green.gr ετοιμάσαμε μία περίληψη για τα οφέλη που μπορείς να έχεις αν μονώσεις το σπίτι ή την επιχείρηση. Εσωτερική ή εξωτερική και τα δύο εξασφαλίζουν  ό,τι θα γλιτώνεις πολλά χρήματα το χειμώνα από τη θέρμανση, αλλά και το καλοκαίρι για τη ψύξη. Πάμε να τα δούμε μαζί!

Εξωτερική θερμομόνωση

Η εξωτερική θερμομόνωση προσφέρει μεγάλη αντοχή στο χρόνο!

Το σπίτι σου είναι προστατευμένο από τον ήλιο, τις βροχές, τις ακραίες θερμοκρασίες και όλες τις καιρικές μεταβολές. Με αυτό το τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών και σχισμών, αυξάνεται η διάρκεια ζωής του κτιρίου και ανεβαίνει η αξία του ακινήτου!

Η εξωτερική θερμομόνωση εξαλείφει τις θερμογέφυρες! Τι σημαίνει αυτό; Η εξωτερική θερμοκρασία δεν περνά στο εσωτερικό!

Θερµογέφυρες είναι τα σηµεία ή οι επιφάνειες του κελύφους στα οποία τα δομικά στοιχεία του κτιρίου παρουσιάζουν μειωμένη θερμική αντίσταση, συγκριτικά με τις υπόλοιπες επιφάνειες. Με τη τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης το κτίριο θωρακίζεται και αποτρέπεται η μεταφορά της εξωτερικής θερμότητας στο εσωτερικό !

Extra info

Στα πλεονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης μπορεί να προστεθεί ό,τι η εφαρμογή της δεν μειώνει τους εσωτερικούς χώρους, αντίθετα με την εσωτερική θερμομόνωση.

Εσωτερική θερμομόνωση

Η εσωτερική θερμομόνωση φέρνει άμεσα αποτελέσματα!

Με την εφαρμογή της τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι άμεσα, καθώς η θερμομόνωση βρίσκεται πριν τα δομικά υλικά. Συνεπώς επιτυγχάνεται ταχύτατη θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. 

Στην εσωτερική θερμομόνωση δεν απαιτείται ιδιαίτερη προστασία των υλικών.

Τα υλικά της εσωτερικής θερμομόνωσης δεν βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές μεταβολές, άρα δεν υφίστανται ιδιαίτερη φθορά. Για αυτό το λόγο  συνήθως είναι φθηνότερα από αυτά της εξωτερικής θερμομόνωσης. Επιπροσθέτως, η εσωτερική θερμομόνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, σε αντίθεση με την εξωτερική.

Συμπέρασμα

Ό,τι και αν επιλέξεις, να θυμάσαι πως τόσο η εξωτερική, όσο και η εσωτερική μόνωση σου εξασφαλίζει μείωση του κόστους θέρμανσης (χειμώνας) και ψύξης (καλοκαίρι) έως και 50%, δεν θα ξαναδείς υγρασία και μούχλα, ενώ θα απολαμβάνεις και αυτό που λέμε θερμική άνεση, δηλαδή μια ποιοτική ζωή μέσα στο χώρο σου, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό πέρα από το οικονομικό όφελος.

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη 3η Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 

Kοινοποίησε το »

MAPEI HELLAS S.A.