Ηλιακός θερμοσίφωνας: 4 μυστικά για να αποδίδει και στο κρύο!

Ηλιακός θερμοσίφωνας: 4 μυστικά για να αποδίδει και στο κρύο!

 • Ηλιακός θερμοσίφωνας: 4 μυστικά για να αποδίδει και στο κρύο!
 • Ηλιακός θερμοσίφωνας: 4 μυστικά για να αποδίδει και στο κρύο!

Ηλιακός θερμοσίφωνας: 4 μυστικά για να αποδίδει και στο κρύο!

5.384 επισκέψεις στο άρθρο (11/03/2024)
Σχολιάστε

-Εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα όλο το χρόνο
-Με ενισχυμένη μόνωση θερμοδοχείου δεν χάνεται η ενέργεια
-Τακτικός έλεγχος της κατάστασης των μονώσεων
-30-35 βαθμοί από τον ήλιο + 10 από την αντίσταση & καθάρισες

Δεν είναι δύσκολο. Πρέπει να έχει επιλεκτικούς απορροφητές υψηλής απόδοσης, μειωμένων απωλειών, ενισχυμένη μόνωση θερμοδοχείου για να μη χάνεται η ενέργεια. Κρατά 30-35 βαθμούς από τον ήλιο + 10 από την αντίσταση και καθάρισες. Είναι κλειστού κυκλώματος, με διάλυμα προπυλενογλυκόλης και δεν σπάει από το κρύο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Πρόσφατα είχαμε δει μαζί κάποια πράγματα, σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουμε όταν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα (διάβασε περισσότερα εδώ).

Πάμε τώρα να δούμε πάλι μαζί το γιατί η επένδυση στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα είναι αποδοτική και το χειμώνα, ειδικά τώρα στην εποχή της ενεργειακής –και όχι μόνο- κρίσης.

Είναι λογικό να μην «τραβάει» ο ηλιακός το χειμώνα! Σοβαρά;

Όχι, δεν είναι λογικό. Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας καλής ποιότητας, είναι σχεδιασμένος να προσφέρει αξιόπιστα και οικονομικά το ζεστό νερό χρήσης του κάθε νοικοκυριού όλο το χρόνο, ανάλογα βέβαια με την διαθέσιμη ηλιοφάνεια.

4 μυστικά για να αποδίδει και στο κρύο, ο Ηλιακός σου!
 • Με επιλεκτικούς απορροφητές υψηλής απόδοσης, μειωμένων απωλειών
 • Με ενισχυμένη μόνωση θερμοδοχείου, δεν χάνεται η ενέργεια
 • 30-35 βαθμοί από τον ήλιο + 10 από την αντίσταση & καθάρισες
 • Κλειστού κυκλώματος, διάλυμα προπυλενογλυκόλης & δεν σπάει στο κρύο
4 λόγοι που εξηγούν το τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας καλής ποιότητας!
 • Οι ηλιακοί συλλέκτες φέρουν επιλεκτικούς απορροφητές υψηλής απόδοσης και μειωμένων απωλειών ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, κατά τους οποίους ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι περιορισμένη
   
 • Η ενισχυμένη μόνωση του θερμοδοχείου και των συλλεκτών εξασφαλίζουν ότι όση ενέργεια απορροφάται από τον ήλιο δεν θα χαθεί, σαν απώλεια προς το περιβάλλον κατά τις μέρες χαμηλής θερμοκρασίας του χειμώνα
   
 • Ακόμη και όταν η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και δεν επαρκεί να δώσει την απαιτούμενη τελική θερμοκρασία, ο ήλιος μπορεί να την ανεβάσει στο νερό χρήσης στους 30-35 βαθμούς Κελσίου, οπότε η ηλεκτρική αντίσταση μπορεί γρήγορα και με ελάχιστη κατανάλωση να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία (45-50 βαθμούς)
   
 • Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος με τη χρήση κατάλληλου διαλύματος προπυλενογλυκόλης δρουν καταλυτικά ώστε να αποφεύγεται ασφαλώς ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια παγετού να προκληθεί σπάσιμο στους συλλέκτες ή στους σωλήνες που τους συνδέουν με το θερμοδοχείο.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν δώσεις βάση σε 3 πολύ σημαντικά tips:
 • Σωστή επιλογή, πριν την αγορά, του κατάλληλου τύπου και μεγέθους ηλιακού, συνεκτιμώντας εκτός από την ημερήσια κατανάλωση ζεστού νερού, την περιοχή εγκατάστασης του ηλιακού (κλιματική ζώνη, μικροκλίμα), την απόσταση του ηλιακού από την κύρια κατανάλωση και την απαραίτητη μόνωση των σωλήνων.
   
 • Τακτικός έλεγχος της κατάστασης των μονώσεων και τήρηση του συνιστώμενου από την εταιρεία προγράμματος συντήρησης του ηλιακού.
   
 • Έλεγχος πριν από την χειμερινή περίοδο για να εξασφαλίσεις ότι το περιεχόμενο στο κλειστό κύκλωμα ηλιοθερμικό υγρό έχει την αναγκαία περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη, ώστε να καλύψει τον ηλιακό στις ακραίες αναμενόμενες αρνητικές θερμοκρασίες για τη συγκεκριμένη περιοχή εγκατάστασης.
Εν κατακλείδι, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να σου φανεί όχι μόνο χρήσιμος, αλλά και μία πολύτιμη οικονομική λύση για ζεστό νερό χρήσης και το χειμώνα. Αρκεί να ξέρεις τα μυστικά του. Ε, τώρα τα ξέρεις. Και μην ξεχνάς πως σε κάποια πράγματα ισχύει το ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.