Επιδότηση ρεύματος με 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Φεβρουάριο

Επιδότηση ρεύματος με 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Φεβρουάριο

Διαβάστηκε από 1127 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/2/2023

Ακόμα πιο μειωμένους λογαριασμούς θα έχουν μόνο όσοι καταναλώσουν έως 500 κιλοβατώρες, ανακοίνωσε εχθές ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μπορεί τα τιμολόγια των παρόχων για τον Φεβρουάριο να είχαν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί στην πλατφόρμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας τον προηγούμενο μήνα, εχθές, όμως, είχαμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις τιμές που θα διαμορφωθούν με την κρατική επιδότηση ρεύματος. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε στην επιδότηση Φεβρουαρίου και δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστεί η πολιτική στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για όσο διάστημα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση, παρά την πτώση των τιμών κατά 65% σε σχέση με τα τιμολόγια Ιανουαρίου.

Κοινοποίησέ το »

Η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια
Ειδικότερα, για τον τρέχοντα μήνα, η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου διαμορφώνονται ως εξής:
•  Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40 ευρώ / MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
•  Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
•  Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 ευρώ / MWh.

Η επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια:
• σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης ανέρχεται στα 20 ¤/MWh.
• στους αγρότες ανέρχεται στα 40 ευρώ / MWh.
Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκ ευρώ.

Στο site allazorevma.gr/alert, μπορείτε να βλέπετε και να λαμβάνετε δωρεάν με την εγγραφή σας, τις τιμές των φθηνότερων παρόχων του επόμενου μήνα και τις προσφορές τους. Μέχρι τις 20 κάθε μήνα όλοι οι πάροχοι υποχρεούνται να ανακοινώνουν τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσουν τον επόμενο μήνα.

Kοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το 4green στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις