ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: Πολυετής πείρα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες!

    35.132 επισκέψεις στο άρθρο

    ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ

    Η ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε. , στηριζόμενη στην σωστή οργάνωση και διαθέτοντας ολοκληρωμένη γκάμα προιόντων, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης, φυσικού αερίου και ειδών υγιεινής. 

    Με σαφή προσανατολισμό στην ποιοτική, φιλική εξυπηρέτηση των πελατών, την τεχνική υποστήριξη, την άριστη γνώση των απαιτήσεων της αγοράς και τις ανταγωνιστικές τιμές, έγινε συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης, αφού μπορεί εγγυημένα, να καλύψει τόσο τις τρέχουσες όσο και εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών της.

    ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ ΧΡΗΣΗΣ (ΖΝΧ) ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.
    Τα ηλιακά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας RIVO ST είναι οικολογικά, καλαίσθητα και δίνουν λύση στις απαιτήσεις των εγκαταστάσεων μεγάλης παραγωγής ζεστού νερού, όπως ξενοδοχεία και οικιακά συγκροτήματα, νοσοκομεία, γυμναστήρια αλλά και μικρότερες κατοικίες.
    Αποτελούνται από τους ηλιακούς συλλέκτες που τοποθετούνται στην οροφή του κτιρίου (ταράτσα ή κεραμοσκεπή), από τη δεξαμενή νερού Boiler που βρίσκεται εντός του κτιρίου, καθώς και τους αυτοματισμούς ελέγχου και λειτουργίας του συστήματος. Η δεξαμενή αποθήκευσης μπορεί να συνδεθεί με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης, ώστε να θερμαίνεται και με άλλες συμβατικές πηγές ενέργειας, όπως ο λέβητας(είτε αυτός είναι λέβητας πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξυλολέβητας, λέβητας πέλλετ – βιομάζας, αντλία θερμότητας) ή και με ηλεκτρική αντίσταση.
    Τα ηλιακά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας διατίθενται σε τυποποιημένα μεγέθη αλλά μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε ανάγκη παραγωγής ζεστού νερού.


    Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα!

    Τι συμβαίνει όταν δεν κάνουμε χρήση;

    Τους θερινούς μήνες κάνουμε λιγότερη χρήση ζεστού νερού και πολλές φορές απουσιάζουμε από το σπίτι μας λόγω διακοπών. Όμως, ενώ  δεν γίνεται  κατανάλωση ζεστού νερού, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την παραγωγή του.

    Ο ήλιος δεν έχει διακόπτη για να κλείσει όταν εμείς λείπουμε διακοπές Πολυούτε και ο ηλιακός θερμοσίφωνας. Γι¶ αυτό, όσο εμείς λείπουμε από το σπίτι μας αυτός συνεχίζει να θερμαίνει το νερό στην δεξαμενή του (θερμοδοχείο/boiler).

    Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει,δίχως την κατανάλωση σύντομα φτάνεικαι ξεπερνά τους 100°C. Δηλαδή, το νερό εσωτερικά της δεξαμενήςβράζει αυξάνοντας δραματικά την πίεση λόγω διαστολής του νερού και ατμοποίησής του.

    Συνέπειες και επιπτώσεις
    • Επικάθιση αλάτων στο θερμοδοχείοàΜείωση της χωρητικότητας=αύξηση των επισκέψεων του service
    • Δημιουργία τριχοειδών ρηγματώσεων στο σμάλτο του ηλιακού =Τρύπημα του θερμοδοχείου
    • Έντονη και συνεχόμενη λειτουργία των βαλβίδων ασφάλειας = απώλεια υγρών κλειστού κυκλώματος = καταστροφή/δυσλειτουργία τους = Σπάσιμο θερμοδοχείου.
    • Απώλεια υγρών του κλειστού κυκλώματος = Απώλεια ζεστού νερού - έλεγχος στην σκεπή της κατοικίας
    • Ανεξέλεγκτη θερμοκρασία θερμοδοχείου (100°C)àΜείωση χρόνου ζωής του υδραυλικού δικτύου + Κίνδυνος εγκαύματος
    Η ενδεδειγμένη λύση: Κάλυμμα Ηλιακού Συλλέκτη
    Προστατεύει τους συλλέκτες του ηλιακού μας θερμοσίφωνα που ευθύνονται για την παραγωγή ζεστού νερού, σε περίπτωση απουσίας μας για μεγάλη χρονική διάρκεια. Χρησιμοποιούμε το ειδικό αντανακλαστικό κάλυμμα SOLAIRE TITANE το οποίο δεν αφήνει την ηλιακή ακτινοβολία να εισέρχεται στην συλλεκτική επιφάνεια. 

    Αποτελεί ιδανική επιλογή:
    • Για εξοχικές κατοικίες
    • Σε περίπτωση απουσίας από την οικία σας για μεγάλο χρονικό διάστημα
    • Για συστήματα με υπέρμετρους ή υπερμεγέθεις συλλέκτες

    CALPAK Α.Ε.
    ECONOMY GREEN ENERGY
    ΜΑΛΤΕΖΟΣ
    ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
    ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
    ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS