Πότε θα δουν οι καταναλωτές τη κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Πότε θα δουν οι καταναλωτές τη κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Στον επόμενο εκκαθαριστικό η επιδότηση για το ρεύμα!

2.531 επισκέψεις στο άρθρο

Στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από το τέλος Νοεμβρίου, θα δουν οι καταναλωτές τη κρατική επιδότηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο  Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε ό,τι «όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, ανεξαρτήτως παρόχων θα λάβουν τη κρατική επιδότηση» (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησε το »


7 στα 10 νοικοκυριά καταναλώνουν μέχρι 300
Kwh το μήνα!

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, 7 στα 10 νοικοκυριά καταναλώνουν μέχρι 300 Kwh το μήνα (72%, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ).

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η επιδότηση θα ανέλθει (για κατανάλωση 300Kwh/μήνα), στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, στα 19 ευρώ για τον Οκτώβριο και στα 39 ευρώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι αν οι αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια συνεχιστούν, τότε η επιδότηση θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά δεν είναι εφικτό να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Τι είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής;

«Είναι η αύξηση της τιμής της ενέργειας, η οποία προκαλείται από την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος στη χονδρική αγορά», απάντησε ο κ. Σκρέκας, σχετικά με ερώτηση που δέχθηκε για τη περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής που βλέπουμε όλοι στους λογαριασμούς μας.

Το ποσό, σύμφωνα με ένα παράδειγμα που έδωσε ο υπουργός, που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές (με μέση κατανάλωση 300Kwη/μήνα), θα ανέρχεται στα 45 ευρώ και η κρατική επιδότηση στα 39 ευρώ. Συνεπώς, η επιδότηση από το κράτος θα καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης.

Σε ό,τι αφορά τη κατανάλωση άνω των 300 Kwh/μήνα, τονίστηκε ό,τι ήδη η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει πως θα καλύψει μέρος της επιβάρυνσης και το ίδιο έχει ζητηθεί από τους υπόλοιπους παρόχους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ό,τι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ένας 5ψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης, τον οποίο θα μπορούν να καλούν ευάλωτα νοικοκυριά για να γίνει άμεση επανασύνδεση, σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »