Οι λάμπες led εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δες και 4 αυτοματισμούς που εξοικονομούν ακόμα περισσότερα.

Οι λάμπες led εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δες και 4 αυτοματισμούς που εξοικονομούν ακόμα περισσότερα.

Έχεις Led; 4 tips που μειώνουν ακόμα πιο πολύ το λογαριασμό στο ρεύμα!

8.164 επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2023)
Σχολιάστε

Αισθητήρες φωτισμού, απενεργοποιούν τη λάμπα αν έχεις επαρκή φωτισμό. Αισθητήρες παρουσίας, αν δεν είσαι στο χώρο η λάμπα σβήνει αυτόματα. Χρονοδιακόπτες, λειτουργούν όπως στο κλιμακοστάσιο. Ροοστάτες (dimmer), αυξομειώνουν την ένταση, εξοικονομούν χρήμα.

ΛΕΝΤΒΑΝΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Η αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας, αλλά κυρίως η αύξηση στους συντελεστές των κυμαινόμενων χρεώσεων, συντελούν στην αύξηση του τελικού λογαριασμού. Ως καταναλωτές δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις τιμές, μα μπορούμε να βρούμε λύσεις εξοικονόμησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Είναι γνωστά τα πλεονεκτήματα που έχουν οι λάμπες Led στον τομέα της εξοικονόμησης (διάβασε περισσότερα εδώ). Υπάρχουν όμως και 4 ακόμα τρόποι που μπορούν να σε οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

4 αυτοματισμοί για τις λάμπες led που εξοικονομούν ακόμα περισσότερα λεφτά!
  • Αισθητήρες φωτισμού, απενεργοποιούν τη λάμπα αν έχεις επαρκή φωτισμό
  • Αισθητήρες παρουσίας, αν δεν είσαι στο χώρο η λάμπα σβήνει αυτόματα
  • Χρονοδιακόπτες, λειτουργούν όπως στο κλιμακοστάσιο
  • Ροοστάτες (dimmer), αυξομειώνουν την ένταση, εξοικονομούν χρήμα
Εξοικονόμησε ενέργεια & χρήμα από τα φώτα!

Μία από τις κυριότερες κατηγορίες κατανάλωσης ενέργειας, στην οποία δυστυχώς δεν δίνουμε τη βαρύτητα που πρέπει, είναι ο φωτισμός. Η κατανάλωση ενέργειας σε αυτό τον τομέα ανέρχεται περίπου στο 20-30% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού.

Η εξοικονόμηση ενέργειας από το φωτισμό αποτελεί σημαντική παράμετρο στη συνολική προσπάθεια για μειωμένα έξοδα.

Αισθητήρες φωτισμού, χρονοδιακόπτες, ροοστάτες μειώνουν το λογαριασμό του ρεύματος!

Αισθητήρες φωτισμού

Οι αισθητήρες φωτισμού χρησιμοποιούνται για την αυτόματη απενεργοποίηση του λαμπτήρα όταν πλέον ο φυσικός φωτισμός επαρκεί.

Αισθητήρες παρουσίας

Οι αισθητήρες παρουσίας μπορούν να αντιληφθούν πότε υπάρχει στον χώρο ανθρώπινη παρουσία, έτσι ώστε να απενεργοποιούνται αυτόματα όταν δεν ανιχνευθεί κίνηση στο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Συνδυάζονται εύκολα με χρονοδιακόπτες, τόσο για την εξοικονόμηση ενέργειας όσο και για την διευκόλυνση του χρήστη.

Χρονοδιακόπτες

Οι χρονοδιακόπτες χρησιμοποιούνται για χώρους όπου απαιτείται ανθρώπινη παρουσία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα τα κλιμακοστάσια.

Ροοστάτες

Ο ροοστάτης (dimmer που λέμε και στο χωριό) στην ουσία μεταβάλλει την καταναλισκόμενη ισχύ του λαμπτήρα με τον δικό σας χειρισμό, εξοικονομώντας ενέργεια. Οι ροοστάτες διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την ισχύ τους και με το είδος του φορτίου που ρυθμίζουν και ως εκ τούτου, η σωστή επιλογή του τύπου του ροοστάτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του.

Συμπέρασμα

Σε κάθε περίπτωση, τον καλύτερο τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας στο φωτισμό αποτελεί η μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού. Ωστόσο έχουμε ανάγκες και το βράδυ και υπάρχουν λύσεις ώστε να μην φοβόμαστε (λέμε τώρα) να ανοίγουμε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρεις ό,τι με τις λάμπες led εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα. Τώρα γνωρίζεις και 4 τρόπους για να εξοικονομείς ακόμα περισσότερο. Τι λες;