Αντιστροφέας-συσσωρευτής ενέργειας, «έξυπνος» φωτοβολταϊκός μετατροπέας νέας γενιάς για κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών.

Αντιστροφέας-συσσωρευτής ενέργειας, «έξυπνος» φωτοβολταϊκός μετατροπέας νέας γενιάς για κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών.

Φωτοβολταϊκά νέας γενιάς, max ιδιοκατανάλωση ακόμα & τη νύχτα!

Διαβάστηκε από 14906 αναγνώστες -

Αντιστροφείς και μετατροπείς ηλεκτρικής ενέργειας νέας γενιάς. Αύξηση ιδιοκατανάλωσης στο max, ακόμα και τη νύχτα. Αυτόματη φόρτιση συσσωρευτή με την πλεονάζουσα ενέργεια. Μείωση κόστους ρεύματος με περιορισμό τροφοδοσίας ρεύματος από τον πάροχο. Ενεργειακή απόδοση μεγαλύτερη κατά 30% με optimizer.

Σχολιάστε

Οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πλαισίων ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες, παρέχοντας στην αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων πλαίσια με πολύ πιο ισχυρές κυψέλες. Η συνολική παραγωγή πλαισίων με χρήση των νέων κυψελών συνολικής ισχύος 54 γιγαβάτ, αποτέλεσε περίπου το ήμισυ των διαθέσιμων μοντέλων στην αγορά το 2021.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα νέα πλαίσια 400 W εξασφαλίζουν μεγαλύτερες ενεργειακές αποδόσεις, όμως λειτουργούν με υψηλότερη ένταση ρεύματος και η προσοχή επικεντρώνεται πλέον στην επιλογή του κατάλληλου αντιστροφέα-συσσωρευτή ενέργειας, στον «έξυπνο» φωτοβολταϊκό μετατροπέα. Έτσι εξασφαλίζεταιη πιο υψηλή αξιολόγηση ασφάλειας και ενεργειακή απόδοση μεγαλύτερη κατά 30%, σε συνδυασμό με τον optimizer, παρέχοντας στους χρήστες ασφαλή, σταθερή και πράσινη ενέργεια με χαμηλά επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Top αναβάθμιση φωτοβολταϊκού με αντιστροφείς, μετατροπείς νέας γενιάς!
 • Ιδιοκατανάλωση που αγγίζει το 100%, ακόμα και τη νύχτα
 • Αυτόματη φόρτιση συσσωρευτή με την πλεονάζουσα ενέργεια
 • Μείωση κόστους ρεύματος με λιγότερο ρεύμα από πάροχο
 • Ενεργειακή απόδοση + 30% με optimizer
Γιατί είναι τόσο σημαντική η επιλογή του αντιστροφέα;

Με τα νέα Φ/Β πλαίσια, η προσοχή επικεντρώνεται στην επιλογή του κατάλληλου αντιστροφέα, καθώς οι μεγαλύτερες κυψέλες σημαίνουν ταυτόχρονα μεγαλύτερα ρεύματα, τα οποία ο αντιστροφέας θα πρέπει να μπορεί να ελέγξει και να επεξεργαστεί.

Οι αντιστροφείς νέας γενιάς μπορούν να διαχειριστούν το ρεύμα εισόδου της νέας γενιάς φωτοβολταϊκών πλαισίων με ισχύ 400 Watt και πλέον. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη η ισχύς του φωτοβολταϊκού πλαισίου, χωρίς να χρειάζεται περιορισμός της ροής ενέργειας.

Μετατροπέας ηλεκτρικής ενέργειας, νέα εποχή για τις οικιακές ενεργειακές λύσεις!

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση για υψηλότερα επίπεδα ιδιοκατανάλωσης, οι μετατροπείς ηλεκτρικής ενέργειας φέρνουν την επανάσταση και στις οικιακές ενεργειακές λύσεις, παρέχοντας υψηλό ποσοστό ιδιοκατανάλωσης που αγγίζει το 100%.

Η ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια ικανοποιεί τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μίας κατοικίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η περίσσεια ενέργεια που παράγεται χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών, οι οποίες καλύπτουν τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις τις νυκτερινές και πρωινές ώρες.

Οι optimizers αυξάνουν την απόδοση ενέργειας των φωτοβολταϊκών πλαισίων έως και 30%, ανεξάρτητα από τη σκίαση και τον προσανατολισμό των στεγών. Ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πυρκαγιάς με τεχνολογία ταχείας απενεργοποίησης, επιτυγχάνοντας μηδενική τάση των στοιχειοσειρών του συστήματος καθώς και αποφυγή επικίνδυνων ηλεκτρικών τόξων.

2 προτάσεις για αντιστροφείς & μετατροπείς ενέργειας νέας γενιάς!

Η ομάδα του 4green.gr, σας παρουσιάζει 2 προτάσεις για αντιστροφείς-συσσωρευτές, μετατροπείς ενέργειας νέας γενιάς για τα φωτοβολταϊκά σας από 2 κορυφαία brandsτης αγοράς που έχουν άριστη γνώση του αντικειμένου και μπορούν με σύγχρονες λύσεις να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.

Πρόκειται για τον αντιστροφέα – συσσωρευτή ενέργειας PLENTICORE BI από την Kostal και τη σειρά μετατροπέων ηλεκτρικής ενέργειας FusionSolar από την Huawei. Πάμε να δούμε το τι ακριβώς κάνουν.

Αντιστροφέας Kostal Plenticore BI, ενέργεια & κορυφαία απόδοση κάθε στιγμή!

Αντιστροφέας – συσσωρευτής ενέργειας PLENTICORE BI από την Kostal.

Αντιστροφέας – συσσωρευτής ενέργειας PLENTICORE BI από την Kostal.

  Με τους αντιστροφείς-συσσωρευτές ενέργειας της KOSTAL, η αναβάθμιση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με συσσωρευτή γίνεται παιχνιδάκι. Επωφεληθείτε από τον προηγμένο νικητή στην απόδοση συστημάτων αποθήκευσης με σύνδεση στο δίκτυο AC.

  Φωτοβολταϊκή ενέργεια κάθε στιγμή της ημέρας!

  Οι αμιγείς αντιστροφείς-συσσωρευτές ενέργειας αποδεικνύουν την αξία τους ιδιαίτερα σε όσους διαθέτουν ήδη μία φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ή επιθυμούν να αποκτήσουν ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας ανεξάρτητα από τη Φ/Β εγκατάσταση. Αυτές οι συσκευές απλά συνδέονται στο δίκτυο AC παράλληλα με τη Φ/Β εγκατάσταση, ενώ η κατανομή της ενέργειας συμπληρώνεται με το έξυπνο KOSTAL Smart Energy Meter. Από αυτό το σημείο αναλαμβάνει το έξυπνο λογισμικό ελέγχου: Ο συσσωρευτής φορτίζεται αυτόματα με την πλεονάζουσα φωτοβολταϊκή ενέργεια και αποφορτίζεται ανάλογα όταν προκύπτουν πρόσθετες ενεργειακές ανάγκες.

  Πώς αυξάνεται σημαντικά η ιδιοκατανάλωση!

  Με τη βοήθεια ενός Φ/Β συσσωρευτή η ιδιοκατανάλωση μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, επειδή η φωτοβολταϊκή ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά και να καταναλωθεί ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου. Με το PLENTICORE BI, η KOSTAL προσφέρει έναν αντιστροφέα-συσσωρευτή ενέργειας με κορυφαία απόδοση. Το PIKO MP plus που προβλέπεται για μονοφασική σύνδεση δικτύου μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως αντιστροφέας-συσσωρευτής ενέργειας με τον κατάλληλο προαιρετικό εξοπλισμό. Και σε αυτήν την περίπτωση επωφελείστε από την πολλαπλά βραβευμένη τεχνογνωσία της KOSTAL στα συστήματα πολύ υψηλής απόδοσης.

  Πλεονεκτήματα της αναβάθμισης με αντιστροφέα-συσσωρευτή ενέργειας!

  Για υπάρχουσες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις υπάρχουν δύο δυνατότητες αναβάθμισης με συσσωρευτή. Είτε αντικαθίσταται ο διαθέσιμος αντιστροφέας με έναν υβριδικό αντιστροφέα, στον οποίο συνδέεται παράλληλα ένας συσσωρευτής υψηλής τάσης, είτε η υπάρχουσα εγκατάσταση συμπληρώνεται με έναν γνήσιο αντιστροφέα-συσσωρευτή ενέργειας.

  Μετατροπείς Huawei Fusion Solar, με optimizers για αύξηση ενέργειας ως 30%!

  Μετατροπέας ηλεκτρικής ενέργειας Fusion Solar από την Huawei.

  Μετατροπέας ηλεκτρικής ενέργειας Fusion Solar από την Huawei.

   Οι μετατροπείς της Huawei φέρνουν την επανάσταση και στις οικιακές ενεργειακές λύσεις, παρέχοντας υψηλό ποσοστό ιδιοκατανάλωσης που αγγίζει το 100%. Η ενέργεια που παράγεται από τα Φ/Β πλαίσια ικανοποιεί τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μιας κατοικίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η περίσσεια ενέργεια που παράγεται χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών, οι οποίες καλύπτουν τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις τις νυκτερινές και πρωινές ώρες.

   Το έξυπνο Smart Energy Storage System!

   Στο επίκεντρο της καινοτομίας, βρίσκεται το Έξυπνο Σύστημα Αποθήκευσης (Smart Energy StorageSystem) της Huawei LUNA2000, με κελιά LFP (λιθίου φωσφορικού σιδήρου) για αυξημένη ασφάλεια καθώς και αρθρωτό (modular) σχεδιασμό με ευέλικτη επέκταση ισχύος (5-30 kWh). Επιτυγχάνει 100% εκφόρτιση της μπαταρίας (Depth of Discharge) ώστε να αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που αποθηκεύεται. Κάθε μπαταρία διαθέτει ενσωματωμένο energyoptimizer και υποστηρίζει ανεξάρτητη διαχείριση φόρτισης και εκφόρτισης.

   Optiminzers, αυξάνουν την απόδοση έως και 30%!

   Οι optimizers της Huawei αυξάνουν την απόδοση ενέργειας των φωτοβολταϊκών πλαισίων έως και 30%, ανεξάρτητα από τη σκίαση και τον προσανατολισμό των στεγών. Ο AI-PoweredArcFaultCircuitInterrupter (AFCI) ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πυρκαγιάς με τεχνολογία ταχείας απενεργοποίησης, επιτυγχάνοντας μηδενική τάση των στοιχειοσειρών του συστήματος καθώς και αποφυγή επικίνδυνων ηλεκτρικών τόξων. Η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που ενσωματώνει τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης στο AFCI. Ο μετατροπέας της Huawei μπορεί να απενεργοποιηθεί εντός 0,5 του δευτερολέπτου, το οποίο είναι σαφώς πολύ μικρότερο από τα 2,5 δευτερόλεπτα που καθορίζονται βάσει του βιομηχανικού προτύπου.

   Βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά!

   Το χαρτοφυλάκιο των έξυπνων οικιακών φωτοβολταϊκών μετατροπέων «FusionSolar» αποτελείται από μονοφασικές και τριφασικές συσκευές. Ο μονοφασικός μετατροπέας στοιχειοσειράς διατίθεται σε SUN2000-2/3/3,68/4/4,6/5/6KTL-L1 με 2 εισόδους MPPT και ενσωματωμένο WLAN και προαιρετική επικοινωνία Smart Dongle-WLAN-FE ή Smart Dongle-4G. Οι μονοφασικοί μετατροπείς είναι συμβατοί με τους energyoptimizers SUN2000-450W-P της Huawei. Ο τριφασικός μετατροπέας στοιχειοσειράς διατίθεται σε SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M1 με 2 εισόδους MPPT, ενσωματωμένο WLAN και Smart Dongle-WLAN-FE ή προαιρετική επικοινωνία Smart Dongle-4G, με δεκαετή εγγύηση.

   Κοινοποίησέ το »
   Σχολίασέ το »

   Ακολουθήστε το 4green στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
   Σχολιάστε