Αντλία θερμότητας: Ακριβό «σπορ», μα οφέλη πολλά-SOS ένα!

Αντλία θερμότητας: Ακριβό «σπορ», μα οφέλη πολλά-SOS ένα!

Η αντλία θερμότητας είναι μια win win επένδυση. Συμφέρει και είναι μία λύση μακράς διαρκείας για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων χειμώνα-καλοκαίρι.

Η αντλία θερμότητας είναι μια win win επένδυση. Συμφέρει και είναι μία λύση μακράς διαρκείας για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων χειμώνα-καλοκαίρι.

  • Αντλία θερμότητας: Ακριβό «σπορ», μα οφέλη πολλά-SOS ένα!
  • Αντλία θερμότητας: Ακριβό «σπορ», μα οφέλη πολλά-SOS ένα!
  • Η αντλία θερμότητας είναι μια win win επένδυση. Συμφέρει και είναι μία λύση μακράς διαρκείας για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων χειμώνα-καλοκαίρι.

Αντλία θερμότητας: Ακριβό «σπορ», μα οφέλη πολλά-SOS ένα!

11.454 επισκέψεις στο άρθρο (03/12/2023)
Σχολιάστε

- Η αντλία καίει τα μισά για κλιματισμό
- Απόσβεση σε 3-10 χρόνια (δες τι πληρώνεις τώρα για ψύξη/θέρμανση).
- Απόδοση, θόρυβος, ψυκτικό μέσο: Τα κριτήρια επιλογής
- «Κλειδί» η σωστή εγκατάσταση (40% λιγότερο κόστος λειτουργίας).

Οι αντλίες θερμότητας καίνε τα μισά για κλιματισμό. Είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Δεν πιάνουν χώρο και «ζητάνε» ελάχιστα για συντήρηση. Η ενεργειακή κρίση φέρνει ακόμα πιο κοντά τις αντλίες θερμότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις συμπεριλαμβάνει μέσα στις κορυφαίες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι έχουν ένα σχετικά υψηλό κόστος για να τις αποκτήσεις, συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί πολύ απλά είναι μία «ακριβή» λύση, η οποία όμως φέρνει γρήγορα πίσω τα λεφτά της επένδυσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η αντλία καίει τα μισά για κλιματισμό

H εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται με μία αντλία θερμότητας είναι τεράστια, καθώς καίει τα μισά για κλιματισμό! Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό. Αν λοιπόν θέλεις να πετύχεις μία εξοικονόμηση μακράς διαρκείας, αλλά και να μην κάνεις καμία έκπτωση στις ανάγκες σου, τότε η αντλία θερμότητας είναι η λύση που ψάχνεις!

Απόδοση, θόρυβος, ψυκτικό μέσο: Τα κριτήρια επιλογής 
  1. Εποχικός βαθμός απόδοσης στη θέρμανση από το οποίο προκύπτει η ενεργειακή κλάση της αντλίας και βελτιώνει όλο σου το σπίτι λαμβάνοντας και το ενεργειακό πιστοποιητικό του
  2. Ψυκτικό μέσο και το ισοδύναμο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) του ψυκτικού μέσου
  3. Το επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι σημαντικό για εμάς τους ίδιους και για τους γείτονες

Κλειδί η σωστή εγκατάσταση
Το εύρος αντλιών θερμότητας έχει διαφορά στο κόστος λειτουργίας 40% με βάση τον τρόπο εγκατάστασης και ρύθμισης. Αυτό θα πρέπει να το προσέξεις. Για να το πούμε πιο απλά, ένα «κακό» έργο μπορεί να έχει κόστος λειτουργίας 40% μεγαλύτερο από τη σωστή εγκατάσταση της αντλίας για περίπου 20 χρόνια, καθώς αυτός είναι ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής της, αν όλα γίνουν σωστά! Με απλά λόγια, είναι must η σωστή εγκατάσταση της αντλίας για 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας!

Απόσβεση σε 3-10 χρόνια (δες τι πληρώνεις για ψύξη/θέρμανση)

Γυρνώντας ξανά, στη συζήτηση για το κόστος, θα πούμε πως είναι αλήθεια ότι το κόστος για την αγορά μιας αντλίας θερμότητας είναι υψηλό (ως απόλυτος αριθμός), ειδικά στην εποχή που ζούμε. Ναι, αυτό το κόστος θα τρόμαζε τον καθένα. Όχι όμως αυτούς που ξέρουν ό,τι πρόκειται για μια επένδυση που είναι απόλυτα οικονομική και αποδοτική και με γρήγορη απόσβεση σε 3-10 χρόνια. Πολλές φορές ισχύει το λαϊκό ρητό, αλλά και ένας άγραφος κανόνας της αγοράς που συνοψίζονται στο «ό,τι πληρώσεις παίρνεις» (διάβασε περισσότερα εδώ).

Δες 1 VIDEOΑποδοτική-συμφέρουσα επένδυση ή επιλογή μόνο για τους «έχοντες» (το χρήμα ή την επιδότηση;) Τι λες;