Ζητήστε έγγραφη οικονομική Προσφορά από περισσότερους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για την τιμή ανά/kWh, με βάση την ετήσια κατανάλωση σας.

Να πώς θα αποκτήσετε φθηνό ρεύμα!

Ζητάτε πάντα το σχέδιο της σύμβασης -Γενικοί Όροι Συναλλαγών και Ειδικοί Όροι- που πρόκειται να υπογράψετε, μελετήστε το προσεκτικά και ζητείστε διευκρινήσεις για οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε.

Η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στην προσπάθεια τους να μεγαλώσουν το πελατολόγιο τους δίνουν προσφορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εγγυήσεις. Ελέγξτε το ύψος της εγγύησης και αν υπάρχει µερική ή πλήρης απαλλαγή υπό προϋποθέσεις, όπως η ενεργοποίηση πάγιας εντολής.

Ο κερδισμένος καταναλωτής είναι ο ενήμερος καταναλωτής.

Ηλεκτρικό Ρεύμα & Οικονομία για όλους!

293.450 επισκέψεις στο άρθρο

Οι ΝΕΕΣ τιμές-προσφορές, του μήνα! Όλοι θέλουμε φθηνότερο ρεύμα, μα από ποιόν και γιατί; Ποιοι είναι οι πάροχοι; Τι προσφέρουν τα πακέτα τους; Τι πρέπει να προσέξετε πριν αλλάξετε πάροχο; Δείτε “τα πάντα όλα” στην mega έρευνα μας που γίνεται για 1η φορά στην Ελλάδα!

Το ηλεκτρικό ρεύμα και η επιλογή οικονομικού και αξιόπιστου παρόχου είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει όλους κατά καιρούς. Εάν είστε σε κάποιον πάροχο και έχετε αρχίσει να βλέπετε αυξημένες χρεώσεις και φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να έχει αλλάξει η κατανάλωση σας, τότε είναι μια καλή στιγμή να κάνετε την έρευνα σας για πιο φθηνό ρεύμα. 13 οι “μνηστήρες” στην αναζήτηση αυτήν. Εταιρείες αξιόπιστων ομίλων οι οποίες λειτουργώντας σε μία έντονα ανταγωνιστική αγορά, διεκδικώντας μερίδια από αυτήν, προβαίνουν σε ιδιαίτερες προσφορές (με ελκυστικές προσφορές, επιβραβεύσεις συνέπειας στις πληρωμές, δώρα κλπ).  Η μεγάλη έρευνα του “Πράσινο Σπίτι & Κτίριο” καταγράφει για 1η φορά ΟΛΑ τα πακέτα της ελληνικής αγοράς.

Στην αγορά ηλεκτρισμού οι καταναλωτές αρχίζουν και εξοικειώνονται με τις δυνατότητες και την ελευθερία των κινήσεων που τους παρέχει η απελευθέρωση του ανταγωνισμού. Ολο και πιο πολλοί δεν θα διστάσουν να αλλάξουν προμηθευτή. Σε αυτό βοηθάει και η ελεύθερη αγορά που ωθεί τις εταιρείες στην προσπάθεια τους να κερδίσουν τους καταναλωτές, να κάνουν ολοένα και πιο ελκυστικές προσφορές!
Μα αρχικά, ας δούμε τις πιο συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις.

Γιατί να αλλάξω προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας;
Τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια των εταιρειών παροχής ενέργειας προσφέρουν τώρα τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές Οικιακούς, Επαγγελματικούς και Βιομηχανικούς να γλιτώσουν λεφτά, μειώνοντας τα έξοδα κατανάλωσης τους.
Επίσης, μπορείς να βρεις λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου, σχηματίζοντας μια ξεκάθαρη εικόνα για την ενέργεια που καταναλώνεις, απλά και γρήγορα χωρίς να αλλάζει η ποιότητα και η τάση του ρεύματος.

Είναι εύκολη η διαδικασία της αλλαγής παρόχου;
Το μόνο που χρειάζεται είναι η συμπλήρωση της Αίτησης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ ή οποιουδήποτε άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν απαιτείται καμία επιβάρυνση ή επιπλέον αλλαγή στους υφιστάμενους μετρητές και στο δίκτυο.
Επίσης, δεν απαιτείται κανένα τέλος ενεργοποίησης.

Θα υπάρξει διακοπή ρεύματος κατά τη διαδικασία αλλαγής παρόχου;
Ο πελάτης δε μένει χωρίς ρεύμα ούτε λεπτό, διότι η αλλαγή εκπροσώπησης είναι λογιστική. Αλλάζουν κάποιες εγγραφές στα αρχεία του Διαχειριστή του Δικτύου και γίνεται αυτόματα η αλλαγή της εκπροσώπησης του πελάτη. Ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του δικτύου και την αδιάλειπτη τροφοδότηση του συνόλου των καταναλωτών, όπως ήταν και πριν.

Πώς θα συγκρίνω τι µε συµφέρει.
Μια καλή πρακτική είναι η συγκέντρωση των λογαριασµών ενός έτους και ιδανικά δύο πρόσφατων ετών, ώστε να υπάρχει πλήρης ετήσια εικόνα κατανάλωσης, κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτική και για το προσεχές µέλλον. Σηµαντική είναι και η κατανόηση της εποχικότητας, δηλαδή της διακύµανσης της κατανάλωσης µεταξύ χειµερινών µηνών (ανάγκες θέρµανσης) και θερινών µηνών (κλιµατισµός), αλλά και µεταξύ αιχµιακών περιόδων και διαστηµάτων περιορισµένης κατανάλωσης. Κατά τη σύγκριση θα πρέπει να προσέξετε το νυχτερινό ρεύµα αλλά και την παροχή σας. Εντοπίστε αν έχετε νυχτερινό τιµολόγιο (αναφέρεται ως Γ1Ν στον λογαριασµό του βασικού παρόχου), καθώς και την ισχύ της παροχής σας (kVΑ), µονοφασική ή τριφασική. Η συναφής αναφορά είναι η ένδειξη 8 ή 24, αντιστοίχως, στις ενδείξεις μετρητή του λογαριασµού.

 
Δείτε πιο κάτω με 1 κλίκ
ΟΛΑ τα πακέτα για Οικιακό (Ηο
me) & για Επαγγελματικό (Business) Ρεύμα και των 13 Παρόχων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ελληνικής αγοράς ! Διάρκεια σύμβασης, χρεώσεις ημέρας & νύχτας, τιμές κιλοβατώρας κλπ.