Ενδοδαπέδια θέρμανση: Ηλεκτρική ή με ζεστό νερό;

Ενδοδαπέδια θέρμανση: Ηλεκτρική ή με ζεστό νερό;

  • Ενδοδαπέδια θέρμανση: Ηλεκτρική ή με ζεστό νερό;
  • Ενδοδαπέδια θέρμανση: Ηλεκτρική ή με ζεστό νερό;

Ενδοδαπέδια θέρμανση: Ηλεκτρική ή με ζεστό νερό;

3.941 επισκέψεις στο άρθρο

Η ενδοδαπέδια με θερμικό τάπητα είναι πιο οικονομική και πιο εύκολη στην εγκατάσταση. Η ενδοδαπέδια με ζεστό νερό μπορεί να συνδεθεί με φυσικό αέριο, αντλία θερμότητας και ηλιοθερμικά συστήματα. Τι επιλέγεις;

Τα οφέλη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι πολλά και ολοένα περισσότεροι καταναλωτές τα ανακαλύπτουν. Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει απόλυτη θερμική άνεση στο χώρο σου, αθόρυβα, υγιεινά, με γρήγορη θέρμανση, μηδενική συντήρηση. Είναι διαχειρίσιμη ανεξάρτητα σε κάθε δωμάτιο, με απομακρυσμένο έλεγχο χάρη στους μοντέρνους smart (έξυπνους) wifi θερμοστάτες για αποτελεσματικότερη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, η θέρμανση είναι πιο ομοιόμορφη στο χώρο σε σύγκριση με το καλοριφέρ, ενώ η ατμόσφαιρα είναι πιο καθαρή.

Σε συνδυασμό με τη χρήση αντλίας θερμότητας, η ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων όλο το χρόνο. Πολλοί καταναλωτές αναγκάστηκαν να περιορίσουν την κατανάλωσή τους ή στράφηκαν σε άλλες οικονομικότερες εναλλακτικές, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο συνδυασμός και των δύο είναι μία πολύ έξυπνη & οικονομική λύση.

Tα είδη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να είναι ηλεκτρική και με ζεστό νερό. Στη μία περίπτωση έχουμε σωλήνες σε έναν θερμικό τάπητα, όπου περνά ηλεκτρικό ρεύμα και στη δεύτερη σωλήνες νερού. Όταν ανοίγουμε το σύστημα, το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό θερμαίνουν την επιφάνεια του δαπέδου.

Κάθε τεχνολογία έχει τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του. Για παράδειγμα, η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι πιο οικονομική και η εγκατάστασή της γίνεται πιο εύκολα. Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε τη θερμική ισχύ (watt) του τάπητα, ώστε να αποδώσει ικανοποιητικά σε ένα μεγάλο χώρο.

Από την άλλη, η ενδοδαπέδια θέρμανση με νερό είναι πιο ακριβή και η εγκατάστασή της μπορεί να είναι πιο επεμβατική. Ωστόσο, μπορεί να συνδεθεί με το φυσικό αέριο, ένα ηλιοθερμικό σύστημα και την αντλία θερμότητας. Στην περίπτωση που υπάρχει αντλία θερμότητας, έχουμε τον ιδανικό συνδυασμό για την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ποια ενδοδαπέδια είναι για εμένα;

Οι παράγοντες που πρέπει να κοιτάξουμε είναι οι εξής:
Ο τρόπος θέρμανσης που ήδη χρησιμοποιούμε: Η ενδοδαπέδια θέρμανση νερού είναι συμβατή με αέριο, κεντρική θέρμανση, αντλία θερμότητας, ηλιοθερμικό σύστημα.
Τα τμ του χώρου που θα θερμάνουμε: Οι μικροί χώροι θερμαίνονται αρκετά οικονομικά με ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση.
Έχουμε επαρκή μόνωση; Όποια τεχνολογία ενδοδαπέδιας κι αν επιλέξουμε, αν ο χώρος δεν είναι καλά μονωμένος, το σύστημα δεν θα αποδίδει στο μάξιμουμ.
Η ενδοδαπέδια θέρμανση με νερό είναι ιδανική και πιο εύκολη σε καινούρια κτίρια που χτίζονται. Αντίθετα με την ηλεκτρική, οι προσαρμογές που θα χρειαστεί να γίνουν θα μας κοστίσουν λιγότερο.