Inverter: Γιατί θεωρείται ο... εγκέφαλος των φωτοβολταϊκών

Inverter: Γιατί θεωρείται ο... εγκέφαλος των φωτοβολταϊκών

  • Inverter: Γιατί θεωρείται ο... εγκέφαλος των φωτοβολταϊκών
  • Inverter: Γιατί θεωρείται ο... εγκέφαλος των φωτοβολταϊκών

Inverter: Γιατί θεωρείται ο... εγκέφαλος των φωτοβολταϊκών

9.964 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ο inverter (μετατροπέας) μιας φ/β εγκατάστασης εγγυάται υψηλές αποδόσεις για πάνω από 25 χρόνια, κάνει ελάχιστο θόρυβο και σας ενημερώνει με γραπτό μήνυμα στο κινητό σε περίπτωση σφάλματος ή δυσλειτουργίας.

ΚΑ ΜΑΝ ΤΑΝΓΚ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ - COCOON SOLAR SYSTEMS - WESPER
MP - Μ.Π ENERGY SOLUTIONS - ΠΕΤΣΙΟΣ

Οι Inverters των αυτόνομων συστημάτων λειτουργούν στο μέγιστο βαθμό απόδοσης για πάνω από 25 χρόνια!

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Οι εταιρείες μετατροπέων έχουν κατασκευάσει τα προϊόντα τους έτσι, ώστε να λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια ζωής του φωτοβολταϊκού συστήματος. Με απλούς υπολογισμούς, τα προϊόντα αυτά λειτουργούν  για περισσότερα από 25 χρόνια στο μέγιστο βαθμό απόδοσης ακόμα και σε ακραίες συνθήκες (χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες και όταν βρίσκονται σε μη κλειστούς χώρους).

Όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, βγάζουν μηνύματα σφάλματος, είτε γραπτά στις οθόνες τους είτε με ενδεικτικές λυχνίες. Η ειδοποίηση μπορεί να έρθει στο κινητό!
Όπως και πολλά από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, έτσι και οι inverters προβάλλουν μηνύματα σφάλματος, είτε γραπτά στις οθόνες τους είτε με ενδεικτικές λυχνίες. 
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα με κατάλληλο εξοπλισμό να «βλέπουμε» από μακριά τον inverter και τις ενδείξεις του. 
Αυτό γίνεται, είτε μέσω διαδικτύου (internet) είτε μέσω GSM modem (τεχνολογία κινητού τηλεφώνου). Έτσι και τα μηνύματα λάθους αλλά και η καταγραφή της απόδοσης, είναι διαθέσιμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, όπου και αν βρισκόμαστε.
 
Κάνουν ελάχιστο θόρυβο.  Ακούγονται περίπου όπως ένας σταθερός Η/Υ.
Όσον αφορά στο θόρυβο λειτουργίας τους, είναι ελάχιστος και αντιληπτός μόνο σε πολύ κοντινή απόσταση. Ακούγεται περίπου όπως ένας σταθερός Η/Υ. Ουσιαστικά ακούμε το θόρυβο των μικρών ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται για την ψύξη.

Δείτε το βίντεο:



Η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα για να εγκαταστήσει κανείς αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα χάρη στη συχνή ηλιοφάνεια.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι κατά μέσο όρο οι ημέρες ηλιοφάνειας στην Ελλάδα αγγίζουν τις 300. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να αξιοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια στο έπακρο!

LED IT NOW