Ελάχιστα έξοδα για θέρμανση και ψύξη. Παθητικό σπίτι

Το Παθητικό Σπίτι (Passive House) είναι η απάντηση για μηδενικά έξοδα θέρμανσης-ψύξης, χειμώνα-καλοκαίρι. Η ομάδα του 4green.gr σου εξηγεί το πως γίνεται.

Το Παθητικό Σπίτι (Passive House) είναι η απάντηση για μηδενικά έξοδα θέρμανσης-ψύξης, χειμώνα-καλοκαίρι. Η ομάδα του 4green.gr σου εξηγεί το πως γίνεται.

  • Ελάχιστα έξοδα για θέρμανση και ψύξη. Παθητικό σπίτι
  • Το Παθητικό Σπίτι (Passive House) είναι η απάντηση για μηδενικά έξοδα θέρμανσης-ψύξης, χειμώνα-καλοκαίρι. Η ομάδα του 4green.gr σου εξηγεί το πως γίνεται.

Ελάχιστα έξοδα για θέρμανση και ψύξη. Παθητικό σπίτι

29.365 επισκέψεις στο άρθρο (06/02/2024)
Σχολιάστε

- Σταθερή θερμοκρασία 20ο C - 25ο C χωρίς θέρμανση-ψύξη
- Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης (κρατά τη ζέστη μέσα το χειμώνα και έξω το καλοκαίρι)
- Υψηλής τεχνολογίας σύστημα εξαερισμού δίνει καθαρό αέρα και σταθερή θερμοκρασία
- Αλλάζεις και το φωτισμό, βάζεις λάμπες led και «καις» ελάχιστο ρεύμα

ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.

Στην Ελλάδα ζούμε και πολλές φορές η υπερβολή κάνει την εμφάνισή της. Δικαιολογημένα κάποιες φορές, καθώς όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να περιορίσουμε τα έξοδά μας για θέρμανση και ψύξη. Διάβασε παρακάτω πώς αυτό μπορεί να γίνει με το παθητικό σπίτι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Παθητικό Σπίτι και... ούτε ευρώ για κλιματισμό!

Το Παθητικό Σπίτι (Passive House) είναι η απάντηση για μηδενικά έξοδα θέρμανσης-ψύξης, χειμώνα-καλοκαίρι. Ένα Παθητικό Κτίριο κρατά τη ζέστη μέσα το χειμώνα και έξω το καλοκαίρι, συντηρείται στους 20-25 βαθμούς Κελσίου χωρίς θέρμανση ή ψύξη και καίει ελάχιστα για φωτισμό! Αυτά τα σπίτια ξεκίνησαν να χτίζονται στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.

Οι 5 βασικές αρχές του Παθητικού Σπιτιού
  • Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης (κρατά τη ζέστη μέσα το χειμώνα και έξω το καλοκαίρι).
  • Σωστά σχεδιασμένα, μονωμένα και τοποθετημένα κουφώματα (επίσης μεγάλα ανοίγματα προς το νότο, ώστε να εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια το χειμώνα και ταυτόχρονα να υπάρχει αποτελεσματική σκίαση των ανοιγμάτων, ώστε να προστατεύονται από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι).
  • Σχεδιασμός χωρίς θερμογέφυρες (ο προσεκτικός σχεδιασμός ελαχιστοποιεί την απώλεια θερμότητας από ακμές και συνδέσεις του κτιριακού κελύφους).
  • Αεροστεγανότητα κτιριακού κελύφους (προσεκτικός σχεδιασμός και εφαρμογή ελαχιστοποιούν ρεύματα αέρα και δομικές φθορές λόγω χαραμάδων).
  • Σύστημα αερισμού με μέγιστη απόδοση στην ανάκτηση ενέργειας (παρέχει καθαρό, φιλτραρισμένο αέρα 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να γίνεται αντιληπτό).
Πως επιτυγχάνεται η σταθερή θερμοκρασία 20 - 25 βαθμοί Κελσίου χωρίς θέρμανση-ψύξη!

Το παθητικό σπίτι είναι φτιαγμένο με υλικά που δεν αφήνουν την υγρασία να μπει στο εσωτερικό του και με θερμομονωτικά υλικά που όποιες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες, η θερμοκρασία παραμένει σταθερή χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις έστω και ένα ευρώ για θέρμανση ή για ψύξη.

Υψηλής τεχνολογίας σύστημα εξαερισμού δίνει καθαρό αέρα και σταθερή θερμοκρασία!

Το μόνο που χρειάζεται το παθητικό σπίτι είναι ένα σύστημα εξαερισμού, το οποίο παίρνει τον εξωτερικό αέρα και τον φέρνει μέσα στο σπίτι, τον ανανεώνει και ταυτόχρονα σε δροσίζει το καλοκαίρι και κρατάει σε υψηλά επίπεδα τη θερμοκρασία το χειμώνα χωρίς να καίει όσο ρεύμα θα έκαιγε ένα σύστημα κλιματισμού.
 
Αλλάζεις και το φωτισμό, βάζεις λάμπες LED και καις ελάχιστο ρεύμα!

Προχωράς στη μετατροπή όλου του φωτισμού στο σπίτι με λάμπες LED. Οι λάμπες LED καίνε 90% λιγότερο ρεύμα, σε σχέση με τις απλές και ζουν 50 φορές περισσότερο. Ξεχνάς δηλαδή να τις αντικαταστήσεις.

Κάνοντας αυτές τις μετατροπές έχεις και εσύ μια κατοικία που δεν θα σε χρεώνει τίποτα για να ζεσταθείς το χειμώνα ή να απολαύσεις δροσιά το καλοκαίρι. Δεν πρέπει να ξεχνάς ό,τι την ίδια στιγμή θα έχεις ελάχιστα έξοδα στο ρεύμα για το φωτισμό, αλλά και για ζεστό νερό!

Αξίζει να προχωρήσεις σε μια επένδυση, η οποία θα σε ανταμείψει. Πάρε χαρτί και μολύβι και δες πόσα πληρώνεις τόσα χρόνια για ένα σπίτι που δεν είναι παθητικό και θα εντυπωσιαστείς.