Η αντλία θερμότητας είναι μια επένδυση που είναι απόλυτα οικονομική και αποδοτική και με απόσβεση σε χρόνο dt. Διαβάστε 5+1 αλήθειες για τις αντλίες θερμότητας!

Η αντλία θερμότητας είναι μια επένδυση που είναι απόλυτα οικονομική και αποδοτική και με απόσβεση σε χρόνο dt. Διαβάστε 5+1 αλήθειες για τις αντλίες θερμότητας!

Εξοικονόμηση με αντλία θερμότητας

28.907 επισκέψεις στο άρθρο (08/10/2023)
Σχολιάστε

Οι αντλίες θερμότητας καίνε τα μισά για κλιματισμό, είναι φιλικές προς το περιβάλλον, δεν πιάνουν χώρο και «ζητάνε» ελάχιστα για συντήρηση. Είναι το μέλλον για τη θέρμανση και την ψύξη.

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON

Όταν γίνεται λόγος για τις αντλίες θερμότητας, δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή ένσταση ως προς την αποτελεσματικότητά τους και την αξιοπιστία τους. Το μόνο που μπαίνει στο τραπέζι είναι η συζήτηση για το κόστος τους. Η συνηθέστερη ερώτηση που ακούμε εδώ στο 4green.gr από φίλες και φίλους είναι το «αξίζει να επενδύσω 5.000 ευρώ για μία αντλία θερμότητας;» (περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Ό,τι πληρώνετε παίρνετε!

Αλήθεια είναι ότι το κόστος για την αγορά μιας αντλίας θερμότητας είναι υψηλό (ως απόλυτος αριθμός), ειδικά στην εποχή που ζούμε. Ναι, αυτό το κόστος θα τρόμαζε τον καθένα. Όχι όμως αυτούς που ξέρουν ότι πρόκειται για μια επένδυση που είναι απόλυτα οικονομική και αποδοτική και με απόσβεση σε χρόνο dt.

H εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται, ειδικά αν αναλογιστούμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να ξεπεράσει και το 60%!  Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό. Στο κάτω – κάτω, σε μία ελεύθερη αγορά, τα πάντα είναι θέμα ιεράρχησης – προτεραιοτήτων.

Τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Η διαφορά ενός συστήματος τύπου αντλίας θερμότητας, είτε χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του αέρα (αντλία αέρα/νερού, διάβασε περισσότερα εδώ) είτε τους εδάφους (γεωθερμική αντλία) για να μεταφέρει τη θερμότητα, είναι πως λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά και εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια. Πληρώνετε μόνο ένα μικρό ποσό ρεύματος, αλλά πρόκειται για μία επένδυση που αποδίδει.

5+1 αλήθειες για τις αντλίες θερμότητας!

Πόσο καλά ξέρετε τι μπορούν να προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας; Πάμε να δούμε 5+1 αλήθειες.

Οι αντλίες θερμότητας καίνε τα μισά –και παραπάνω- από το πετρέλαιο και τα παλιά κλιματιστικά!

Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας, πετυχαίνετε έως και 6 φορές μεγαλύτερες αποδόσεις, σε σύγκριση με τους τρόπους θέρμανσης με τα ορυκτά καύσιμα. Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας μπορείτε να έχετε μικρότερο κόστος για τη θέρμανση της κατοικίας σας από 50%-70%. Το πόσο μικρότερο κόστος θα έχετε, εξαρτάται από το κόστος πετρελαίου, το κόστος του ρεύματος, τη θερμομόνωση της κατοικίας και τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.
 
Έχετε μόνιμο κλιματισμό χειμώνα-καλοκαίρι!

Οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες αντλιών θερμότητας είναι οι Αέρα-Αέρα (μηχανισμοί όπως τα air-condition που γνωρίζουμε όλοι). Η τεχνολογία inverter μεταβάλλει τη κατανάλωση, άρα και την απόδοση της αντλίας θερμότητας, σύμφωνα με τις τρέχουσες θερμικές ανάγκες της κατοικίας, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά ενέργειας. Αυτό συμβαίνει γιατί επιτυγχάνεται μεγαλύτερος βαθμός απόδοσης COP κατά τη λειτουργία της.
Όταν έχετε αντλία θερμότητας (αέρα –αέρα) δεν χρειάζεται τίποτα άλλο στο κλιματισμό του σπιτιού. Είστε καλυμμένοι και στη ζέστη και στο κρύο, καθώς ο Inverter εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή!

Δεν πιάνουν χώρο ούτε «ζητάνε» για συντήρηση!

Ευκολία εγκατάστασης!

Η εγκατάσταση ενός συστήματος αντλίας θερμότητας δεν προϋποθέτει την ύπαρξη χώρων για λεβητοστάσια, καμινάδες και δεξαμενές όπως συμβαίνει με άλλους τρόπους θέρμανσης. Μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε ελάχιστο χώρο, να θερμάνουν ή να δροσίσουν με άνεση ολόκληρο το σπίτι. Στη περίπτωση της αντλίας θερμότητας εδάφους-νερού, έχετε στο νου σας ότι θα χρειαστούν ειδική μελέτη και εργασίες στον εξωτερικό χώρο (τα αναλαμβάνει όλα η εταιρεία που θα επιλέξετε).

Μικρό κόστος συντήρησης!

Οι αντλίες θερμότητας δεν χρησιμοποιούν καυστήρα, άρα δεν χρειάζονται κάθε χρόνο συντήρηση, όπως συμβαίνει με άλλα συστήματα θέρμανσης.

Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, προστατεύουν και το περιβάλλον!

Με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/28/EC/RES Direc., οι αντλίες θερμότητας με υψηλό ονομαστικό και εποχικό βαθμό απόδοσης κατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς έχουν πολύ πιο χαμηλές εκπομπές CO2, εξαρτώμενες κυρίως από την προέλευση της πρωτογενούς ενέργειας (ηλεκτρική).

Ασφάλεια και αξιοπιστία!

Οι αντλίες θερμότητας ανήκουν στα ασφαλέστερα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Δεν εκπέμπουν ρύπους τοπικά, δεν εμφανίζουν φλόγα ή άλλες καύσεις, καθώς δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή αέριο, αλλά καθαρή ενέργεια από το περιβάλλον. Επίσης, τα περισσότερα προϊόντα που θα βρείτε στην αγορά προέρχονται από εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, κάτι που εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία.

Συνδυάζονται άριστα με άλλα συστήματα θέρμανσης για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία!

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν με διάφορα συστήματα που υπάρχουν ήδη στο κτίριο, όπως ενδοδαπέδια θέρμανση και σώματα καλοριφέρ ή fan coils και για ψύξη και για θέρμανση. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να τις ενισχύσουν και να προσφέρουν ακόμα πιο μεγάλη οικονομία για τη θέρμανση και ψύξη του χώρου σας.

Συμπέρασμα

Η συζήτηση για τις αντλίες θερμότητας θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα. Όχι για το αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, καθώς η συντριπτική πλειονότητα έχει πειστεί πια για του λόγου το αληθές, αλλά για τον τρόπο που θα βρείτε, ώστε να την αποκτήσετε.

ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)
CLIMATISM